Зоологічний брейн-ринг. 7 клас. Позакласна робота.

Про матеріал

Зоологічний брейн-ринг для учнів 7 класів. Проводиться як позакласний захід, можна провести під час тижня біології. Цей захід дуже подобається учням.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зоологічний брейн-ринг

Номер слайду 2

Гра не є простою забавою. Це зміст життя дитини. У грі дитина живе, сліди цьогожиття глибше  залишаються в ній, ніж слід дійсного життя». К. Ушинський

Номер слайду 3

I тур. Зоологічна вікторина

Номер слайду 4

1. Назвіть отруйних павуків? 2. Які неотруйні змії зустрічаються в Україні?3. Які риби мають вуса?4. Які тварини сплять з відкритими очима? 5. Назвіть найменшого з ссавців нашої фауни. 6. Яка тварина найбільша?7. Хто раніше з’являється навесні- летючі миші чи комахи?8. Хто більше боїться холоду- плазуни чи птахи? 9. В якої тварини найдовший язик?  10. Хто з тварин може поїдати гадюк?11. Яка тварина стає на зиму білою, крім кінчика хвоста?12. Що таке крокодилячі сльози? 13. Які птахи прилітають до нас першими?

Номер слайду 5

14. Пташенята якого птаха не знають рідної матері? 15. Який найменший птах фауни України? 16. Який птах найбільший в Україні? 17. Який птах будує собі гніздо з риб’ячих кісток? 18. Хто з птахів плете своє гніздо як рукавичку?19. Що страшніше птахам взимку – голод чи холод? 20. Чому качки і гуси не тонуть? 21. Чому не можна брати в руки яйця птахів? 22. У якого птаха хвіст такий міцний, що підтримує його на стовбурі дерева?23. Хто біжить виставляючи вперед задні ноги? 24. Яка тварина спить усю зиму вниз головою?25. Який птах завжди носить мішок?  

Номер слайду 6

Корольок – найменший птах в Україні

Номер слайду 7

Дрохва – найбільший птах в Україні

Номер слайду 8

Зимородок будує собі гніздо з риб’ячих кісток

Номер слайду 9

Ремез будує собі гніздо в вигляді рукавички

Номер слайду 10

II тур Визначте тварин за описом

Номер слайду 11

Взимку білий - на снігу його не помітити. Влітку - бурий, лише черево біле.

Номер слайду 12

Дикий вид цієї тварини зберігся тільки в Монголії, в найглухіших куточках чагарникових пустель. Зимує в горах: рятується від холодних вітрів. Годується колючими чагарниками, молодими пагонами саксаулу. Може подовгу не їсти і не пити. Їжу і воду запасає у вигляді жиру "про запас" в горбах.

Номер слайду 13

Хоч і хижачка, але не відмовляється від фруктів і ягід, а в голодний рік - і від падалі. Знаменита учасниця більшості дитячих казок.

Номер слайду 14

Великий родич курки. Живе у хвойних і змішаних лісах. Влітку скльовує на землі ягоди, квіти, листя, комах - і все бігом.

Номер слайду 15

Великий європейський бик. Живе у рівнинних, частково заболочених або гірських лісах. Їсть траву, листя, пагони дерев, кору.

Номер слайду 16

Гігантська ящірка з острова Комодо (Малайський архіпелаг), важить до 150 кг. Живе в густих прибережних джунглях. Хижак: нападає на оленів, кабанів, мавп, буйволів. Здобич підстерігає і стрімким кидком або хвостом збиває з ніг. Заміни першу букву в слові "баран" на третю букву алфавіту, і ти дізнаєшся, як його звуть.

Номер слайду 17

III тур. Конкурс “Чудові сімейні пари”Назвіть іншу половинку сімейної пари.

Номер слайду 18

Назвіть іншу половинку сімейної пари1.               Бик – 2.               Слон – 3.               Баран – 4.               Щука – 5.               Осел – 6.               Півень – 7.               Гусак – 8.               Кит – 9.               Бабка – 10.          Качка – 11.          Бджола –12.          Кріль – 13.          Пацюк – 14.          Лелека – 15.          Кіт – 16.          Кінь – 17.          Бегемот – 18.          Орел -

Номер слайду 19

Назвіть іншу половинку сімейної пари1.               Бик – корова2.               Слон – слониха3.               Баран – вівця4.               Щука – самець щуки5.               Осел – ослиха6.               Півень – курка 7.               Гусак – гуска8.               Кит – китиха9.               Бабка – самець бабки10.          Качка – качур11.          Бджола – трутень12.          Кріль – кролиха13.          Пацюк – самка пацюка14.          Лелека – самець лелеки15.          Кіт – кішка16.          Кінь – кобила17.          Бегемот – бегемотиха18.          Орел - орлиця

Номер слайду 20

Цікава перерва

Номер слайду 21

IV тур. Біологія + геральдика

Номер слайду 22

Зображення якої тварини найчастіше можна побачити на державних гербах різних країн? Герб БолгаріїГерб ГрузіїГерб Естонії

Номер слайду 23

Кенгуру та страус-ему стали державними симво­лами країни-материка. Як називається ця держава? 

Номер слайду 24

Герб цієї держави зображає беркута, що сидить на кактусі, і пожирає змію. У ацтеків зображення мало глибокий релігійний зміст, але для сучасних мешканців цієї держави це лише символ тріумфу добра над злом. Як називається держава? 

Номер слайду 25

Символом якої країни є велика панда?

Номер слайду 26

V тур. Підказка

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

VI тур. Склади пазл-тварину онлайнhttp://www.igraemsa.ru/igry-dlja-detej/pazly/onlajn-pazly-s-zhivotnymi-rys

Номер слайду 33

Підведення підсумків

Номер слайду 34

Нагородження переможців

pptx
Додано
5 липня 2018
Переглядів
2087
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку