Земля - наш спільний дім

Про матеріал
Презентація до теми "Земля - наш спільний дім" Земля як екологічна система. Довкілля і технічний прогрес. Наслідки забруднення довкілля. Щоденні кроки для збереження природи. 5 клас "здоров'я, безпека і добробут"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Земля – наш спільний дім

Номер слайду 2

Земля як екологічна система. Земля – екологічна система. Це означає, що вона є спільним домом для усього живого – людей, рослин і тварин.

Номер слайду 3

На жаль, через безконтрольне споживацьке ставлення людей до природи вже зникло багато видів рослин і тварин. Деякі з них перебувають на межі вимирання. Їх занесено до Червоної книги. Перед загрозою знищення опинилися тропічні ліси – «легені планети». Щороку дедалі більше територій перетворюється на пустелю, зокрема через надмірне випасання худоби

Номер слайду 4

Земля – місце проживання народів усіх країн світу. Але забруднення не має кордонів. Воно поширюється з вітром, дощами, річками та морськими течіями. Наша планета – це дім тих, хто живе сьогодні й житиме завтра. Нинішнє покоління має піклуватися не лише про себе, а і про своїх нащадків – дітей, онуків, правнуків.

Номер слайду 5

Еколог / Екологиня. Це професія, пов’язана із захистом довкілля. Вона стала дуже популярною у зв’язку з тим, що на нашій планеті виникла справжня екологічна криза. Екологи вивчають, як діяльність людей впливає на екосистему Землі і як можна зменшити цей вплив.

Номер слайду 6

Довкілля і технічний прогрес. У прадавні часи на Землі неподільно панувала матінка природа. Вона давала первісним людям усе необхідне для життя: повітря, воду, харчі, одяг. Та водночас була джерелом багатьох небезпек: холоду, голодуду, стихійних лих. Люди завжди намагалися зробити своє довкілля безпечнішим і комфортнішим. Проте, змінюючи природне середовище, люди почали забруднювати повітря, землю, воду.

Номер слайду 7

Забруднення повітря

Номер слайду 8

Забруднення води

Номер слайду 9

Забруднення ґрунту

Номер слайду 10

наслідки забруднення довкілля. У природному середовищі відходи живих істот переробляються комахами та бактеріями, перетворюючись на родючий шар ґрунту і, тому забруднення довкілля не відбувається. На відміну від інших живих істот, люди створюють відходи, які природа не здатна швидко переробити.

Номер слайду 11

Час розкладання відходів

Номер слайду 12

щоденні кроки для збереження природи. Щоб захистити навколишнє середовище і зберегти планету, нам усім необхідно щоденно робити маленькі кроки до екологічного способу життя.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пікож Альона Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 червня 2023
Переглядів
973
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку