12 правил екологічної безпеки

Про матеріал
12 правил безпеки, які мають практичний характер і їхня реалізація зможе зробити нашу планету чистішою. Нове екологічне мислення сьогодні - це очищена земля завтра.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

12 правил екологічної безпеки. Нalii_Sveta

Номер слайду 2

1. Користуйтеся сумками багаторазового використання (еко сумка).

Номер слайду 3

2. Сортуйте сміття вдома і в школі. Щоб припинити процес накопичення відходів та засмічення, зокрема в нашому місті, необхідно навчитись правильно сортувати сміття. Якщо ви все скидаєте в одну купу, багато сировини втрачає свою цінність.

Номер слайду 4

3. Не паліть листя і траву, а компостуйте.

Номер слайду 5

4. Не використовуйте косметику, тестовану на тваринах.

Номер слайду 6

5. Озеленяйте свій дім і сад.

Номер слайду 7

6. Зменшуйте температуру прання до 30. Поверніть регулятор температури під час прання із 40 ° на 30 ° — це не тільки збереже електроенергію (на 57 %!) і гроші в гаманці, а й дозволить знизити вуглецевий слід, що впливає на зміни клімату, і зменшить викиди СО2 на 35 % під час прання білизни!

Номер слайду 8

7. Не рубайте ялинку в лісі на свята, зробіть свою, або придбайте штучну.

Номер слайду 9

8. Не розводьте багаття на землі, використовуйте гриль. Безпека – головна умова перебування в лісі. Пожежа, яка може виникнути, несе за собою великі збитки, не кажучи про те, наскільки це безвідповідально стосовно до загиблих мешканців лісу і власників будівель, що опинилися на шляху поширення вогню.

Номер слайду 10

9. Закривайте кран під час чищення зубів. Основа водного заощадження – припинити лити воду даремно. У середньому за хвилину з крана витікає від 7 до 11 літрів води. Якщо вимикати воду під час чищення зубів, то за рік вийде зберегти близько 8 000 літрів. При використанні склянки для полоскання можна ще більше зменшити витрати, адже воду вмикатимете лише раз.

Номер слайду 11

10. Частіше ходіть пішки та їздіть на велосипеді.

Номер слайду 12

11. Не купуйте речі з натурального хутра тварин. Навіть якщо хутрових тварин розводили в ідеальних умовах (що не відповідає дійсності), вбивство лисиці, норки або єнотоподібної собаки лише для того, щоб добути їхнє хутро, здається морально сумнівним вчинком, особливо враховуючи розвиток технології, що забезпечує доступ до високоякісних замінників. Ми б не вбили собаку чи кота для хутра, правда? Тим часом, лисиць вбивають електричним струмом, запихаючи електроди до заднього проходу та рота, а норки гинуть в газових камерах.

Номер слайду 13

12. І, останнє, найголовніше правило: створюйте нове екологічне мислення щодня і дотримуйтеся наших ТОП – 12 правил екологічної безпеки і зміна клімату зупиниться!

pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
4 квітня 2022
Переглядів
1191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку