Зимові свята Німеччини

Про матеріал
Презентація "Зимові свята Німеччини" для 5, 6, 7 класів при вивченні теми Різдва та Нового Року в Німеччині.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Winterfeste in Deutschland Підготувала -вчитель німецької мови ЗЗШ № 65 Меркулова В.С.

Номер слайду 2

Vier Sonntage von Weihnachten beginnt die Adventszeit

Номер слайду 3

У першу неділю Адвенту, в ознаменування його початку, безліч сімей в Німеччині роблять "Adventskranz“ ( "вінок Адвента"). Зазвичай "Adventskranz" робиться з гілок вічнозелених дерев і прикрашається червоно-зеленими стрічками, сосновими шишками і чотирма свічками - по одній на кожного тижня Адвенту.

Номер слайду 4

Adventskalender Період з 1-го по 24-е грудня у Німеччині має назву "Adventszeit" ( "Час Адвента") - це час перед Святвечором. У перший день Адвента батьки дають своїм дітям календарі Адвента ( "Adventskalender"), які відраховують дні у зворотньому порядку. Кожного дня грудня діти можуть відкрити одні з дверцят календаря і отримати подарунок - маленьку шоколадку у формі зірки або дерева, або невелику іграшку. Ці календарі покликані скрашувати очікування Святвечора.

Номер слайду 5

Зазвичай der Heilige Nikolaus приходить уночі та кладе свої подарунки в дитячі чобітки. Тому діти напередодні дуже старанно їх готують. Чобіток з подарунками став у Німеччині символом Дня Святого Миколая.

Номер слайду 6

O Tannenbaum, o Tannenbaum … Першу згадку про різдвяну ялинку ( "Tannenbaum") було записано в 1605 в Страсбурзі. Ялинкові прикраси того часу являли собою "троянди, зроблені з кольорового паперу, яблук, вафель, фольги, цукру". Для прикрашання різдвяних ялинок німці використовують різні ялинкові прикраси: горіхи, льодяники і свічки. Зараз свічки практично повсюдно замінені електричними лампочками.

Номер слайду 7

Weihnachtsmarkte Весь грудень на площах чи не кожного міста Німеччини проходять різдвяні ярмарки. Це не стільки торгівля, скільки красивий різдвяний ритуал з щоденними шоу. Головне дійство проходить в Нюрнберзі . Після Різдва епіцентр святкувань переміщається з Нюрнберга до Берліна.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Der Heilige Abend

Номер слайду 12

Weihnachten Німеччина, як і більшість інших країн, святкує Різдво 25 грудня . Сім'ї накривають столи у очікуванні Санти ( "Weihnachtsmann"), який приносить подарунки цієї ночі. У цей день більшість сімей обмінюється подарунками - цей звичай називається "Bescherung". За Святвечором йдуть ще два різдвяні дні – офіційні вихідні , які проводяться з сім'єю та друзями. Міські вулиці та офіси прикрашені різдвяними вогнями, гілками ялини і сосни. Будинки зазвичай прикрашаються - звичайно, ви побачите і вогні у вікні, і намальовані на вікнах фігури і сніжинки. Кольори різдва у Німеччині - червоний і темно-зелений.

Номер слайду 13

Der Neujahr Новий рік ("Silvester") у Німеччині святкують з 31 грудня на 1 січня. Новий рік з родиною, як правило, не зустрічають. Вечірки, концерти, дискотеки, ресторани відкриті до ранку. А коли годинник б'є північ, німці підіймаються на стільці, столи, крісла та з дванадцятим ударом «встрибують» у Новий рік. А після цього виходять на вулицю і вітають усіх сусідів і просто знайомих, п'ють шампанське, запускають у небо феєрверки, петарди, салюти. У ці свята прийнято класти під ялинку подарунки членам своєї сім'ї.

Номер слайду 14

ppt
Додано
26 грудня 2020
Переглядів
2832
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку