Збірник учнівських есеїв "Моя ненька – супергероїня ХХІ сторіччя"

Перегляд файлу







Олександр

Черкас

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

ПЕРЕДМОВА


 Любі матусі! Щороку людство відзначає Міжнародний день Матері—жінки, берегині роду, найріднішої людини для кожного. Пропоную поринути у художній світ авторських поезій та есеїв моїх маленьких вихованців—восьмикласників середньої загальноосвітньої школи № 54 м. Києва. Кожен твір сповнено щирістю й добром, достатньою кількістю помилок (як без них?! спеціально не виправлено, бо втратиться авторська майстерність, вони художники слова, вони так хочуть!). Приємної Вам подорожі цим дебютним зібранням кращих зразків дитячої творчості!    Упевнений, Вам буде приємно дізнатися думки Вашої дитини!

З повагою і подякою за вихованих дітей

учитель української філології Олександр Черкас

Творчість до Міжнародного дня Матері

 


Богдан  Власенко


Добрі, щирі очі, 

Посмішка ласкава,  Мила і привітна, Моя рідна мама.

Це найперше слово,

Голос мов дзвіночок, Солодка колискова,  Що співа щоночі.

Найніжніші руки,

Найпалкіше серце, Люблячі обійми, Пригорне як вперше.

Все на світі вміє,

Знає і підкаже,

 

 

  

 

Завжди зрозуміє,  І пробачить зразу. Працьовиті руки

Завжди при роботі,

А думками й серцем Вічно у турботі.

Пригорне до серця,

Втішить і розрадить,

Ніжно приголубить,  Прожене образи.

За безмежну щедрість,

За любов і ласку, За безсонні ночі,

Дякую рідненька.


Володимир

Ахмедов

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама – супергероїня. Вона завжди прийде на допомогу. Навіть у найскладніших хвилинах нашого життя. Моя мама може робити дуже багато справ одночасно. І, на відміну від мене, у неї ця робота займає хвилин тридцять максимум, а в мене – не менше двох годин та більше.      

 Моя мама так добре мене знає, що начеб то читає мої думки, особливо, якщо я щось хочу, навіть, якщо не скажу ,вона все одно дізнається і купить. 

 Моя мама мене дуже любить, як і мою сестру. Вона радіє нашим успіхам і я завжди знаю, что вона за нас дійсно радіє. А якщо в нас невдача, вона нас підтримає і буде відчувати те саме, що й ми. Тому завжди потрібно любити та поважати батьків.  

 

Дар'я

Забудько Творчість до Міжнародного дня Матері

 

       Мою маму звати Тамара.      Мама не працює, сидить удома з моєю маленькою сестричкою. Їй дуже важко сидіти з дитиною і робити хатню роботу.         

 Моя мама прибирає, пере одяг і готує їжу. Я допомагаю їй, щоб не було їй так важко. Чесно сказати, я б не змогла довго сидіти вдома і постійно робити хатню роботу. Але, це жіноча робота, тому кожна жінка колись буде сидіти дома з дитиною.     Я дуже поважаю і люблю свою маму. Є такі діти, які грублять своїм мамам. Повірте, мама – це найближча людина, вона завжди допоможе. Моя мама

– супергероїня!        

 Поважайте своїх мам! 

 

Анонімний есей

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама і справді супергероїня 21 сторіччя.  Відколи народився, я дуже добре знаю її. Мою маму звати Ірина, вона працює лікарем. Ми не не можемо уявити нашу сім'ю без мами.      Ми з матусею дуже любимо проводити час разом. Моя мама смачно готує. Вона в своєму житті зробила багато героїчних учинків. Їй можна дати звання супергероїня. Ненька — найрідніша людина у світі. Мама любить свою дитину, якою вона не була б. Завжди може знайти правильні слова, або дати пораду.           

 Любіть свою маму!

 

Таїсія

Погородня Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 

        Моя мама – найкраща, бо присвятила мені своє життя. Люблю її за те, що вона добра і може прийти на допомогу в будь-якій ситуації. Словом, мама – це найрідніша душа.        

 Чому я люблю свою маму? У неї лагідні руки, які пригортають до себе, ніжні очі, які розуміють мою печаль, добре серце, яке хвилюється за кожний мій крок, відкрита душа, яка турбується не лише за власних дітей, а ще….. 

 Продовжувати можно довго.

 

Анонімний есей

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама супергероїня, тому що присвятила мені 14 років свого життя.  

 Любить метелик таким, який я є!    Вона працює і робить хатню роботу. Та ми з татом також їй допомагаємо. Мама готує їжу і миє посуд . Але я все одно вважаю її супепгероїнею. 

 Мама найрідніша людина – найрідніша душа.

  

Роман

Кустов Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама — найрідніша людина у світі. Вона мене народила, виховала, гралася зі мною у дитинстві та багато іншого для мене зробила.   Зараз же вона мене любить та робить для мене все по мірі можливісті, хоча я цього не вимагаю.  

 Моя мама завжди цікавиться мною, розпитує мене. На мій погляд, вона багато приділяє уваги мені. Вона дуже добра та самовіддана, через мене вона покинула роботу аби все встигати і тепер вона домогосподиня. Ми з нею іноді сваримося, але швидко миримося. Для мене вона найкраща. Тому я вважаю її супергероїнею. 

  

 

Ангеліна 

Ясенко

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Люди зазвичай вигадують багато фантастичних героїв, із суперздібностями: Халк, Супер-мен, Людина павук і багато інших. Але незавжди  ми бачимо поряд із собою найсправжнісінького героя – маму.  

  Чому саме мама? Бо дійсно вона робить не можливі для нас речі: Вона піклується про своїх дітей.  Моя мама любить готувати та прибирати. Як тільки мама заходить на кухню, одразу з'являється гарна і смачна їжа. Коли я була маленькою і у мене був поганий настрій, або хтось образив, на порятунок завжди приходив мій герой, який завжди підтримував,  давав мудрі поради. Зараз я стала дорослішою, і усіма своїми силами я намагаюсь відплатити мамі за ніжність, підтримку, любов, допомогу і за те, що вона в мене є. Здається  все!      Озерніться навколо! Може поруч із вами, під одним дахом живе справжній герой!!!

 

Дмитро

Хаврусь Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама – супергероїня. Для меня вона найкраща у світі. Вона виконує багато хатньої роботи. Моя мама дає мені поради, коли я їх потребую.     В дитинстві вона допомагала мені виконувати домашню роботу. Зараз моя мама працює бухгалтером. Через це я постійно допомагаю мамі виконувати дрібні завдання.         

 Моя мама смачно готує і мені це подобається. 

Вона виконує багато справ одночасно. Це мене дивує.

Моя мама добра, привітлива, працьовита.     Я ставлюся до мами з повагою і завжди їй допомагаю.           

 Я люблю свою маму. 

  

Костянтин 

Нікіфоров

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Звичайно моя мама супергероїня, всі мами супергерої. Вони зі страшними муками нас народжували, 9 місяців їли корисну їжу і слідкували за собою особливо ретельно. Здавалося, хатня робота така легка, але ж ні, це важче, ніж знається. Ніхто це не зробить краще, ніж наша ненька. Я люблю і поважаю її, вона найважливіша людина для мене. 

 

 

Владислав

Здоренко

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама – це супергерой. Вона допомагає мені завжди. Недосипала, щоб дивитися за мною. Вона завжди була доброю, щедрою. На мою думку, це і є героїзм, який виконує мати. Їй дуже важко терпіти все, що робив я, ще вона намагається не подавати виду, що злиться на мене чи втомилася, чи їй погано.

Вона завжди з усмішкою.      

  Я люблю свою маму, яка дуже багато зробила для мене. 

 

Кирило та Данило 

Абрамські Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Наша мама – супергероїня 21 століття. У нашому столітті не так і багато справжніх і сильних мам. Це проблема. Але наша мама не з таких, це взірець. Вона ніколи не падала духом і не ламалася. Ми не знаємо як це їй вдається, може в неї є якась таємна суперсила ..? Вона кожен день встає з ліжка і йде на роботу, не забуває нас погодувати, одягнути . Коли мама кудись пішла, то це не означає, що вона про нас забула . Наша мама завжди телефонує і нагадує нам, що треба поїсти. Щоб там не було: нарада, збори, а вона не забуде нагадати, що в нас сьогодні є тренування. Дає завжди гарні поради, коли в нас щось не ладнається, а її поради завжди доречні . Якщо в неї поганий настрій, то вона це нікому не покаже . 

 Мама завжди відправить «найкрутіших хлопців» до магазину за хлібом, і вони підуть, бо ці хлопці – ми. Якось ми спитали: «як у вас так все виходить ? Все встигаєте ?  Як ви все розумієте ?» Вона тихенько відповіла з легкою посмішкою на обличчі та блиском в очах : « У мене велика жага до життя».  Любіть свою маму і цінуйте її!

 

  

Марія

Бойко Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама — супергерой XXI ст. 

Вступ: цей МІНІ-твір зроблений на колінці за одну ніч, будь ласка , не звертайте на мої помилки уваги, дякую . Один день зі життя моєї матусі (Деякі помилки лише основані на реальних подіях ). 

Думки перед сном : 

Прокинутись о 08:00… Зробити зарядку… Вмитися

… Випити чашку гарячої кави …  На самому ділі :

Годиник: «ПІУ, ПІУ, ПІУ!!!» 

Після дзвінок на роботу зі словами «Я запізнюся!». Але я можу її зрозуміти, бо вона вдома близько першої години ночі.  На роботі вона працює за двох – миє посуд та забиває чеки (бухгалтер). Я скоріш за все не змогла б працювати і слідкувати за своїми дітьми у такому ритмі. Суперсила моєї мами, на мою думку, – це стресостійкість та здатність вирішувати проблеми нашої сім’ї. Але іноді бувають «технічні» збої, як і у всіх сім’ях!

Висновок : 

Кожна матір – це той супергерой! 

Вмпрасувати, наготувати вечерю, знайти пару шкарпетці, все встигати, хоча б за це ви повинні їх поважати і підтримувати, слухатись, НАВІТЬ, коли ви не дуже й сильно ладнаєте з ними.

 

Анастасія 

Салій

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама супергероїня 21 століття. Моя мама – моя героїня . Вона дала мені життя ціною власного здоров’я . Вона не жалкувала ночей , коли могла бачити солодкі сни, а присвячувала їх мені . Вона терпіла мої плачі, виховувала мене, адже для дітей потрібно стільки уваги і турботи! Говорять, що звичайна людина не може мати суперсили. Але невже любов, яка не потребує нічого назад – це не черезвичайна сила ? Невже вірність своїй дитині, властивість віддати йому найкраще, навіть те, чого не маєш –це не суперсила ? Я вірю, що кожна мати – героїня для своїх дітей . Коли маленькі ми, відчуваємо постійну потребу в піклуванні, а коли стаємо дорослими, починаємо цінувати маму і тата . Супермами потребують більшого признання, ніж герої на телеекранах . Мама ніколи не просить допомоги, ніколи не пожаліється . Найкраща подяка для неї – посмішка та успіхи її дитини . Тому мама – це справжня супергероїня ! 

                                                                         

Максим 

Дудченко Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама супергерой  XXI ст. Вона рятує світ, виховує в мені поступки . Вона допоиагає мені з народження . Вона відводила мене в дитячий садок та школу. Допомагала мені з уроками . МІЙ супергерой допомогав мені в скрутну хвилину. Супергерої в коміксах можуть підіймати вагони, але не можуть виносити дев’ять місяців дитину . Супергерої були під токсичними речовинами, а моя мама ні. Вона рятувала мене від шкідливих речей, саме вона з моїм батьком підтримували мене та фінансували. Я буду любити її від народження і до загибелі і більше .

 

Микола 

Щебетун

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама супергероїня 21 століття. 

Я дуже люблю свою маму .     

 Моя мама працює до пізна , через це ми з моїм братом самі готуємо їжу . І це дуже добре , тому що це привчає до самостійності . Але, коли мама удома, вона і пре , і готує, і ще нам допомагає.  

 Моя мама — добра, гарна, вона мені дуже часто допомагає. Ми теж, коли можемо, допомагаємо їй . Ми стараємося, щоб, коли мама прийшла з роботи, все було зроблено і щоб мама хоч трохи відпочила .  Ми дуже любимо маму !

 

Аліса 

Павлушина

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама — супергероїня 21 століття.  

 Мою маму можна назвати супергероїнею 21 століття, особливо для мене і моєї сім’ї. Вона завжди робить усе для того, щоб нам було весело і щоб удома завжди було чисто. Вона завжди дуже смачно готує . Коли я приходжу зі школи, а тато з роботи, то ми чуємо запах смачної їжі  або запах прального порошку. Коли до нас приходять гості, вони завжди кажуть, що в нас дуже затишно. Моя мама завжди може підтримати бесіду і пожартувати. Пам’ятаю, коли ми з мамою йшли по ринку і жартували, сміялися і одна наша знайома сказала, що ми як сестри. Моя мама завжди мене розуміє і підтримує . За це я її і люблю.

 

Поліна 

Хом'як Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама — супергерой 21 ст. 

 Я вважаю, що моя мама і справді супергероїня . Ну справді , я не брешу ! В неї повно сили .Поки сходила на роботу, потім додому . Готує їжу , прибирає, прасує. А потім перевіряє домашнє завдання дитини. Тому вона дуже втомлюється,  але не показує цього і так кожен день.          

 За це я її дуже ціную !

 

Юрій

Бурлаков Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама — супергероїня XXI ст. 

Мама… як багато асоціацій у нас викликає це слово: любов, турбота, робота … Це твоя перша любляча жінка та справжня подруга. Мама виконує дуже багато роботи, таку як: прасування , готування їжі і навіть любов.           

 У минулому році я їздив до літнього табору , якщо чесно, я не дуже хотів туди їхати . І цю поїздку спланувала і втілила в життя моя мама . А на минулій неділі ми їздили подавати документи на IPкартку . Та у мене було відчуття, що це їй потрібна ця карточка, бо з’ясував я, що мені потрібна тільки коли ми за нею поїхали. До  чого я веду . Я хочу сказати, що моя мама — справжній супергерой, бо виконує так багато справ, що потім мені здається, вона не відпочиває . За це я її люблю та дуже сильно ціную !

 Моя ненька—найкраща у світі! Дякую!

 

Денис

Чижик Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Мама – мій найкращий друг, моя порадниця, мій учитель . Вона і ніжна, але в той же час, рішуча і смілива . У моєї мами поступливий характер , вона розумна і кмітлива , дуже освічена та сучасна людина, любить жартувати, багато читає.     Мама вміє гармонійно поєднувати дім, сім’ю, роботу, відпочинок. Здається, що вона ніколи не втомлюється, як справжній супергерой. За щоб вона не взялася, все у неї виходить ! Мама – берегиня нашого дому, вона захищає та оберігає нас.  Вона турбується про мене і робить все, щоб я отримав гарну освіту .  Мама постійно вирішує різні життєві проблеми: то потрібно щось купити, то кудись поїхати, то комусь допомогти і ще багато інших життєвих питань. Інколи вона мне посварить, але перша прилетить на допомогу у разі потреби. Для мене – найдорожча людина у світі, адже вона дала мені життя . Вона для мене—друг, який розуміє і поважає мої інтереси, я можу довірити їй найпотаємніші думки . Я дуже пишаюся своєю матусею !

                                  

Дмитрій

Марчишин Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама – супергероїня 21 століття.    Для кожної людини мама – найближча та найдорожча. Мама дарує нам життя, навчає говорити, ходити. Ми для неї завжди залишимося дітьми, навіть тоді, коли ми стаємо дорослими.     В нас з’явилося багато нових технологій. Кожна людина намагається йти в ногу з суспільством, а особливо мами. Майже кожна друга жінка вміє керувати автомобілем.  Це дає їй змогу бути більш незалежною. Відвести дитину у дитячий садок, школу, купити продукти, приготувати смачний обід – це все мама. Вона завжди все встигає. Справжня мама завжди цікавиться інтересами дитини. Для мене моя мама – супергероїня . Вона нічго не боїться, завжди іде вперед, бориться з освоєнням нової техніки, запитує поради у нас, у мене дуже дружня сім’я і в цьому заслуга моєї мами. Подякуємо усім матерям світу за те, що вони є у нас !

Руслан

Бородатий Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 

 Моя мама — супергероїня 21 століття. 

 Моя мама як супер герой, тому що встигає і на роботі, і в дома. Моя мама працює в Департаменті соціальної безпеки і моя мама, як супергероїня, допомагає пенсіонерам. Але мамина робота не така легка як здається, є такі пенсіонери, які можуть винести мозок.  

 І врешті-решт, навіть, якщо моя мама не супергероїня, то вона (як мінімум!) найулюбленіша людина. Не маю сумніву, щоб бути найкращою людиною не потрібно бути супергероєм. Просто потрібно любити свою Маму.

 

Аліса 

Гудим

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Мої мама — супергерой 21 століття.  

 Мама – найтерпіливіша людина в світі, яка любить і цінує мене більше інших . Я знаю – я складана , егоістична та ревнива дитина, адже я одна в сім’ї . Люблячи маму більше всіх на світі, я всеодно ображаю її сварками між нами, які вона кожний раз мені пробачає. Для кожної мами найбільший подарунок – щастя її дитини, вони часто забувають про власні мрії та бажання. Вони віддають усе те, що в них є : гроші , свій час і навіть власний спокій . Мама – моя супергероїня, яка завжди мене рятує і без суперсил (вона і так найкраща) . Пробач мені за всі ті слова, якими я могла тебе образити, я дуже тобі вдячна за всі ті, сповнені щастям, дні, за ті дні, коли так сильно нервнувала через мене. Знай, що ти в мене найкраща і без усіляких сил та такого іншого, ти просто моя мама. Дякую, що ти в мене є ...

 

Валерія 

Буліч

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

        Мама… Найрідніша людина у світі… Саме до неї ми йдемо з усіма нашими проблемами і болями. Хіба можна уявити своє життя без мами? Та, як на мене, бути матір'ю нелегко. По-перше, це велика відповідальність, адже ти маєш піклуватися не лише про себе, але й про іншу маленьку людину, маєш ставити її потреби вище за свої. Хіба мама колись скаржилась на те, що в неї немає нових чобітків, які б вона одягла під червону суконьку? Ні. Вона купує такі чобітки доньці. Або сину – новий футбольний м'яч. У мами завжди є час на свою дитину. Вона і уроки перевірить або виконати допоможе. І обговорить з дитиною останні події в школі, а в цей час смачний борщ приготує… Саме ненька підтримає нас у всьому. Вона любить свою дитину будь-якою, завжди знайде потрібні слова, щоб підтримать та втішити…

 

Вікторія

Мацак

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

        Моя мама — супергероїня 21 століття.  

 Мою маму звати Аліна. Їй тридцять п’ять років.

Вона у мене добра та розумна. У неї є дві вищі освіти. Вона мене завжди розуміє та підтримує в тяжку хвилину.          

 Моя мама вміє дуже смачно готувати їжу. Ми любимо разом їздити по магазинам. У моєї мами є хобі—нарощування нігтів. Вона дуже любить сидіти удома і придумувати новий дизайн для манікюру. Моя мама веде здоровий образ життя та не вживає тютюнові вироби.  

 Я дуже люблю свою маму і пишаюся нею. 

  

Олександра

Пархоменко

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

       Для мене, звісно як ї для більшості людей, моя мама  - найкраща! Але це й не дивно, для кожного з нас наша мама найголовніша. Можливо ми іноді сваримося, але це нормально. Життя без сварок не реальне. Ми виносимо мізки тим, кого найбільше любимо. Особливо для мене, мама — супергероїня! Я інколи не розумію, як вона все встигає. Постійно дивувалася, я тільки встаю з ліжка, а вона вже все зробила. Вона постійно трудиться, як бджілка. Й за це я її дуже люблю. Хоча не лише за це.

 

Катерина 

Коструба

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Мою маму звати Ольга. Їй сорок один рік, вона добра та чуйна.  Моя мама для мене супергероїння, тому що я завжди дивувалася як вона може все робити. Моя мама має вищу освіту. Ми з мамою дуже добре спілкуємося, я можу розповісти їй усе, коли у мене трапляються  якісь проблеми, мама мене вислуховує і дає пораду що потрібно зробити. Ми дуже любимо проводити час разом, ми кожні вихідні їздимо з мамою гуляти, я дуже люблю ходити з мамою по магазинам.  Інколи ми з мамою сваримося, наше життя з нею без сварок нереально уявити, тому що якщо ми не сварилися би з мамою було би якось нудно жити, тому що ми виносимо міски тим кого дуже сильно кохаємо. Моя мама для мене супергероїння, тому що я не розумію, як вона так швидко встигає все робити. Я дуже кохаю свою маму і пишаюсь, що вона у мене така хороша, добра.      

Анастасія

Голоднюк

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Моя мама – супергероїня . Мама дуже багато робить по будинку. Працюють, спілкуються про своїх дітей. Зараз ми часто дивимося фільми про супергероїв, захоплюємося ними. Але ж поруч з нами живуть справжнісінький супер герої.  Тільки називаємо ми їх мамами. Моя мама дуже любить готувати, прибирати. Як тільки вона торкається до каструль і сковорідок, тут же готова смачна і апетитна їжа. У матусі є чудо-ганчірка, один помах якої витирає пил за одну секунду. Часом мамі доводиться рятувати світ. Мій маленький світ. Коли в мене поганий настрій, погані оцінки, мені на допомогу приходить мама. Мама мене завжди вислуховує, обійме і скаже «Тільки не переймайся! Все у тебе вийде ! Я хочу бачити тебе завжди щасливою і веселою !» Я люблю свою матусю!

 

Яна 

Береза

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 Моя мама — супергероїня 21 століття. 

 Майже у кожної людини є свій герой.  

 Сьогодні хлопчики дуже люблять фільми про супергероїв, про тих, хто має надприродні сили, подорожують в часі, боряться зі злодіями і злими силами. Я теж люблю такі фільми, але якщо говорити про мого особливого героя, то я виберу більш реальну особистість. Я виберу свою маму. Моя мама – це мій герой. Вона дала мені життя. Вона не шкодувала нічних годин, коли могли би бути солодкі сни, а натомість присвячувала їх мені і, наспівувала різні колискові, спостерігала за моїм сном. Вона була зі мною в будь-який час. У мене про неї найяскравіші спогади. Але коли я бачу маленьких дітей і те, скільки часу і турботи вони вимагають від батьків, я починаю розуміти, що моя мама пройшла через теж саме зі мною! У мене з’являється невимовне почуття любові і вдячності до неї.

 

 

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

(місце для власного есею про свою неньку, якщо полінувалися здати роботу вчасно)

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Автори

Творчість до Міжнародного дня Матері

 

 

Богдан Власенко 

Володимир Ахмедов

Дар'я Забудько

Анонім         Таїсія Погородня 

Анонім          

Ангеліна Ясенко  Кустов Роман

Дмитро Хаврусь

Костя Нікіфоров 

Владислав Здоренко

Абрамський Данило

Абрамський Кирило  

Марія Бойко

Максим Дудченко

 

 

Анастасія Салій  

Аліса Павлушина

Микола Щебетун

Юрій Бурлаков

Поліна Хом’як

Дмитрій Марчишин

Денис Чижик

Аліса Гудим

Руслан Бородатий

Валерія Буліч

Вікторія Мацак  

Катерина Коструба 

Олександра Пархоменко  

Анастасія Голоднюк  

Яна Береза

                                       

 

 

Робоча група Творчість до Міжнародного дня Матері

 

Ідея, редагування, верстка,  дизайн, упорядкування, 

ініціатива, контролювання

 

ОЛЕКСАНДР ЧЕРКАС

 

Комп’ютерний набір

 

КАТЕРИНА КОСТРУБА

ВАЛЕРІЯ БУЛІЧ

ТАЇСІЯ ПОГОРОДНЯ

АЛІСА ГУДИМ

pdf
Додано
28 липня 2018
Переглядів
1388
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку