Хронологічні вправи до теми « Російська революція та встановлення більшовицької диктатури. Сталінський режим »

Про матеріал
Хронологічні вправи про період з Всесвітньої історії - лютнева революція в Росії, більшовицький переворот, творення СРСР, боротьба Сталіна та Троцького, Сталінський режим. Виконавши дану роботу учень розвине хронологічну компетентність та буде обізнаний у даних темах.
Перегляд файлу

2 бали

I. Якого року Микола ІІ зрікся престолу, якщо відомо, що це сталося після Лютневої революції?

   У якому році розгорнулася боротьба за владу між Йосипом Сталіним та Левом Троцьким, якщо відомо, що це сталося після смерті Володимира Леніна?

4 бали

ІІ. Жовтнева революція

    Створення Тимчасового уряду

    Створення Червоної армії

    Червоний терор

     Заколот Корнілова

     Проголошення Росії республікою

     Розправа з родиною імператора

     Початок громадянської війни

1917

 1918

 

 

 

   

6 балів

ІІІ. У               у Кремлі відбулася конференція повноважених представників делегацій радянських республік, яка затвердила проекти Декларації про створення СРСР і Договору про утворення СРСР.

     Початком здійснення нової економічної політики став Х з’їзд РКП (б), який у березні                  прийняв резолюцію "Про заміну продрозкладки продподатком"

     На ХІV з’їзді ВКП (б) у грудні                було схвалено стратегію прискореного розвитку промисловості‚ здійснення імпортозамінної індустріалізації.

     У плані другої п'ятирічки                          , розвинулися суперечливі тенденції попередніх років. Особлива увага надавалася створенню модернізованої технічної бази промисловості, завершенню будівництва й освоєнню нових підприємств.

      У           були встановлені дипломатичні відносини з США, а в       СРСР був прийнятий у Лігу Націй як член Ради, що означало визнання його великою державою.

     Після нетривалих переговорів Ріббентроп і Молотов у               підписали  в Кремлі договір про ненапад і таємний протокол до нього. У протоколі сторони домовлялись про розмежування "сфер інтересів" у Східній Європі.

    

 

                                    

   

docx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку