Здоровий спосіб життя – здорові звички

Про матеріал
В даному матеріалі можна знайти . Що таке Здоров’я ,Здоров’я людини ,Спосіб життя . Що таке Здоровий спосіб життя . Що лежить в основі здорового способу життя , які принципи ?.Та які існують Здорові звички .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя – здорові звички. Виконала студентка групи ФВб-2-18-4 од. Бондаренко Анастасія

Номер слайду 2

Здоров’я Здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної сім’ї, народження і виховання дітей.

Номер слайду 3

Здоров’я людини Здоров’я людини – цікаве й складне явище. Здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне здоров’я дарує спокій, чудовий настрій, доброту, веселість. Соціальне здоров’я забезпечує успішність у навчанні. Але ніщо з цього не дається задарма. Для того. щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль.

Номер слайду 4

Спосіб життя Спосіб життя – це сукупність стійких форм життєдіяльності людини, які визначають її життєвий шлях. Це – сукупність її звичок. Якщо, людина з дитинства, з молодих років постійно й наполегливо дбає про своє здоров’я, вона в основу своєї життєдіяльності закладає такі стійкі корисні звички, навички, поведінку, спосіб мислення, сприйняття оточуючих і себе, які й визначають основний її напрямок – шлях здоров’я. Вона обирає здоровий спосіб життя.

Номер слайду 5

Здоровий спосіб життя Здоровий спосіб життя передбачає дотримання виконання певних правил, що забезпечують гармонійний розвиток, високу працездатність, духовну рівновагу та здоров’я людини. В основі здорового способу життя лежить індивідуальна система поведінки й звичок кожної окремої людини, що забезпечує їй потрібний рівень життєдіяльності й здорове довголіття. Здоровий спосіб життя – це практичні дії, спрямовані на запобігання захворювань, зміцнення всіх систем організм й поліпшення загального самопочуття людини. Головне – замислитися про наслідки своїх дій. Зрозуміло, що для того, аби бути здоровим, потрібно докласти певних зусиль і не набувати шкідливих звичок. Якщо є із якихось причин вони вже є, то треба ужити всіх заходів, аби їх позбутися.

Номер слайду 6

В основі здорового способу життя лежать такі принципи:раціональне харчуванняоптимальний руховий режимзагартування організмуособиста гігієнавідсутність шкідливих звичокпозитивні емоціїінтелектуальний розвитокморальний і духовний розвитокформування розвиток вольових якостей

Номер слайду 7

Здорові звички 1. Харчуйтеся здоровою їжею. Їжа повинна бути ліками, а ліки – їжею! Не відволікайтесь на спокуси, які лежать в холодильнику і на кухонних полич-ках. Не робить необдуманий вибір їжі. Перевагу віддавайте вівсянці, гречці, перловці, овочам, фруктам, зелені, рису, нежирному сиру тощо.

Номер слайду 8

Здорові звички 2. Знайдіть альтернативу солодощам. Не потрібно повністю відмовлятися від солодкого, адже цукор – джерело енергії, що найшвидше поповнює сили. Замініть звичні для вас солодощі медом, фініками, курагою, інжиром, род-зинками, чорносливом, різними ягодами.

Номер слайду 9

Здорові звички 3. Встановіть програму по підрахунку калорій. Вибір таких додатків в мобільних маркетах зараз досить широкий. Лічильник калорій допоможе вам дізнатися про поживну цінність продуктів, а також відзначати те, що ви їсте і як змінюється вага. Багато додатків включають базу фізичних вправ і систем тренувань. Починаючи шлях до здоров’я, важливо пам’ятати, що жінкам за день варто з’їдати близько 1800-2000 калорій, а чоловікам – 2200-2400. Якщо ваш день досить активний, калорій варто споживати трохи більше.

Номер слайду 10

Здорові звички 4. Почніть робити ранкову зарядку і як можна більше рухайтеся впро-довж дня. Щоб бути здоровим, необов’язково витрачати гроші на похід до спортзалу. Приділяйте 15 хвилин ранковій зарядці, робіть перерви в навчанні, щоб пройтися навколо дому, ввечері протягом мінімум півгодини прогулюйтеся на свіжому повітрі. Все це дозволяє організму завжди бути в тонусі.

Номер слайду 11

Здорові звички 5. Добре висипайтеся. Запорука здорового способу життя – міцний сон. Вам потрібно скорегувати свій режим дня так, щоб у вас було мінімум 6-8 годин для відпочинку. Запам’ятайте, здоровий сон – це відновлення організму, га-рантія гарного настрою та продуктивності на наступний день. І не забудьте відкласти подалі смартфон та вимкнути телевізор.

Номер слайду 12

Здорові звички 6. Пийте більше води. Склянка чистої води вранці запускає роботу організму. За півгодини до прийому їжі випийте склянку води, ця маленька хитрість не дозволить вам переїдати. Якщо вам хочеться пити – забудьте про газовану воду, солодки напої (всіляки латте, капучіно). Коли ваш організм отримує достатню кількість води – ви відчуваєте себе бадьорим і свіжим. Пийте більше води!

Номер слайду 13

Здорові звички 7. Не стримуйте емоції. Вам потрібно припинити накопичувати в собі образу, злість, переживання, невиправдану критику та інші негативні, а головне – непотрібні емоції. Щоб бути здоровим, вам потрібно спробувати сприймати життя простіше, бути відкритим і щирим стосовно своїх почуттів. Замість того, щоб залишатися наодинці зі своїми думками, розкажіть про те, що вас засмучує, не соромтеся висловлювати свою думку і сперечатися з друзями або членами сім’ї. У більшості випадків така відвертість йде тільки на користь.

Номер слайду 14

Здорові звички 8. Тренуйте не тільки тіло, а й мозок. Вирішуйте логічні задачки, розгадуйте кросворди, вивчайте іноземні мови, намагайтесь навчитись рахувати не на калькуляторі, а в розумі, збирайтеся вечорами з друзями та грайте в інтелектуальні ігри. Розумові тренування підвищують уважність, продуктивність і здатніст

Номер слайду 15

Здорові звички 9. Складіть чіткий план та режим дня. Для кожної людини спосіб дотримуватися здорового способу життя індивідуальний. Хтось акцентує більше уваги на харчуванні, а хтось – на спорті. Подумайте, на чому ви хочете сконцентруватися і складіть режим дня з чіткою розстановкою планів, цілей і нових звичок.

Номер слайду 16

pptx
Додано
24 травня 2020
Переглядів
1607
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку