Презентація "Основні права, свободи та обов’язки громадян України"

Про матеріал
Кожна галузь права побудована на відповідних джерелах, які включають як наукову літературу так і головне законодавство. Передусім треба сказати, що законодавство держави — це система всіх упорядкованих певним чином законів даної країни, а також міжнародних договорів, ратифікованих парламентом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні права, свободи та обов’язки громадян України 

Номер слайду 2

Громадянство України – стійкий, необмежений у просторі правовий зв’язок фізичної особи з державою, заснований на юридичному визнанні державою цієї особи громадянином України, внаслідок чого особа і держава набувають взаємних прав і обов’язків в обсязі, передбаченому Конституцією та законами України.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Громадянство України набувається:- За народженням;- За територіальним походженням;- Внаслідок прийняття до громадянства;- Внаслідок поновлення в громадянстві;- Внаслідок встановлення над дитиною опіки чи піклування;- Внаслідок усиновлення;- У звязку з перебуванням у громадянстві України одного чи обох батьків дитини;- Внаслідок встановлення батьківства;

Номер слайду 5

Права людини – це сукупність правових норм, що окреслюють простір вільної від втручання держави діяльності людей, а також розподіл прав і обов’язків між людиною та державою. Права людини поширюються на всіх людей, що проживають у державі, права громадянина – лише на осіб, які є громадянами держави.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Етапи розвитку прав людини

Номер слайду 8

Обовʼязок – об’єктивно обумовлена вимога держави до особи діяти чітко визначеними у законі чином або утримуватися від здійснення певних дій.{72833802-FEF1-4 C79-8 D5 D-14 CF1 EAF98 D9}Групи обов’язків Зміст. ФізичніБатьки повинні утримувати неповнолітніх дітей та обов’язок повнолітніх дітей піклуватися про своїх непрацездатних батьків (Ст.51 КУ)ОсобистіНеухильно додержуватися Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей (Ст. 68 КУ)Культурно-екологічніНе заподіювати шкоди природі, культурній спадщині, відшкодовувати завдані збитки (Ст.66 КУ)Економічні Сплачувати податки й збори в порядку і розмірах установлених законом (Ст.67 КУ)Політичні Захист Вітчизни, суверенітету, територіальної цілісності України, шанування її державних символів (ст. 17, 65 КУ)

Номер слайду 9

Гарантії прав і свобод людини і громадянина – це умови та засоби, які забезпечують здійснення в повному обсязі й всебічну охорону прав і свобод особи.

Номер слайду 10

pptx
Додано
18 травня 2021
Переглядів
4966
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку