Життя в Підебесній імперії

Про матеріал
Презентація до Підручник по Всесвітній історії. 7 клас. Пометун - § 29. Життя в Підебесній імперії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя в Піднебесній імперії

Номер слайду 2

Китай

Номер слайду 3

План уроку: СЕРЕДНЬОВІЧНІ КИТАЙСЬКІ ДЕРЖАВИ. ПОВСЯКДЕННЕ ЖИТТЯ В ПІДНЕБЕСНІЙ ІМПЕРІЇ. ВНЕСОК КИТАЮ У СВІТОВУ КУЛЬТУРНУ СПАДЩИНУ

Номер слайду 4

СЕРЕДНЬОВІЧНІ КИТАЙСЬКІ ДЕРЖАВИДинастія Тан(618-907 рр.)Утвердилася на початку VII ст. Правила країною майже 300 років Імператор з необмеженою владою«Син Неба»Країну називали «Піднебесною»Згодом різні династії правили країною. У XIII-XIV ст. Китай також зазнав монгольської навализа династії Мін (1368 – 1644 рр.), почалося піднесення держави.

Номер слайду 5

У китайському суспільстві існувала жорстка ієрархіяІмператор. Найближчі родичіЧиновники. Призначалися після складних іспитів, де на одне місце було понад сто претендентів. система іспитів давала можливість залучати на службу й талановитих простих людей

Номер слайду 6

ПОВСЯКДЕННЕ ЖИТТЯ В ПІДНЕБЕСНІЙ ІМПЕРІЇНа зрошуваних землях вирощували рис, цукрову тростину, чайні кущі. 

Номер слайду 7

Чайні плантації

Номер слайду 8

Китай вів морську торгівлю з країнами, розташованими на берегах Індійського океану.

Номер слайду 9

Розвивалася торгівля і всередині країни. Аби полегшити перевезення, було споруджено Великий канал завдовжки 1700 км, який сполучав річки Янцзи та Хуанхе й використовувався для зрошення полів.

Номер слайду 10

Побут і звичаї в Китаї відзначалися своєрідністю. Чоловіки й жінки носили довге волосся, яке зав’язували на маківціОднією з ознак жіночої краси в Китаї вважали маленькі ніжки. Дівчаткам із багатих сімей перев’язували ноги бинтами, щоб вони не росли. Згодом дорослій жінці важко було ходити такими непропорційно малими ногами.

Номер слайду 11

На сталих традиціях ґрунтувались і сімейні звичаїУкладанням шлюбу займалися батьки. Іноді вони домовлялися про заручини, коли діти були ще немовлятами. Якщо хлопчик помирав до одруження, то заручена з ним дівчина вважалася вдовою й не могла вже вийти заміж.

Номер слайду 12

Основою освіти, моралі, державного устрою, законодавства лишалося конфуціанство, яке виникло ще в VI-V ст. до н.е. Конфуціанство. Основачесність, справедливість, вірність обов’язку, відданість. Необхідні умовишанування батьків, повага до старших, турбота про молодших, щирість і гуманність. Велика рольнавчанню, тому що воно вдосконалює людину

Номер слайду 13

ВНЕСОК КИТАЮ У СВІТОВУ КУЛЬТУРНУ СПАДЩИНУКитайці вперше винайшли книгодрукування та папір

Номер слайду 14

Китайці винайшли порох, вогнепальну зброю та феєрверки

Номер слайду 15

Паперові гроші та морський компас

Номер слайду 16

Китайські астрономи створили надзвичайно точний календар, у якому тривалість року лише на 27 секунд не збігалася зі справжньою величиною, знали причини сонячних і місячних затемнень і вміли їх передбачати. 

Номер слайду 17

Особливо славилася китайська порцеляна, винайдена в епоху Тан. Китайці ревниво оберігали секрети виробництва порцеляни, і в Європі її навчилися виготовляти лише у XVIII ст.

Номер слайду 18

Із поширенням буддизму в Китаї розпочалося спорудження величезних монастирів зі статуями Будди. Чудовими пам’ятками архітектури були високі багатоярусні храми — пагоди, які споруджувалися на честь буддистських святих.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Барзенець Ліна Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
2644
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку