Зимові види спорту. Презентація

Про матеріал
Матеріал з фізичної культури, для ознайомлення учнів 6-7 класів з Зимовими видами спорту. Презентація
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель фізичної культури ЗЗСО №46 Наталія Ралле. Зимові види спорту

Номер слайду 2

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУГірськолижний спорт - загальна назва для кількох зимових спортивних дисциплін, уяких спортсмени змагаються за найшвидший спуск із гори на лижах спеціальнопідготовленою трасою.

Номер слайду 3

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУСтрибки з трампліна — зимовий олімпійський вид спорту, стрибки на лижах зі спеціального трампліна на схилі гори. Стрибок оцінюється за дальністю і якістю.

Номер слайду 4

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУФристайл — зимовий олімпійський вид спорту, загальна назва для різноманітнихдисциплін, в яких лижники змагаються не тільки на швидкість проходження певноїдистанції, а й у виконанні лижних трюків.

Номер слайду 5

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУБіатлон – зимовий олімпійський вид спорту, двоборство, що поєднує лижніперегони і стрільбу, лежачи та стоячи на кількох вогневих рубежах з дрібнокаліберноїгвинтівки.

Номер слайду 6

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУСноубординг — вид спорту, що полягає в спуску із засніжених схилів гір наспеціальному снаряді — сноуборді. Спочатку сноубординг був винятково зимовим видом спорту, але згодом окремі екстремали освоїли його навіть влітку, катаючись на сноуборді на піщаних схилах (сендбординг). Оскільки, часто, катання на сноуборді проходить на непідготовлених схилах і на великих швидкостях, для захисту від травм використовується різноманітна екіпіровка — шоломи, захист суглобів, спини, рук.

Номер слайду 7

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУБобслей — вид санного спорту, швидкісне ковзання з гір по спеціально обладнаних льодових трасах на санях особливої конструкції, бобах, які мають керування і розраховані на 2—8 осіб. Ковзання йде по спеціальній снігово-льодовій доріжці з віражами на поворотах; швидкість при цьому може сягати 90—100 км/год

Номер слайду 8

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУСкелетон — зимовий олімпійський вид спорту, швидкісний спуск крижаною трасою на спеціальних санях без рульового керування. Спортсмен, лежачи обличчям вниз, керує скелетоном за допомогою рухів голови, натискання плечима, колінами на передні та задні спеціальні рулі, а також, торканням носками до льоду. Головна мета при керуванні – найменше заважати скелетону рухатися льодовим треком.

Номер слайду 9

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУФігурне катання — зимовий олімпійський вид спорту, в якому спортсменипереміщуються на ковзанах по льоду з виконанням додаткових елементів під музику. В офіційних змаганнях, як правило розігруються чотири комплекти медалей:у жіночому одиночному катанні, у чоловічому одиночному катанні, у парномуфігурному катанню, а також у спортивних танцях на льоду.

Номер слайду 10

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУКерлінг — зимовий олімпійський вид спорту, гра на льоду між двома командами, метаякої розташувати важку гранітну шайбу (камінь) ближче до цілі, ніж шайба команди супротивника. За своїм принципом гра схожа на боулінг на траві. У керлінг грають дві команди по чотири гравці, які почергово кидають гладеньківідполіровані гранітні шайби крижаною доріжкою у напрямку до цілі, відзначеної надоріжці концентричними колами. Два гравці допомагають спрямувати шайбу в потрібну точку за допомогою спеціальних щіток, якими вони натирають лід у напрямку руху шайби.

Номер слайду 11

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУШорт-трек — зимовий олімпійський вид спорту, змагання з бігу на ковзанах нахокейному майданчику. На відміну від бігу на ковзанах, де спортсмени виходять надистанцію парами, в шорт-треку одночасно стартує кілька ковзанярів.

Номер слайду 12

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУХокей із шайбою — зимовий олімпійський вид спорту, гра на льодовомумайданчику, в якій дві команди намагаються ключками закинути круглу шайбу уворота суперника, які захищає воротар.

Номер слайду 13

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУБуєрний спорт – перегони на льоду (реґати) льодових скутерів (буєрів) –конструкцій для пересування на полозах, які рухаються за допомогою вітрил.

Номер слайду 14

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУМогул — дисципліна фристайлу, змагання зі спуску з гори на лижах спеціальноюгорбистою трасою, що має нахил 27 градусів, із виконанням акробатичних стрибків. Результат спортсмена визначається за часом проходження траси та суддівською оцінкою якості стрибків.

Номер слайду 15

Дякую за перегляд

pptx
Додано
18 січня 2023
Переглядів
1048
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку