Зірка Мензатюк Творчість "Ангел золоте волосся"

Про матеріал
Сучасна українська письменниця, талановитий журналіст і володарка низки престижних літературних премій. Перш за все автор прославилася завдяки яскравим і захоплюючим дитячим книгам, наповненим веселими пригодами, чарівними персонажами і істинно українськими мотивами. В цілому творчість Зірки Мензатюк має яскраво виражений національний мотив. Автор відноситься до тих сучасних письменників, які в своїх творах активно розвивають рідну мову і культуру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зірка Мензатюк Огляд творчості

Номер слайду 2

Зі́рка Заха́ріївна Мензатю́к. Народилася 21 жовтня 1954, c. Мамаївці, Кіцманський район, Чернівецька область — українська письменниця, казкарка, журналістка, членкиня НСПУ

Номер слайду 3

Життєпис™1972-1977 – навчання на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка;™1977-1978 – кореспондент районної газети «Прапор перемоги» м. Заставна Чернівецької області;™1979-1985 – кореспондент республіканської газети «Радянська Україна», м. Київ;™1985-1987 – кореспондент газети «Вісті з України»;™1988 – по сьогодні на творчій роботі.™З 1995 р. Зірка Мензатюк – член Національної Спілки письменників України.™З 2004 р. – автор рубрики про святині України в освітній радіопередачі для школярів «АБЦ» Національного радіо.™У 2007 р. у видавництві «Букрек» вийшла книга «Катрусині скарби», в якій письменниця знайомить юного читача з традиційним народним мистецтвом України.

Номер слайду 4

Сім’я Чоловік. Степан Фіцич,соліст. Національної опери України, Народний артист України. Донька. Наталка Фіцич, журналістка «5 каналу», ведуча програм «Закрита зона», «Майстер-клас із Наталкою Фіцич», «Про. Образ».

Номер слайду 5

Перші спроби пера…Це сталося так: одного разу вчителька задала написати вдома переказ «Ліс восени». Почавши з переказу, Зірка написала про лисячу нору, яку бачила в лісі, про білочку, що збирала ліщинові горіхи, а далі й про те, яким ліс стане взимку, коли його засипле сніг. Замість кількох рядочків переказ розтягнувся на цілих п'ять сторінок. І їй так сподобалося викладати на папері власну розповідь, що письменниця на цьому не зупинилася і написала ще й віршовану «Казку про кицю Мурку і дівчину Ганну», а в наступні дні — чимало віршиків. Однокласники чомусь не повірили, що дівчинка пише вірші сама, і стали говорити, що все те написав її прадід Олекса та й закопав, а вона викопала і видає за свої.

Номер слайду 6

«Казочки-куцохвостики», «Київські казки» (2006), «Як до жабок говорити» (2007), «Український квітник» (2010), «Зварю тобі борщику» (2012), «Як я руйнувала імперію» (2014), «Дике літо в Криму»(2018). Книги авторки перекладено англійською, словацькою та польською мовами. Творчість:

Номер слайду 7

Інтерв’ю. Перегляньте інтервю з письменницею за посиланнямhttps://youtu.be/RCL_Vh. W_S4k?si=5 G8e. YMDt. VOBlr. Drt

Номер слайду 8

ВІДЗНАКИ Й НАГОРОДИ™Літературна премія імені Наталі Забіли (2005);™ Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва (2007);™ Лауреат Міжнародного літературного конкурсу в США (2002);™ Книжка «Казочки-куцохвостики» здобула титул «Книжка року 2006» у номінації «Дитяче свято»;™ Третя премія Міжнародної київської виставки-ярмарку «Книжковий світ» (2006) в номінації «Найкраща дитяча книга».

Номер слайду 9

Розгадайте ребус, у якому зашифровано назву твору

Номер слайду 10

Правильно!™«Ангел Золоте Волосся»™Твір, який розповідає про минуле та сучасне.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. ТИМЧЕНКО ЮЛИЯ
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 березня
Переглядів
4360
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку