10 ключових досягнень у сфері профосвіти

Про матеріал
У професійній (професійно-технічній) освіти відбуваються суттєві зміни. Вони здійснюються у різних напрямках. Тому, необхідно підтримувати нововведення, проводити цифровізацію закладів професійної освіти, удосконалювати систему управління та фінансування, створювати нову генерацію професійної освіти. Сьогодні, Міністерство освіти і науки України, створює комфортні умови для підготовки кваліфікованих робітників, а також вбачає найважливішим завданням створювати не просто якісний онлайн-контент для здобувачів освіти, а передусім інтерактивний, який буде цікавим для нового покоління. Вашій увазі 10 ключових досягнень у сфері професійної освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

10 ключових досягнень у сфері професійної освіти за 2022 рік опублікувало Серед них – оновлене законодавство, зміни до типових правил прийому та запуск платформи онлайн-навчання.

Номер слайду 3

«Нашою великою командою, що складається з міжнародних партнерів, депутатів, управлінців та, власне, самих профтехів, ми спостерігаємо революційні зміни у професійній освіті. Вони здійснюються і в законодавстві, і в освітніх програмах, і у сприйнятті суспільства. Тому плани на наступний рік тільки амбіційні – багато цифровізації і онлайн-контенту, удосконалення систем управління та фінансування профтехами та, звісно, велика відбудова та трансформація мережі закладів», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Олександр Костюченко.

Номер слайду 4

Внесено зміни до Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту», що передбачає можливість отримання робітничої професії без повної загальної середньої освіти та незалежно від місця реєстрації. Крім того, передбачено безоплатне здобуття другої робітничої професії. 1 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 5

Спрощено процедуру затвердження регіонального замовлення. Це означає, що регіональне замовлення не погоджуватимуть з регіональними радами професійної освіти, а зміни до нього затверджуватимуть лише за поданням місцевих департаментів освіти і науки. 2 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 6

Залучено 58 млн євро від Європейського Інвестиційного Банку для розбудови Центрів професійної досконалості. Вони стануть освітніми осередками з висококваліфікованими педагогами та управлінцями, а також інклюзивними приміщеннями.3 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 7

Затверджено 29 державних освітніх стандартів з робітничих професій.4 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 8

Внесено зміни до Типових правил прийому до закладів професійної освіти. Тепер документи для вступу до профтехів можна подати через електронний кабінет. У випадку відсутності документів про освіту, подати виписку з Реєстру документів про освіту ЄДЕБО.5 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 9

6 Ключові досягнення у сфері професійної освіти: Затверджене положення про внутрішню академічну мобільність учнів професійної освіти. Такий документ дозволяє учням, незалежно від фактичного місця перебування, навчатися в будь-якому закладі професійної освіти. 

Номер слайду 10

Організовано підвищення кваліфікації для понад 500 педагогів професійної освіти. Освітяни здобули знання та навички із впровадження гендерного підходу у системі профосвіти, методики управління конфліктами, основам електронного навчання, мінної безпека та наслідкам війни. 7 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 11

Запущено платформу для дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн». На платформі вже розміщено 24 навчальних курсів.  8 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 12

Закуплено обладнання для 121 закладу професійної освіти. Йдеться про бойлери, мийки, пральні машини, ліжка, матраси, ковдри, подушки, кухонне приладдя тощо. 9 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 13

Реалізовано національну комунікаційну кампанію «Все працює завдяки нам», яка покликана змінити ставлення суспільства до професійної освіти, а також створено нову візуальну айдентику вступної кампанії до закладів профосвіти. 10 Ключові досягнення у сфері професійної освіти:

Номер слайду 14

Використані джерела:1. Міністерство освіти і науки України[Електронний ресурс] : [Веб-сайт]. – Електронні дані.- Київ, Режим доступу:https://mon.gov.ua/ua/news/10-klyuchovih-dosyagnen-u-sferi-profesijnoyi-osviti-za-2022-rik(дата звернення 02.01.2023). – Назва з екрану.2. Міністерство освіти і науки України[Електронний ресурс] : [Веб-сайт]. – Електронні дані.- Київ, Режим доступу:https://mon.gov.ua/ua/tag/profesijna-osvita-mi-zminyuyemos(дата звернення 02.01.2023). – Назва з екрану.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 січня 2023
Переглядів
128
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку