Зимонька-снігуронька, наша білогруденька.

Про матеріал
Зима — дивовижна, світла, казкова пора року. З першими сніжинками, з криком птахів, що відлітають в теплі краї, вступає зима в свої права. Багато радості та щастя вона приносить дітям і дорослим. В презентації представлен матеріал для розвитку загальної та дрібної моторики, мовленнєвого дихання, зорової і слухової уваги, творчої уяви, збагачення активного та пасивного словника дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимонька-снігуронька, наша білогруденька.

Номер слайду 2

Встали, дітки, всі рівненько,Посміхнулися гарненько,Настрій на урок взяли. Й працювати почали.

Номер слайду 3

Загадка. Прийшла до нас бабусяу білому кожусі. Поля причепурила –Пухнастим снігом вкрила. Відгадайте, хто вона,Ця бабуся чепурна?

Номер слайду 4

Гра «Мікрофон»Взимку я люблю …

Номер слайду 5

Гра «Буває – не буває» (якщо буває – плещемо у долоньки, якщо не буває – тупотіть ногами).1. Взимку шапки й шарфи одягаєм.2. Взимку картоплю саджаєм.3 Взимку з гірочки на санчатах заїжджаємо.4. Взимку гриби збираєм.5. Взимку граємо в сніжки.6. Взимку бабу снігову ліпимо.7. Взимку в річці купаємося.8. Взимку на сонечку засмагаємо.9. Взимку ялинку прикрашаєм.10. Взимку Новий рік зустрічаємо.

Номер слайду 6

– Які зимові місяці ви знаєте?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вправа «Голос зими»Мороз – тріщить; сніг – порипує; гілки – потріскують;лід під ковзанами – скреготить; вітер – реве, свище; пташки – співають, зміну погоди передвіщають; бурулька – дзвенить; хуртовина – завиває.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Пальчикова гімнастика «Синичка». Ось летить мала синичка,На вітру тремтить вона. Просить крапельку водички,Просить їстоньки пшона. Сіла на сучок синичка,І не треба їй стільця, -Заглядає в годівничку,Просить хлібця і сальця.

Номер слайду 12

Гра «Заверши порівняння».1. Ялинка зелена, наче…2. Ялинка колюча, наче…3. Лід прозорий, наче…4. Сніжинки блискучі, наче…5. Сніг м’який, наче…6. Бурулька довга, наче…7. Санчата швидкі, наче…8. Зайчик білий, наче…9. Сніжки кругленькі, наче…

Номер слайду 13

Вправа «Нарубаємо дров» Піднімаємо руки як для рубання дров, вдихаючи при цьому повітря. На видих опускаємо руки і промовляємо «ух».

Номер слайду 14

Фізкультхвилинка «У веселому ліску». У веселому ліску,На біленькому сніжку,(крокуємо на місці)Всі тварини в ігри грають. Дружно, весело стрибають.(стрибаємо угору)Разом дружно присідають,(присідаємо)Вже у сніжки вони грають,(долонями «ліпимо сніжки»)Вушками прислухаються,У спритності змагаються.(«кидаємо сніжки»)

Номер слайду 15

– Які свята святкують взимку?

Номер слайду 16

Скоромовка. Білі зайчики стрибають,скоромовку промовляють:білі стежки і поля,снігом вкрита вся земля.

Номер слайду 17

– Прочитай та запам'ятай вірш Платона Воронька. Падав сніг. Падав сніг на поріг,Кіт зліпив собі пиріг. Поки смажив, поки пік,А пиріг водою стік. Кіт не знав, що на пиріг. Треба тісто, а не сніг.

Номер слайду 18

Гра «Докажи слово». Падав сніг. Падав сніг на …Кіт зліпив собі …Поки смажив, поки …А пиріг водою стік. Кіт не знав, що на …Треба … , а не … .

Номер слайду 19

Прикмети зими1. Сова кричить – до холоду.2. Снігур співає – на сніг, завірюху.3. Ворона під крило ніс ховає – до холоду.4. Сорока під стріху лізе – на хуртовину.5. У лісі часто чути спів дятла – на холод і негоду.

Номер слайду 20

–Які зимові розваги ви знаєте?

Номер слайду 21

Молодець!

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Інкл
Додано
11 квітня 2023
Переглядів
588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку