Зустріч поколінь "Рандеву професій"

Про матеріал
Виховний захід сприяє розширенню уявлення учнів про різноманітність і важливість професій, поглибленню знань дітей про професії своїх батьків
Перегляд файлу

Рандеву професій

Т.С.Собченко, вчитель початкових класів Миколаївської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 імені Олега Ольжича

                                               (Зустріч поколінь)

Мета: розширити уявлення учнів про різноманітність і важливість професій, поглибити знання дітей про професії своїх батьків; розвивати комунікаційну компетентність, пізнавальний інтерес; сприяти вихованню працелюбності, шанобливого ставлення до людей праці, до своїх батьків. 

Підготовча робота: учні відвідують батьків на місці їх роботи або знайомляться з професіями  рідних, беруть інтерв’ю, підбирають світлини, готують розповіді про цікавий світ  професій батьків, створюють презентації «Моя мрія».

Обладнання: малюнки, ілюстрації «Професії», мультимедійна презентація
Хід заняття

1. Вступне слово                                                                                         

         Із раннього дитинства  вам доводилось спостерігати, як працюють ваші батьки, дідусі й бабусі, щоденно ходять на роботу, пораються по господарству, забезпечують родину, усьому дають лад, піклуються про близьких – і так увесь рік.  Сьогодні ми дізнаємося про цікавий світ про­фесій ваших батьків, про важливість і значення кожної з них, пригадаємо, як важливо поважати людей праці.

2. Відверта розмова
 Діти, чи потрібно нам сьогодні знання про  професії  батьків? 
 Чому? Для чого це потрібно? 
  Так, для того, щоб  зробити правильний вибір у майбутньому.                        Часом ми навіть не знаємо, чому татко повернувся з роботи стурбований?   Чому така втомлена мама?                                                                                        –Знайти відповіді на ці запитання вам допоможе робота в парах.

3. Робота із прислів’ями (із частин скласти прислів’я)

Зробив роботу – і не має турботи.

Лежачого хліба ніде нема.

D:\фото діти 2016-2020\професії батьків\IMG_8410.JPG4. Презентація професій (Діти загадують загадки про професії своїх батьків, стисло розповідають про них. Батьки доповнюють та наводять ситуації із практики своєї роботи.

 

Хто людей з біди рятує                                                                                             І хвороби всі лікує -                                                                                          Призначає процедури                                                                                                 І таблетки і мікстури?(Лікар)

 

D:\фото діти 2016-2020\професії батьків\IMG_8574.JPGНа виклик машина швидко летить,                                                              Смілива людина в кабіні сидить.                                                                     Телефон «101» всі люди знають,                                                                             І в разі пожежі завжди викликають.

 (Пожежний)

 

D:\фото діти 2016-2020\професії батьків\IMG_8423.JPGНа посту і в дощ, і в град,                                                                                        У бій за нас іде …солдат.

 (Військовослужбовець)

 

D:\фото діти 2016-2020\професії батьків\IMG_8418.JPG

Він закони добре знає,                                                                                   Оформити купівлю-продаж

усім допомагає. (Нотаріус)                                                                                                             

5. Робота в групах. Спільна діяльність батьків і дітей – створення колажу «Усі професії важливі»

Учитель, лікар чи геолог, 
Письменник, слюсар чи кресляр - 
Всі називають головною 
Одну професію - школяр!

 

Бо всім відомо, що без школи, 
Без знань, що мусиш там набуть, 
Не станеш у житті ніколи 
Тим, ким в дитинстві мрієш буть!
6. Підсумок

         Назви яких  професій  запамʼятали? 

 Ким ви хочете стати у майбутньому? 
– Чим би не зайнялися у майбутньому,  яку б професію не обрали,  

   пам’ятайте: усі професії почесні, потрібні і необхідні.    Головне     

D:\фото діти 2016-2020\пожежна частина\image-0-02-05-9e040aed17d454cd33bd4c10c64991febd4a1b18481495b6c3669215d4fcb6e1-V.jpg   залишатися людиною у будь-якій життєвій ситуації.
  Дякую   всім  за активну, плідну, відмінну роботу. А на згадку про «Рандеву» батьки організували для вас екскурсію в пожежну частину.

 

 

docx
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
613
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку