101-69 Можливі неполадки кабельного обігріву

Про матеріал
Як правильно відремонтувати нагрівальний мат або кабель? Як зробити ремонт нагрівального кабелю або мату теплої підлоги? Найбільш поширена поломка кабелю виникає при монтажі, неправильному укладанні або ж механічного пошкодження самого кабелю. Що б застрахувати себе після монтажу, перед заливкою стяжки, потрібно перевірити теплу підлогу мультиметром на опір, воно повинно бути в межі, що зазначений заводом виробником + -10%, це ж слід зробити після заливки. Причини виникнення поломки в нагрівальному кабелі також можливі в наступних випадках: Дізнайтесь як правильно зробити електричну теплу підлогу своїми руками 1. Відсутність надходження електроживлення. 2. Поломка самого блоку управління (терморегулятора). Можлива також причина в датчиках теплої підлоги. (Так як він укладений в гофру, не складе проблем зробити заміну). Як знайти місце пошкодження 1. За допомогою індикаторної викрутки перевіряємо наявності харчування на фазі підвідних проводів від щитової. 2. Навіть якщо живлення надходить від щита використовуємо аудіо-детектор, слухаємо стіну в місці прокладки проводу. Кабель, якщо по ньому проходити напругою буде видавати звуковий сигнал. Відключити систему від електроживлення в місці поломки, розкрити стіну і зробити ремонт силового проводу. Після ремонту перевірити систему на працездатність. 3. Якщо проблема не в силовому кабелі починайте перевірку самої теплої підлоги. Його можна визначити за допомогою тонального генератора і індуктивного щупа. Вони з досить великою точністю вкажуть на місце поломки. Після знаходження місця поломки. Потрібно розкрити підлогове покриття в тому місці, і зняти шар стяжки особливо акуратно, щоб не посилити пошкодження. Спершу не забудьте знеструмити систему від електроживлення, тільки після цього можна приступати до ремонту. Точне місце пошкодження нагрівача можна визначити на око, кабель буде прогинатися. Далі потрібно зняти ізоляційний шар. Зачистити жили кабелю і з'єднати його по-новому за допомогою спеціальних пресових гільз, стиснути їх прес кліщами. Після цього потрібно ізолювати стики нагрівача, вам знадобляться особливі термоусадкові муфти і будівельний фен. Коли ремонт дротів закінчений перевірити його на опір він повинен бути в межах зазначених виробником. Перевірити провід на нагрів, якщо все в порядку укласти кабель назад і залити шаром бетону. знайдіть місце поломки на кабелі або на маті за допомогою спец. пристрою зніміть шари зєднайте гільзою та ізолюйте термоусадкою , а потім первірте мультиметром чи все зєдналось зробіть екран та заземлення встановіть термоусадку
Перегляд файлу

Як правильно відремонтувати нагрівальний мат або кабель?

Як зробити ремонт нагрівального кабелю або мату теплої підлоги?

Найбільш поширена поломка кабелю виникає при монтажі, неправильному укладанні або ж механічного пошкодження самого кабелю. Що б застрахувати себе після монтажу, перед заливкою стяжки, потрібно перевірити теплу підлогу мультиметром на опір, воно повинно бути в межі, що зазначений заводом виробником + -10%, це ж слід зробити після заливки. Причини виникнення поломки в нагрівальному кабелі також можливі в наступних випадках:

Дізнайтесь як правильно зробити електричну теплу підлогу своїми руками

1.      Відсутність надходження електроживлення.

2.      Поломка самого блоку управління (терморегулятора). Можлива також причина в датчиках теплої підлоги. (Так як він укладений в гофру, не складе проблем зробити заміну).

Як знайти місце пошкодження

1.      За допомогою індикаторної викрутки перевіряємо наявності харчування на фазі підвідних проводів від щитової.

2.      Навіть якщо живлення надходить від щита використовуємо аудіо-детектор, слухаємо стіну в місці прокладки проводу. Кабель, якщо по ньому проходити напругою буде видавати звуковий сигнал. Відключити систему від електроживлення в місці поломки, розкрити стіну і зробити ремонт силового проводу. Після ремонту перевірити систему на працездатність.

3.      Якщо проблема не в силовому кабелі починайте перевірку самої теплої підлоги. Його можна визначити за допомогою тонального генератора і індуктивного щупа. Вони з досить великою точністю вкажуть на місце поломки.

Після знаходження місця поломки. Потрібно розкрити підлогове покриття в тому місці, і зняти шар стяжки особливо акуратно, щоб не посилити пошкодження.

Спершу не забудьте знеструмити систему від електроживлення, тільки після цього можна приступати до ремонту.

Точне місце пошкодження нагрівача можна визначити на око, кабель буде прогинатися.

Далі потрібно зняти ізоляційний шар. Зачистити жили кабелю і з'єднати його по-новому за допомогою спеціальних пресових гільз, стиснути їх прес кліщами. Після цього потрібно ізолювати стики нагрівача, вам знадобляться особливі термоусадкові муфти і будівельний фен. Коли ремонт дротів закінчений перевірити його на опір він повинен бути в межах зазначених виробником. Перевірити провід на нагрів, якщо все в порядку укласти кабель назад і залити шаром бетону.

знайдіть місце поломки на кабелі або на маті за допомогою спец. пристрою

https://rembudsklad.org/image/catalog/staty050619/remontkabeljaimata/1kabelremont(1).jpg

зніміть шари

https://rembudsklad.org/image/catalog/staty050619/remontkabeljaimata/3kabelremont(13).jpg
зєднайте гільзою та ізолюйте термоусадкою , а потім первірте мультиметром чи все зєдналось
 

https://rembudsklad.org/image/catalog/staty050619/remontkabeljaimata/6kabelremont(5).jpgзробіть екран та заземлення

https://rembudsklad.org/image/catalog/staty050619/remontkabeljaimata/9kabelremont(2).jpgвстановіть термоусадку

https://rembudsklad.org/image/catalog/staty050619/remontkabeljaimata/12kabelremont(6).jpg

 

docx
Додано
18 вересня
Переглядів
12
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку