Значення давньогрецького мистецтва

Про матеріал
Про головне у давньогрецьокому мистецві. Розквіт давньогрецького мистецтва. Свого найвищого розквіту давньогрецьке мистецтво досягло в V-IV століттях до н. е. Саме в цей порівняно короткий проміжок часу були створені багато з тих найбільших творів грецького мистецтва, які і понині прикрашають багато музеїв світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У чому значення давньогрецького мистецтваrrrrr

Номер слайду 2

Розквіт давньогрецького мистецтва. Свого найвищого розквіту давньогрецьке мистецтво досягло в V-IV століттях до н. е. Саме в цей порівняно короткий проміжок часу були створені багато з тих найбільших творів грецького мистецтва, які і понині прикрашають багато музеїв світу. У цей період створювали свої творіння прославлені грецькі майстри: архітектори, скульптори, художники. В Афінах та інших містах Греції були зведені шедеври архітектури, які стали еталоном краси і зразком для наслідування на багато століть.

Номер слайду 3

Грецький храм мав два фронтону. Зазвичай їх прикрашали статуями і рельєфами. Усередині кожного грецького храму поміщалася статуя того божества, якому він присвячувався. Найдосконалішим зразком грецького храму є Парфенон, зведений на Афінському Акрополі в V столітті до н. е. архітектором Каллікратом і знаменитим скульптором Фідієм.

Номер слайду 4

Давньогрецька живопис. Давньогрецька живопис. На відміну від творів скульпторів, творіння давньогрецьких митців до нашого часу майже не дійшли. Знаємо ж ми про них головним чином зі слів древніх авторів. В Елладі було розвинене мистецтво живопису на глиняних і дерев’яних дошках. Будинки багатьох багатих людей в Греції прикрашали яскраві фрески і майстерно виконані мозаїки.r

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Давньогрецькі картини

Номер слайду 7

Давньогрецькі театри. Походження давньогрецького театру. Давньогрецький театр виник з сільських святкувань на честь бога Діоніса. Спочатку Діоніс вважався богом продуктивної сили природи, і греки зображали його у вигляді козла або бика. Проте пізніше, коли населення стародавньої Греції познайомилося з обробітком виноградників, Діоніс став богом виноробства, а потім і богом поезії і театру. Кілька разів на рік відбувалися святкування, присвячені Діонісу, на яких співали дифірамби (хвалебні пісні). На цих святкуваннях виступали і ряджені, котрі складали свиту Діоніса. Учасники мазали особу винною гущавиною, надягали маски і козлині шкури. Разом з урочистими і сумними, виспівували веселі, а часто і непристойні пісні. Урочиста частина свята дала народження трагедії, весела і жартівлива – комедії.r

Номер слайду 8

Давньогрецький театр

Номер слайду 9

Дякую за увагу !!!

pptx
Додано
23 жовтня 2021
Переглядів
769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку