14 березня – День добровольця (зустріч - інтерв’ю з добровольцем , випускником нашої школи)

Про матеріал
Тема: 14 березня – День добровольця (зустріч - інтерв’ю з добровольцем , випускником нашої школи) Автор: Колесніченко Вікторія Андріївна Про матеріал: День українського добровольця - нове свято для українців , яке започатковано у 2017 році. 14 березня у всіх школах будуть відзначати цей день , як день вдячності тим, хто добровільно боронить рідну землю. Пропоную форму проведення "Зустріч-інтерв'ю", як один із цікавих заходів.
Перегляд файлу

14 березня – День добровольця

(зустріч - інтерв’ю  з добровольцем , випускником нашої школи)

Ведуча: Доля України не проста. До незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом, дорого за неї заплатила. За нею – і  трагічні ,  і героїчні сторінки історії нашого народу.

Сьогодні День українського добровольця – свято, що відзначається в Україні 14 березня.

В 2014 році в ряди української армії добровольцями пішли і зовсім юні хлопці, і зрілі чоловіки, і ті хто ніколи не тримали в руках автомат, і жінки, які залишили домашню кухню, щоб смачно годувати бійців на Сході. На початку конфлікту на Донбасі добровольці стали головними дійовими особами. В умовах  де-факто відсутності армії в Україні, добровольчі батальйони навесні-влітку 2014 року виконували основний обсяг фронтових дій, поки відроджувалися регулярні військові структури. Найбільш відомими добровольчими батальйонами стали «Донбас», «Дніпро», «Правий сектор» і «Айдар».

День українського добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для своєї країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності.

Сьогодні, в день українського добровольця дозвольте представити Вам нашого випускника, учасника Революції Гідності , Майданівця  та добровольця АТО Чоп Романа Сергійовича. Рома випускник нашої школи  2012 року, з 2017 р. і по  нині продовжує службу за контрактом в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних запорожців  - зв’язківцем. Рома, прошу тебе до слова. Розкажи, будь ласка коли ти вирішив піти добровольцем в АТО і що тебе до цього спонукало?

 

А зараз пропонуємо переглянути  фільм про тих, хто першим став на захист  України про тих, хто буде жити вічно в нашій пам’яті та на наших екранах.

(Документальний фільм «Добровольці»)

Рома, ми дякуємо тобі за  сьогоднішню зустріч. Дякуємо за те, яким ти є : патріотом свідомим , відповідальним громадянином України. Бажаємо тобі успіхів у службі , особистому житті та здійснення всіх твоїх мрій.

 

 

 

 

 

docx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
462
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку