4 клас, урок "Подорож до моря" (за підручником "Мистецтво "4 клас Л.Г. Кондратова)

Про матеріал
Урок для 4 класу "Подорож до моря", за підручником "Мистецтво" Л.Г. Кондратова
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель музичного мистецтва Краснопільського ліцею №2 Краснопільської селищної ради Сумської області Ірина Акименко Тема І «Образи природи в мистецтві» 4 клас за підручником «Мистецтво» Л.Г. Кондратова

Номер слайду 2

Організація класу. В казку вирушим всі разом, Перешкоди всі пройдем, А хто буде сумувати, Із собою не візьмем. Дзвени дзвінок гучніш, гучніш, І всім, хто любить казку, Допоможи скоріш.

Номер слайду 3

Що вам відомо про море? Чим воно приваблює людей? Чи знаєте ви, як звучить море?

Номер слайду 4

О.Елізбар «Ноктюрн» https://www.youtube.com/watch?v=C3-1hG_8TC0 Який настрій викликає у вас прослухана музика? Виберіть для її характеристики найбільш влучні слова

Номер слайду 5

Що ви уявляєте, слухаючи ці звуки? Яке море постає перед вами: тихе, ласкаве чи бурхливе, грізне?

Номер слайду 6

Момент найвищої емоційної напруги в музичному творі або його частині, вершину музичного розвитку називають кульмінацією. Її виділяють високим регістром, посиленням гучності звучання та іншими засобами музичної виразності.

Номер слайду 7

Уривок із відеоролика «Симфонія моря». За мотивами музики і творів живопису відомого композитора й художника Мікалоюса Чюрленіса. Якими засобами митець створив образ моря в картинах і в музиці? Які музичні інструменти та кольори допомогли йому втілити свій творчий задум?

Номер слайду 8

https://www.youtube.com/watch?v=QyInZA1h5eY

Номер слайду 9

Слова Б. Голод, музика І. Білика. Пісня «Звуки природи» Закінчився дощик раптовий, веселка барвиста заграла. На кошик троянд пелюсткових краплинка остання упала. Двічі Приспів: Кап-кап-кап — дивовижні звуки! Хап-хап-хап — візьмемось за руки! Чап-чап-чап — кроки по калюжі. Ляп-ляп-ляп — поспішив хтось дуже! 2. Шепоче про ніжність ромашка, барвінок розплющив очиці. Дарує малесенька пташка мелодії чистій водиці. Двічі Приспів

Номер слайду 10

https://www.youtube.com/watch?v=DYrQ1ye5s-Q

Номер слайду 11

Послухайте пісню та створіть пластичну імпровізацію до пісні, намагаючись передати її сюжет мімікою, ходою, жестами. Рухайтесь в ритмі пісні та створювайте театралізовані імпровізації, відповідно до сюжету пісні.

Номер слайду 12

Підсумовуємо вивчене: Що таке кульмінація музичного твору та як вона проявляється в музиці? За бажанням знайдіть в інтернет-джерелах сучасну інструментальну музику, в якій змальовано море. Запишіть її в свою електронну папку музичних спостережень.

ppt
Додано
11 жовтня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку