Звіт по патріотичному вихованню

Про матеріал
Звіт по патріотичному вихованню містить в собі перелік заходів, тематичних годин. Має мету показати, яким важливим у сьогоденні є виховання патріотизму у дітей. Закликає любити свою Батьківщину, знати та шанувати звичаї і традиції рідної землі.
Перегляд файлу

                      Звіт

 по патріотичному вихованню

                з 1 – А класом

     Класовод : Маєвська Т .В.

 

       Виховний захід: «  Ми діти козацького роду»

                   

Завдання заходу: познайомити учнів з історією свята Покрови Пресвятої  Богородиці, з традиціями та звичаями відзначення Дня українського  козацтва; пояснити учням значення Пресвятої Богородиці у житті козацтва та  українського народу; сприяти усвідомленню учнями важливості збереження  християнських цінностей у житті нашого народу на сучасному етапі розвитку  України; поглиблювати знання учнів про козацькі забави, привчати дітей до  систематичних занять з фізичної культури і спорту, прилучати дітей до  цінностей народного життя, традицій рідного краю; розвивати спритність,  рухливість, відчуття взаємодопомоги, формувати культуру здоров’я,  прищеплювати навички здорового способу життя ; виховувати любов до  рідної землі, її традицій, вірувань; виховувати в учнів повагу до бійців АТО,  закликати бути небайдужими до подій на Сході України, до людей, які  захищають і боронять українські землі; виховувати справжніх патріотів і  захисників Вітчизни. 

         Зміст заходу:

  1. Вступне слово вчителя.
  2. Розповідь про звичаї та традиції українського роду.
  3. Проведення конкурсів.
  4. Вітання хлопчиків дівчатами. C:\Users\ASUS\Desktop\111\IMG_20201218_110547.jpg
  5. Ознайомити про події на Сході України. C:\Users\ASUS\Desktop\111\IMG_20201013_133343_1.jpg
  6. Підсумок виховного заходу.

Форма проведення заходу: виховний захід.

Очікувані результати: засвоєння учнями знань і вшанування традицій українського роду, ознайомити з сучасними подіями в Україні, у формі конкурсів розвивати мужність, спритність, привчати до занять спортом. Прищеплювати навички здорового способу життя

 


                Гра-бесіда: "Моя  Україна"

 

Завдання заходу: формувати знання про Україну як незалежну державу

з давньою славетною історією, розвивати творчі здібності дітей, інтерес до навчання, збагачувати словниковий запас учнів багатою культурною спадщиною, власними традиціями, вчити працювати згуртовано; виховувати почуття гордості й любові до Батьківщини.

Зміст:

  1. Вступне слово вчителя.
  2. Гра « Конверт запитань»
  3. Рефлексія « Продовж речення»
  4. Асоціативний кущ « Україна»
  5. Вірші про Батькфівщину
  6. Мозковий штурм « Склади прислі’я»
  7. Підсумок гри

Форма проведення заходу: гра – бесіда.

Очікувані результати: поповнити знання дітей про красу, багатство, звичаї незалежної України. Збагачувати словниковий запас учнів, дати знання дітям у цікавій навчальній формі. Виховувати патріотичні почуття.

 

 

 

 

     Інформаційна година « Афганістан – біль та втрати»

 

Завдання заходу:  за допомогою відео розширити знання учнів про історичні події афганської війни, ознайомити з учасниками бойових дій; виховувати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії; розповісти про односельчан, що служили в Афганістані, віддати данину пам'яті полеглим воїнам-афганцям.

   Зміст:

  1. Вступне слово вчителя.
  2. Перегляд відеопрезентації. C:\Users\ASUS\Desktop\111\IMG_20210222_123350.jpg
  3. Розповідь про односельчан, які були на війні.
  4. Відвідування пам’ятника  загиблим учасникам у війні Афганістану.
  5. Вшанування пам’яті.
  6. Підсумок інформаційної години.

Форма проведення заходу: інформаційна година

Очікувані результати: розширити світогляд дітей про події в Афганістані. Заочно ознайомити учнів з учасниками бойових дій. Відвідати пам’ятник загиблим воїнам Афганістану. Прищеплювати дітям шану та повагу до таких людей.

 

 

Гра – вікторина до Дня  Соборності України

 

   Завдання заходу: Поглиблення знань учнів про Україну як державу зі своєю історією, культурою, народними   звичаями та традиціями. Формування почуття належності до українського народу. Розвиток полікультурної, соціальної компетентності учнів ,розвиток творчих здібностей учнів. Виховання толерантного  ставлення до соціокультурних надбань українців;        відповідальності, товариськості, поваги до думки інших. Відзначити знаменні дати для поглиблення знань, досвіду учнів; активізації громадянської позиції з метою розвитку перспективного бачення себе, історії України, держави.

Зміст:

  1. Ознайомлення дітей з визначною датою.
  2. Перегляд відео презентації.
  3. Виконання вікторини.
  4. Розгадування ребусів.
  5. Підсумок вікторини. C:\Users\ASUS\Desktop\111\IMG_20200901_111541.jpg

Форма проведення заходу: гра – вікторина.

Очікувані результати:  поглибити знання та вміння дітей про Україну, про її культуру , традиції, про відзначення українцями відомих свят, пам’ятних дат. Прищеплювати любов до рідного краю, з пошаною ставитись до визначних дат нашої держави. Викликати інтерес до навчання.

docx
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку