1 Презентація із серії "Розмаїття спорту"

Про матеріал
Усіх презентацій 10. На основі цих матеріалів розробляю завдання для брейн-рингу між учнями 9-х класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕТАНКВчитель Дротинської ЗОШ Андрашко Мирослава Михайлівна

Номер слайду 2

Петанк — один з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі. Цю гру, як правило, грають на твердому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску тощо.

Номер слайду 3

Інвентар та площадка: Площадка: Грати у петанк можна на будь-якому майданчику. Проте, організаційний комітет або суддя можуть попросити команди окреслити майданчик. Її розміри мають бути. Для Національних Першостей та Міжнародних Змагань – 15м х 4м;Для будь-яких інших змагань: від 12м X 3м.Інвентар: Снаряди для петанка бувають аматорські та професійні. Перші використовуються для аматорських поєдинків. До них не пред'являється особливих вимог, а тому ціна їх невисока. Інша справа – кулі професійні. Ними грають офіційних змаганнях, а вимоги до них встановлюються Міжнародною федерацією петанка. Особливо ретельно контролюється вага, діаметр, матеріал виготовлення. Діаметр кульки, що називається кошонет, становить 3 см. Маса металевих куль варіює в межах від 0,6 до 0,8 кг, а діаметр - від 7,5 до 8 см. Кожна з них складається з двох гладких півсфер. На кульці є гравіювання із зазначенням серійного номера.

Номер слайду 4

Правила гри:1. У грі беруть участь дві команди. Команда може складатися з одного, двох чи трьох гравців. У грі використовується трохи більше 12 куль. Якщо команда складається з одного або двох гравців, то кожен із них грає трьома кулями. Якщо у складі команди три гравці, то кожен гравець такої команди грає двома кулями.2. Кидаючи жереб, вибирають, яка команда починає грати першою. Ця команда креслить землі коло діаметром 30-50 3. Гравець першої команди кидає дерев'яну кульку-кошонет на відстань від 6 до 10 метрів, але не ближче ніж на 50 см від будь-якої перешкоди. При цьому ноги гравця повинні бути всередині кола, поки кошонет не зупиниться.4. Після того як кошонет кинутий, будь-який гравець першої команди (необов'язково той, хто кидав кошонет) кидає першу кулю, намагаючись розмістити її якомога ближче до кошонета. При цьому ноги гравця, що кидає, не повинні виступати за межі кола.

Номер слайду 5

Правила гри:5. Після першого кидка гравець другої команди стає в той же коло і намагається кинути свою кулю так, щоб у результаті куля його команди виявилася ближче до кошонета, ніж будь-яка куля суперника. Для цього можна просто кинути кулю ближче до кошонета або вибити кулю супротивника, або змінити положення кошонета.6. Наступний кидок робить команда, чия куля знаходиться далі від кошонета, і кидає свої кулі до тих пір, поки одна з її куль не стане ближче до кошонета, ніж будь-яка з куль опонента. Після цього кидки робить команда опонентів. Якщо у команди опонента не залишилося куль для кидка, то інша команда кидає свої кулі, що залишилися, намагаючись розмістити їх якомога ближче до кошонета.7. Коли кулі обох команд кинуті, провадиться підрахунок очок. Команда-переможниця (та, чия куля виявляється ближче за всіх до кошонета) отримує стільки очок, скільки куль розміщено ближче до кошонета, ніж найближча куля команди, що протистоїть. Друга команда у цьому раунді очок не отримує.8. Раунд вважається закінченим, коли кожна команда покинула всі свої кулі. Команда-переможниця починає новий раунд, викреслюючи коло на місці падіння кошонета попереднього раунду, і знову кидає кошонет і розпочинає новий раунд. Гра триває, доки одна з команд 3 очок.

Номер слайду 6

pptx
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку