Життєві навички, сприятливі для здоров’я.

Про матеріал
Лекція. Життя і здоров'я людини Життєві навички, сприятливі для здоров’я. Безпека життєдіяльності. Здоров’я і добробут. Активне довголіття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життєві навички сприятливі для здоров’я6-1

Номер слайду 2

1. Навколишнє середовище – середовище твого життя. Природне. Техногенне. Соціальне

Номер слайду 3

Безпека життєдіяльності – створення умов безпечного існування людини в навколишньому середовищі.

Номер слайду 4

Безпека життєдіяльностіназвіть можливі небезпеки на вулиці

Номер слайду 5

Здоров'я і благополуччя – відчуття задоволення життям

Номер слайду 6

АКТИВНЕ ДОВГОЛІТТЯ І ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯФізична активність. Усі знають вислів «Рух — це життя», але далеко не кожен застосовує його на практиці. За даними ВООЗ, для профілактики захворювань серця необхідно займатися фізичною активністю щонайменше 150 хвилин на тиждень.

Номер слайду 7

Збалансоване харчування. Білки, жири і вуглеводи мають бути присутні в щоденному раціоні. Обов’язково включати до кожного прийому їжі овочі. Фруктам і ягодам слід віддавати перевагу в першій половині дня. Вважається, що найбільшу користь приносять рослинні продукти, вирощені в тому регіоні, де ви живете. Виберіть фрукти нашого регіону

Номер слайду 8

Розвантажувальний день. Це рішення індивідуальне і залежить від стану здоров’я. На користь голодування наводять факт зниження рівня цукру в крові. знижують рівень вісцерального жиру, усувають запальні процеси в перешкоджають розвитку онкозахворювань. Найлегший спосіб влаштувати розвантажувальний день — використання так званої інтервальної дієти, системи 16/8. Оптимально, щоби період голодування частково припадав на час сну. о 16:00 — вечеря. Наступний прийом їжі буде— о 8 ранку..

Номер слайду 9

Виключення шкідливої їжіДля збереження здоров’я виключіть з меню продукти, які містять доданий цукор (солодкі напої, випічка та інші кондитерські вироби). Природні джерела цукру (фрукти, мед) слід уживати контрольовано. Також варто обмежити вживання ковбас, сосисок, фаст-фуду. Виберіть продукти якими не потрібно зловживати.

Номер слайду 10

Дз1-с.5 -7, пит1-3, с.10, Бойченко - 2014

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Величко Надія Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Донец Альбина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 вересня 2021
Переглядів
6444
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку