Зимові види спорту. Презентація

Про матеріал
Даний матеріал можна використати на уроках фізичної культури під час дистанційного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимові види спорту Лоза І . О.

Номер слайду 2

Зимові види спорту. Зимовий спорт –сукупність видів спорту , що проводиться на снігу або на льоду, тобто переважно взимку. Основні зимові види спорту входить в програму зимової Олімпійської гри

Номер слайду 3

Види спорту на снігу. Лижні гонки. Лижне двоєборство Стрибки на лижах з трампліна Гірськолижний спорт. Сноубординг)Могул. Біатлон (біг на лижах і стрільба з гвинтівки. Фрістайл

Номер слайду 4

Зародження зимового спорту. Лижний спорт включає в себе лижні гонки на різні дистанції ,стрибки з трампліна , лижне двоєборство (гонка і стрибки), гірськолижний спорт , а також сноуборд. Він зародився в Норвегії в XVIII віці. У Міжнародній у федерації –FIS(заснована в1924 р.)-складається більше 60 держав. З1924 лижний спорт входить в програму зимової Олімпійської гри. Чемпіонати світу проводяться з1925 р.(офіційно з 1937 р. )

Номер слайду 5

Лижний спорт. Лижний спорт збільшує резервні можливості дихальної та серцево –судинної систем. Також підвищує силову витривалість, виховує сміливість, завзятість , удосконалює фізичні якості та координацію рухів.

Номер слайду 6

Види лижних перегонів Лижні перегони – зимовий олімпійський вид спорту , змагання на подолання певної дистанції на швидкість , рухаючись на лижах і відштовхуючись лижними палицями. У лижних перегонах існує кілька різновидів змагань з різними правилами. Перегони з роздільним стартом. Перегони з масовим стартом. Перегони переслідування. ЕстафетиІндивідуальний спринт та командний спринт

Номер слайду 7

Види траси. Одну третину траси мають становити підйоми з кутом з різницею висот понад 10 метрів, а також кілька коротких крутих підйомів. Одну третину становить горбиста перетнута місцевість , що складається з коротких підйомів і спусків. Одну третину складають різноманітні спуски, що потребують різних технік спуску

Номер слайду 8

Екіпірування для лижних гонок Лижі основний елемент екіпірування лижника. Лижі бувають класичні , конькові та комбіновані. Довжина лиж залежить від ваги. Черевики-спеціальне взуття , призначене для використання разом із лижами. Лижні палиці – інвентар , який використовується лижниками для підтримки рівноваги та прискорення руху під час пересування на лижах.

Номер слайду 9

Лижне двоборство. Лижне двоборство або нордична комбінація – зимовий олімпійський вид спорту , який включає в себе стрибки з трампліна і лижні гонки. Спочатку проводиться змагання з стрибків а потім гонка(за своїми правилами.)

Номер слайду 10

Стрибки з трампліна Стрибки з трампліна – зимовий олімпійський вид спорту, стрибки на лижах зі спеціального трампліна на схилі гори. Стрибок оцінюється за дальністю і якістю

Номер слайду 11

Гірськолижний спорт. Гірськолижний спорт включає в себе змагання із…Спеціального слалому. Гігантського слалому. Супергігантського слалому . Гірськолижної комбінації . Швидкісного спуску. Слалом - загальна назва для дисциплін різних видів спорту. Змагання на швидкість спуску спеціальною трасою з серією воріт , позначених жердинами або прапорцями.

Номер слайду 12

Фристайл Фристайл - зимовий олімпійський вид спорту, в яких лижники змагаються не тільки на швидкість проходження певної дистанції , а у виконанні лижних трюків.

Номер слайду 13

Біатлон Біатлон – зимовий вид спорту ,що поєднує лижні перегони і стрільбу лежачи та стоячи на кількох вогневих рубежах з дрібнокаліберної гвинтівки.

Номер слайду 14

Сноубординг Сноубординг - спуск із засніжених схилів і гір на спеціальному снаряді- «сноуборді». Виконання акробатичних елементів на спеціальній трасі

Номер слайду 15

Могул. Могул - дисципліна фрістайлу, змагання зі спуску з гори на лижах спеціальною горбистою трасою, що має нахил 27 градусів , із виконанням акробатичних стрибків ( визначається за часом та якості стрибків.)

Номер слайду 16

Зимові види спорту на льоду Бобслей. Керлінг. Хокей із шайбою. Хокей з м'ячем. Фігурне катання на ковзанах. Ковзанярський спорт. Санний спорт. Шорт- трек. Скелетон. Буєрний спорт. Зимове плавання.

Номер слайду 17

Бобслей. Бобслей – зимовий олімпійський вид спорту , представляючи собою швидкісне ковзання з гір по спеціально обладнаних льодовитих трасах на санях особливої конструкції , бобах, які мають керування і розраховані на 2-8 осіб.

Номер слайду 18

Керлінг Керлінг- олімпійський командний вид спорту , в якому команди повинні по черзі запускати по льоду спеціальні камені у бік мішені (« вдома») , намагаючи при цьому виштовхнути каміння суперника.

Номер слайду 19

Хокей із шайбою Гра на льодовому майданчику , в якій дві команди намагаються ключками закинути круглу шайбу у ворота суперника.

Номер слайду 20

Хокей із м’ячем «Бенді»Спортивна командна зимова гра , яка проходить на льодовому полі за участі двох команд

Номер слайду 21

Фігурне катання на ковзанах. Фігурне катання «ковзання » у якому спортсмени переміщуються на ковзанах по льоду з виконанням додаткових елементів , найчастіше під музику. У жіночому (чоловічому) одиночному катанні , у парному фігурному катанні.

Номер слайду 22

Ковзанярський спорт. Ковзанярський спорт- загальна назва спортивних дисциплін , в яких атлети змагаються на швидкість подолання повної дистанції на ковзанах. Змагання на довгій доріжці. Змагання на короткій доріжці. Шорт-трек. Марафонський біг на ковзанах.

Номер слайду 23

Скелетон. Скелетон- зимовий олімпійський вид спорту , швидкісний спуск крижаною трасою на спеціальних санях без елементів керування чи гальм(головою вперед.)

Номер слайду 24

Санний спорт. Санний спорт- спуск на швидкість спеціально підготовленою трасою на санях. Один або два саночники під час спуску розташовуються на санях горілиць.(обличчям догори)

Номер слайду 25

Шорт - трек. Шорт-трек - змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лоза Ольга Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
3172
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку