Збірка конкурсів для проведення 8 березня

Про матеріал

Збірка веселих конкурсів для учнів та їхніх мам. Згодиться не лише на 8 березня, а й при проведенні родинних свят, Дня сміху. Можна відредагувати згідно свого шкільного контингенту.

Перегляд файлу

Конкурси до 8 березня

  1. Квіти до 8 Березня

Це дуже цікавий конкурс, для проведення якого необхідно використовувати два стільці. На них кладуться ножиці і папір білий. Кількість всіх інструментів має відповідати кількості дітей, які беруть участь у конкурсі.

Спочатку потрібно розділити всіх бажаючих на дві рівні команди. Завдання дуже проста – якнайшвидше добігти до стільця, вирізати з паперу красиву квітку, і прибігти назад. Конкурс проводиться у вигляді естафети, тому, як тільки останній учасник завершить своє завдання і повернеться у вихідну точку, гра вважається завершеною. Перемагає та команда, якій вдалося швидше вирізати всі квіточки до 8 Березня.

 

  1. Кавалер

Для проведення ще цього конкурсу потрібно підготувати штучні або живі квіти, хустки, фартухи. Кількість деталей визначається за загальною кількістю учасників.

 

Діти розбиваються по парах: хлопчик і дівчинка. Відзначається стартова лінія, на якій повинні стати беруть участь у змаганні пари. На фініші розміщуються стільці за кількістю пар. На них повинен знаходитися білий фартух, хустка і квітка. За сигналом всі хлопчики як можна швидше біжать до стільців, беруть фартух, повертаються назад і одягають його на дівчаток. Аналогічна робота повинна пророблятися з хусткою і квіткою. При цьому взявши квітку, хлопчику необхідно не просто підбігти до дівчинки, а стати перед нею на коліно і вручити свою ношу зі словами: «Вітаю з 8 Березня!».

  1. Хоробрий кравець

Цей конкурс проводиться виключно для хлопчиків. Їм доведеться хоч раз побувати в ролі дівчинки і ненадовго стати справжнім кравцем. Кожному з учасників конкурсу видається невеликий шматок тканини, нитка з голкою і гудзики. За сигналом ведучого всі хлопці починають пришивати гудзики до тканини так, щоб у результаті на кожній пришитою деталі виявилося не менше 3 стібків. Через 60 секунд конкурс завершується і ведучий підраховує кількість правильно пришитих гудзиків у кожного з учасників. Не варто забувати, що при цьому важливо звертати увагу на якість виконаного завдання. Переможцем і найбільш майстерним кравцем стає той учасник, у якого пришитих гудзиків найбільше.

 

  1. Справжня господиня

В цьому конкурсі приймають участь тільки дівчата. В якості необхідного інструментарію заздалегідь готується дошка і крейда. Участь можуть приймати 2 або 3 дівчинки. Кожній з учасниць необхідно написати найбільшу кількість страв на певну букву алфавіту всього за 60 секунд. Після закінчення відведеного часу вибирається сама майстерна господиня, яка знає більша кількість рецептів.

 

  1. Конкурс «Впізнайте себе в малюнках своїх дітей»

 Мамам показують їхні портрети у виконанні дітей. Серед намальованих жінок їм потрібно вгадати себе.

 

  1. Конкурс «Впізнайте своїх дітей чи онуків із зав'язаними очима»

Мамам зав’язують очі, і ті навпомацки мають знайти і впізнати свою дитину.

 

  1. Конкурс «Салат»

Запишіть інгридієнти салату, який починається на перші 3 літери алфавіту.

 

  1. «Компліменти»

2 хлопчики по черзі мають говорити компліменти дівчинці, які починаються на літеру л.

 

  1. Конкурс «Я- артист»

 

Викликаний учасник показує мімікою заздалегідь заготовлені завдання, наприклад: сердиту кішку, сумного пінгвіна, злу собаку, голодного кролика, похмурого орла, щасливе порося, сонна людина, хлопець, якому жме взуття, принцеса цирку.

 

  1.                  «Колаж»

Для цього конкурсу потрібні заготовки: вирізані з журналів картинки з очима, носами, ротами, волоссям, вухами і так далі.

 

Викликаються кілька хлопчиків (кількість залежить від того, скільки вирізаних деталей приготовлено). На аркуші паперу потрібно «зібрати» портрет мами (або прекрасної дами) за допомогою деталей і клею. Деталі можна відразу роздати порівну, а можна, включивши елемент змагання, залишити на одному підносі — нехай знаходять на швидкість.

 

  1.                  «Уважна мама»

Кожна мама дуже добре знає свою дитину — це факт. Але факт цей потрібно зайвий раз перевірити. Викликаються дві мами з дітьми. Мами виходять і їм зав’язують очі. У дітей щось змінюється в зовнішньому вигляді — розстібається ґудзик, виймається ремінь, по-іншому зачісуються волосся і так далі. Потім мами повинні знайти те, що змінилося.

Виграє та мама, яка знайде всі зміни швидше.

  1.                  «Лінива мама»

Як відомо, мами часто одягають своїх малюків, а що буде, якщо помінятися місцями?

 

Для цього конкурсу потрібно приготувати мішок або кошик з речами. Чим смішніше будуть речі, тим цікавіше — футболки з веселими малюнками, величезні штани, безглузді капелюхи, хустки, діряві шкарпетки і так далі.

Викликається кілька пар — мами з дітками. Хлопцям потрібно, поки грає музика, набрати з мішка предмети одягу і одягнути їх на маму, яка ніяк в цьому процесі не допомагає. Мамам можна зав’язати очі, щоб вони не злякалися завчасно.

 

Потім інші мами з дітьми вибирають саму стильну маму.

 

  1.                  «Смачна каша»

Що трапиться, якщо раптом мама відмовиться їсти сама? Доведеться її годувати. А щоб на це було весело дивитися, потрібно зав’язати дітям очі. Так-так, у мам в руках тарілки з кашею, а у дітей ложки і зав’язані очі.

 

Виграє та команда, у якої виявиться менше каші розмазано по обличчю.

 

  1.                  «Художниця»

У наших мам багато талантів, і, звичайно, вони вміють чудово малювати. Мамам видаються надуті кульки і фломастери. За певний час мами повинні намалювати на кульках своїх улюблених синів чи дочок.

Журі обирає самий схожий портрет.

 

  1.                  «Умілі ручки»

Мами вміють все, і нехай вони це доведуть. Для цього конкурсу потрібно приготувати пару боксерських рукавичок. У них мама повинна розгорнути цукерку. Якщо в однієї мами не вийшло, на допомогу їй приходить інша мама.

 

А якщо підготувати кілька пар рукавичок, можна провести змагання на швидкість.

 

16 . «Одягай - Ка»

Конкурс для мам або дівчат. На столі лежить один або кілька іграшкових немовлят. Потрібно ляльку одягнути в кофточку, штанці і шапочку, а потім запеленать.

Важлива умова конкурсу: все робити потрібно однією рукою!

 

  1.                  «Весняний букет»

Вибираються дві команди, перша гравцям даються в руки ножиці. На стільцях лежать різнокольорові серветки. За командою гравці біжать до стільців і вирізують квітку з серветки, потім за допомогою клею або пластиліну квітка прикріплюється до великого ватману. Те ж роблять всі гравці по черзі.

Після цього вибирається найкрасивіший букет до 8 березня.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Задорожня Лілія Яківна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шмакова Олена
    Дякую!!! Дуже цікаві конкурси. Впевнена, свято моїх дітей буде вдалим
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
5 березня 2018
Переглядів
33499
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку