"10 Причин чому діти нас не чують"

Про матеріал
Буклет розроблений для батьків учнів 1-11 класів на батьківські збори. Мета- розяснення причин конфліктності батьків-дітей, поради, що з цим робити
Перегляд файлу

image


Помилка №1. 

Відсутність зорового контакту

Перш ніж давати вказівки , необхідно переключити увагу на себе. Сядьте навпочіпки, подивіться дитині в очі. Зверніться до неї по імені, корисно попросити повторити, що він почув. Завдання, які видаєш сам собі, набагато приємніше виконувати

 

Помилка №2. 

Прохання, що складається  з кількох

Розбивайте складну задачу на прості. Видавайте дитині тільки одне коротке завдання. До наступного переходьте, коли вказівка №1 буде виконана.

 

Помилка №3. 

“Непрямі” вказівки

Варто пам’ятати, що всі прохання повинні звучати так, щоб їх можна було зрозуміти однозначно.

 

Помилка №4.  Багато слів

Не варто нагадувати дитині “минулі гріхи”. Не потрібно лякати прийдешніми неприємностями. Дитина живе “тут і зараз”, тому спроба вплинути на неї довгими поясненнями безглузда.

 

 

Помилка №5. 

Крик

Кращий спосіб утримати емоції під контролем — бути послідовним. Якщо дитина зрозуміє, що немає способу випросити годинне сидіння перед телевізором, вона перестане ігнорувати прохання вимкнути мультики.

 

Помилка №6. 

Очікування негативної зміни  Поведінки

image        10 Причин, чому діти нас не чують!

Давайте дитині “часовий” запас. Наприклад, вам пора додому, а дитя ніяк не може відірватися від гри. Домовтеся з ним, скільки разів він може з’їхати з гірки перед виходом додому, тоді ваше прохання напевно буде почуте.

 

Помилка №7. 

Метод “заїждженої платівки”

У дітей дуже розвинена зорова пам’ять, тому для засвоєння режимних моментів

(наприклад миття рук) дуже ефективно працюють  малюнки-нагадування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Помилка №8. 

Прохання -”заперечення”

Не лізь в калюжу!”, “Не гримай дверима!” дитяче сприйняття “пропускає” частку “не”, і дитина щоразу сприймає таку заборону як привабливу пропозицію. Запропонуйте цікаву альтернативу— ”Давай спробуємо обійти калюжу цим вузьвим бордюром” або “Чи зможеш ти закрити двері так, щоб ніхно не почув?”.

 

Помилка №9. 

Постійні посмикування

Спробуйте порахувати  скільки разів за годину ви робите дитині зауваження. Які з цих зауважень цілком можна було б не робити? …

 

Помилка №10. 

Невміння чути дитину

imageДитина вчиться у вас всього, в тому числі і мистецтва комунікації. Не так важливо, скільки часу ви проводите разом, важливіше як ви його проводите.

pdf
Додано
13 січня 2022
Переглядів
1024
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку