Знай, люби, оберігай Україну – рідний край!»

Про матеріал
Представляю презентацію до проведення виховного заходу, або Першого уроку на тему "Знай, люби, оберігай Україну – рідний край!» За презентацією учні активно працюють над різними видами завдань, цікаво проходить захід, урок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пролетіло тепле літо,В школу повернулись діти. Відпочили всі нівроку!Із новим навчальним роком!

Номер слайду 2

Вітаю!

Номер слайду 3

Гра «Шифрувальник» ай. Зн, биюл, гарійбео нуїра. Ук – йинідр йарк!

Номер слайду 4

Знай, люби, оберігай Україну – рідний край! Любов – найвище в світі почуття,Вона не має меж – безкрая. З любові починається життя,Вона усе найкраще починає.

Номер слайду 5

Гра «Асоціативний кущ» Які почуття викликає у вас саме слово Україна?

Номер слайду 6

1 зупинка: «Патріотична»

Номер слайду 7

Українарадість вірність гордість повага єдністьлюбоввпевненість смутокщирістьвідвертість бережливе ставлення

Номер слайду 8

П А Т РІ О Т

Номер слайду 9

П – поважати традиції та звичаї своєї Батьківщини. А – активно діяти. Т – трудитися на благо своєї країни. Р - розвиватися самомуІ – ініціативу проявляти. О – обережним бути. Т – творити добро

Номер слайду 10

2 зупинка: «Поетична»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Ось небо блакитне і сонце в зеніті! Моя Україна – найкраща у світі . Моя Україна – це ліс і озерця, Безмежні степи і чарівні джерельця. Моя Україна – це пісня весела. Це щира, багата, як світ її мова Крилата така, мелодійна, чудова. Її обереги – верба і калина, Найкраща у світі – моя У Україна. Вітчизна свята, дорога Україна, Для кожного з нас ти у світі єдина.

Номер слайду 14

3 зупинка: «Символічна»

Номер слайду 15

Розв’язати кросворд і прочитати слово, яке є одним із символів України. Розповісти все, що ви знаєте про цей символ.

Номер слайду 16

Найбільша річка України (Дніпро). Дніпро. Державний герб України (тризуб). тризуб. Скільки кольорів має український прапор? (два). два. Назва гір на заході України (Карпати). Карпати. Синій колір українського прапора символізує … (небо). небо. Жовтий колір прапора – це колір … (зерна). зерна. Кросворд 1 Найбільша річка України. Державний герб України. Скільки кольорів має український прапор? Назва гір на заході України. Синій колір українського прапора символізує. Жовтий колір прапора – це колір.

Номер слайду 17

Найбільша річка України (Дніпро). Дніпро. Державний герб України (тризуб). тризуб. Скільки кольорів має український прапор? (два). два. Назва гір на заході України (Карпати). Карпати. Синій колір українського прапора символізує … (небо). небо. Жовтий колір прапора – це колір … (зерна). зерна. Кросворд 2 Основний Закон України. Державною мовою України є... Символ України – кущ. Найбільший звір в Україні. Державний герб України. Найрідніше, найкраще місце на землі.

Номер слайду 18

4 зупинка: «Славетні українці»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Шануйте тих, хто зберігав культуруІ мову солов’їну в тяжкий час,Та пісню нашу, та літературу,Щоб зараз мали націю ми в нас.

Номер слайду 22

5 зупинка: «Міста України»

Номер слайду 23

АХ Е Р СОНЙЦ У Л УЦ Ь К КМИ КО Л А Ї В ЕН ГШ З АФ І В АП Л Ь В І ВО КИ Ї ВЖ И ТОМИ Р Л Д Р І ВН ЕЖ ЄЯПО Л Т А В А Ч СМИ Т Ь БЮЩ С УМИЙ К Х А Р К І В

Номер слайду 24

6 зупинка: «Коштовності фольклору»

Номер слайду 25

7 зупинка: «Музична»

Номер слайду 26

8 зупинка: «Підсумкова»

Номер слайду 27

Любіть Україну, як сонце, любіть,Як вітер, і трави, і води. Красу її, вічно живу і нову,І мову її солов’їну. Всім серцем любіть Україну свою –І вічно ми будемо з нею!

Номер слайду 28

Ми всі – одна сім′я ,Неповторні – ти і я!Будемо усі дружити,В злагоді і мирі жити. Бо життя – це диво – казка!В ньому є любов і ласка!Ми прийшли у світ, щоб жити. Й на Землі добро творити!

pptx
Додано
11 травня 2022
Переглядів
589
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку