Минуле і сучасне, зміщення часових площин у творі Зірки Мензатюк «Ангел Золоте волосся»

Про матеріал
Що може розрадити дівчинку, життя якої складається з самих неприємностей? І вчителька раз у раз записує зауваження у щоденник, і однокласники дошкуляють, і тато не їздить на крутому джипі. Але найгірше – братикові потрібна операція, тому батькам, напевне, доведеться продати квартиру… Тут допоможе хіба диво. Справжнє. Як-от поява Ангела Золоте Волосся, який навчить бачити добро навіть у щоденних клопотах і щиро вірити в те, що життя насправді прекрасне.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Минуле і сучасне, зміщення часових площин у творі Зірки Мензатюк «Ангел Золоте волосся»

Номер слайду 2

Пригадаймо. Як звати головну героїню?Що сталося з Галиним братиком?Що зробила Галя в соборі?Ангел сказав Галі: «Хай станеться… одне невеличке диво». Що це за диво?

Номер слайду 3

Аналіз твору. Рік видання – 2019 Жанр – пригодницька, фантастична повість. Тема – розповідь про реальні та фантастичні пригоди дівчинки Галі та її незвичайного друга Ангела Золоте Волосся.Ідея – будь –які життєві труднощі можна подолати, якщо поруч із тобою люди, які вірять у тебе і підтримують. «Завжди треба знаходити добре в тому, що є» (Зірка Мензатюк). Головна думка твору – хто багато читає, той багато знає. Час подій – ХХІ століття та ХІ століття. Місце подій – Київ сучасний та Київ древній (ХІ ст).

Номер слайду 4

Проблематика. Минуле і сучасне. Стосунки в родиніДружби й добра. Віри і призначення людини

Номер слайду 5

Мав світле волосся. Міг читати думки. Головні героїГаля Супрунголовна героїня. Учениця 4-Б. По словах учителя, у майбутньому, Галя стати істориком. Ангел Золоте Волоссяіконописець Алимпій

Номер слайду 6

Ісорія АнгелаІз зруйнуванням Михайлівського собору було знищено й всі металеві деталі, що колись прикрашали верхню частину храму. А мідному архангелові все ж таки пощастило: його зняли й завезли на подвір’я Софії Київської, потім він мандрував монастирськими звалищами аж до 1956 року, коли врешті опинився на подвір’ї Художнього інституту – там його завважив і врятував від здачі на брухт видатний український мистецтвознавець Павло Жолтовський.

Номер слайду 7

ПодіїРеальні події у творі – зображення звичайної української родини, яка долає складні обставини, викликані хворобою меншого сина Степанчика. Фантастичні події у творі – елементи надприродного, дружба звичайної дівчинки із Ангелом Золоте Волосся, її подорожі в древній Київ.

pptx
Додано
12 березня
Переглядів
2040
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку