Зона психологічного розвантаження в спеціальній групі ЗДО

Про матеріал
Зона психологічного розвантаження в спеціальних групах ЗДО Всім відомо, що діти дошкільного віку особливо емоційний і вразливий. Вони легко підхоплюють сильні, як позитивні, так і негативні емоції оточуючих їх людей. Багато в чому реакція на обстановку навколо у дітей залежить від створення педагогом у них почуття впевненості і підтримки, внутрішньої безпеки та свободи. Це залежить ще й від його доброзичливості, прийняття дітей такими, якими вони є, вміння бути для них партнером і товаришем У презентації представлені оснащення зони психологічного розвантаження в спеціальних групах ЗДО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зона психологічного розвантаження в спеціальних групах ЗДО Підготувала вихователь спеціальної групи. Куніц Олена Миколаївна. ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ ІНГУЛЕЦЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИКОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД « ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД (ЯСЛА-САДОК)№ 207 КОМБІНОВАНОГО ТИПУ»КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Номер слайду 2

Всім відомо, що діти дошкільного віку особливо емоційний і вразливий. Вони легко підхоплюють сильні, як позитивні, так і негативні емоції оточуючих їх людей. Багато в чому реакція на обстановку навколо у дітей залежить від створення педагогом у них почуття впевненості і підтримки, внутрішньої безпеки та свободи. Це залежить ще й від його доброзичливості, прийняття дітей такими, якими вони є, вміння бути для них партнером і товаришем.

Номер слайду 3

Дитина, перебуваючи в дитячому садку, відчуває насобі безліч стресових факторів:- Ранкове розставання з батьками;- Велика кількість дітей у групі;- Жорстко регламентований і насичений розпорядок дня (багато занять і заходів, мало вільного часу для спонтанного взаємодії з однолітками);- Необхідність постійно підкорятися вимогам і вказівкам вихователя;- Низький рівень саморегуляції і комунікативних навичок (в силу віку і малого життєвого досвіду).

Номер слайду 4

Завдання психологічного куточка в групі:зняти психоемоційне напруження, втому;допомогти заспокоїтися;зняти агресивний стан;підвищити настрій.

Номер слайду 5

Оснащення зони психологічного розвантаження в спеціальних групах

Номер слайду 6

Сонечко для примирення. Коли діти сваряться, б‘ються,потрібно пояснити їм,що битися -це погано, це боляче і прикро, а «сонечко» допоможе їм примиритися.

Номер слайду 7

Масажні м'ячики,різнокольорові клубочки,пластилін допомагають знятим'язову напругу ізаспокоїтися. З їх допомогоюдіти опановують прийомамисаморегуляції. Масажні м'ячики "їжачки". Ми навчаємо дітей різним способам катання м'ячиків в долоньках, по зовнішній і внутрішній стороні рук. Така гра з "їжачком" допомагає дитині зняти м'язову напругу і заспокоїтися.

Номер слайду 8

«Баночки - кричалки».якщо дитинана когось злитьсяабо ображений, вона можевисловити свою образу вбаночку і їй стане легше. Дітям пропонується, якщо їх хтось небудь розсердив, взяти баночку і насварила кривдника сердитими словами, але після цього баночку обов'язково закрити кришкою, щоб ці сердиті, злі слова НЕ розлетілися б по нашій групі. А відкриваючи іншу баночку,(з посмішкою)можно зловити сміх,добрий настрій. Ці баночки допомагають дітям перемогти свою агресію, вчать керувати своїми емоціями

Номер слайду 9

Піктограми з різними настроями. Вранці і протягом дня дитина може за допомогою емоційних картинок ,театра масок показати свій настрій. Завдяки цьому вихователю легше знайти підхід до сумного, розладнаному дитині і надати йому підтримку.

Номер слайду 10

Різноманітні дидактичні і настільні ігри спрямовані на емоційний розвиток дошкільнят.«Покажи емоцію», «Який у тебе настрій?»,»Знайди емоцію»

Номер слайду 11

Дерево «гарних емоцій»

Номер слайду 12

У психологічному куточку можна розмістити різні веселі пристосуваннядля дихальної гімнастики. Робота з піском заспокоює (особливо гіперактивних дітей) - в ньому ніби міститься цілюща сонячна енергія, яка заряджає нас позитивними емоціями.

Номер слайду 13

Психогимнастика. Я дуже собою пишаюся, я багато чого можу. Я бадьора й енергійна, і справи йдуть відмінно. Я приманюю удачу, з кожним днем стаю багатше. Я зігріта сонячним промінцем, я гідна найкращого. Я вирішую будь-які завдання, зі мною завжди любов і удача. Спокій і посмішку завжди бережу, і всі мені допоможуть, і я допоможу. Всесвіт мені посміхається, І все у мене виходить. На шляху у мене немає перешкоди, все вийде - як треба!Я на світі всіх розумніше. Не боюсь я нікого. Чудо, як я хороша. Проживу тепер років до ста!

Номер слайду 14

Дякую за увагу!Нехай у вашому житті будебільше позитиву !!!

pptx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Інші матеріали
Інкл
Додано
3 лютого 2019
Переглядів
3425
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку