Зупинимо Насильство – разом!

Про матеріал
Насильство в сім’ї. Як захистити себе та родину Насильство широко застосовується людьми як засіб досягнення бажаного результату. І воно завжди пов’язано з поняттям свободи: жертву змушують до якоїсь поведінки або до прийняття певних умов, руйнуючи її біологічне чи психічне життя, або ж погрожуючи його зруйнувати. Відповідно до закону “Про попередження насильства в сім’ї” насильством в сім’ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру одного члена сім’ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують права і свободи члена родини як людини та громадянина, завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров’ю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зупинимо Насильство – разом!Насильство, як соціальна проблема суспільства

Номер слайду 2

Насилля – це застосування силових методів, або психологічного тиску за допомогою погроз, свідомо спрямованих на слабких або тих хто не може чинити опір.

Номер слайду 3

Насилля у сім’ї

Номер слайду 4

Основна причина жорстокого поводження з дітьми - внутрішня агресивність - емоційний стан, що виникає як реакція на переживання нездоланності якихось бар'єрів або недоступність чогось бажаного.

Номер слайду 5

З боку чоловіка по відношенню до дружини або навпаки; з боку одного або обох батьків по відношенню до дітей;З боку старших дітей до молодших;Насильство в сім’ї може мати різний вектор спрямованості:

Номер слайду 6

ФІЗИЧНЕ НАСИЛЬСТВО— це навмисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень одного члена сім'ї іншому, яке може призвести чи призвело до порушення нормального стану фізичного чи психічного здоров'я або навіть до смерті постраждалого, а також до приниження його честі та гідності. Розрізняють такі види домашнього насильства:

Номер слайду 7

СЕКСУАЛЬНЕ НАСИЛЬСТВО в сім'ї — це примушування до небажаних статевих стосунків у родині, а також сексуальні дії щодо неповнолітнього члена сім'ї. Розрізняють такі види домашнього насильства:

Номер слайду 8

ПСИХОЛОГІЧНЕ НАСИЛЬСТВО в сім'ї — це насильство, пов'язане з тиском одного члена сім'ї на психіку іншого через навмисні словесні образи або погрози, переслідування, залякування, які доводять постраждалого до стану емоційної невпевненості, втрати здатності захистити себе і можуть заподіяти або заподіяли шкоду психічному здоров'ю.

Номер слайду 9

ЕКОНОМІЧНЕ НАСИЛЬСТВО в сім'ї — це навмисні дії одного члена сім'ї щодо іншого, спрямовані на те, щоб позбавити постраждалого житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які він має законне право.

Номер слайду 10

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ. Стаття 52. Будь яке насильство над дитиною переслідується законом… Стаття 56. Кожен громадянин України має право на захист та одержання правової допомоги. ЗАКОН УКРАЇНИ «ПРО ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСТВА В СІМ'Ї» визначає правові та організаційні засади виявлення та припинення насильства в сім'ї, відновлення інтересів постраждалих від насильства членів сім'ї, контроль з боку служб з попередження насильства. Правові документи, що забезпечують захист від домашнього насильства.

Номер слайду 11

Стаття 10 Закону України «Про охорону дитинства». Статтею встановлено, що кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканість та захист гідності. Будь-яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідуються законом. ВИТЯГ З НАКАЗУ № 5/34/24/11 від 16.01.2004 року «Про затвердження Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми».

pptx
Додано
18 травня 2021
Переглядів
859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку