Адам Мілд Вінні- пух та його друзі

Про матеріал
Презентація до підручника . Вінні-Пух був вперше опублікований Меффіном в жовтні 1926, і ось вже наПротягом багатьох років Мілновскіе книжки - це визнана класика дитячихкнижкових полиць і диснеївських мультфільмів. Іронія долі полягає в тому, що Мілн був переконаний, що він не пишені дитячої прози, ні дитячих віршів. Він звертався до дитини всередині кожногоз нас. Він ніколи не читав своїх розповідей про Пуха своєму синові, Крістоферу Робіна, вважаючи за краще виховувати Крістофера на творах свого улюбленогописьменника Вудхауза. Вудхауз згодом повернув Мілна цей комплімент,сказавши, що «Мілн - його улюблений дитячий письменник».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Адам Мілд Народився 24 грудня 1798 на хуторі Заосьє поблизу міста Новогрудка (Литовська губернія) у родині збіднілого шляхтича. Його батько помер в 1812, залишивши сім’ю у скрутному становищі. Жорстока політика, яку проводив російський уряд на цій території, зробила сильний вплив на становлення особистості поета. Здобувши освіту в домініканській школі при Новогрудському храмі Михайла Архангела (1807-1815), поступив у Віленський університет (1815) на історико-філологічний факультет. Після його закінчення був учителем в Ковно. У 1817 під впливом визвольних ідей Міцкевич разом з кількома друзями заснував таємне «Товариство филоматов» («люблячих чесноту»). Заарештований в 1823 у справі філоматсько-філаретських організацій, був висланий з Литви (1824) і до 1829 пробув в Росії (Петербург, Одеса, Москва). Тут він зблизився з учасниками декабристського руху — К. Рилєєвим, А. Бестужев і видними письменниками, високо ценувавшими його талант. У Росії вийшла книжка його віршів «Сонети» (1826) з циклом «Кримських сонетів». У 1828 була опублікована поема «Конрад Валленрод» (про боротьбу литовців з тевтонською агресією).

Номер слайду 3

У 1829 виїхав з Росії та відвідав Німеччину, Швейцарію, Італію. Після невдалої спроби приєднатися до повстання 1830 поет назавжди залишився в еміграції в Парижі, продовжуючи літературну і революційну діяльність. У 1834 р одружився на Цілині Шимановській, яка народила йому 6 дітей Автор національної епопеї «Пан Тадеуш» (1832-1834), яка стала енциклопедією старопольського побуту, шедевром словесного живопису, типізації та індивідуалізації персонажів. У квітні 1855 Міцкевич овдовів, і вже восени 1855 виїхав до Константинополя, маючи намір організувати Новий польський, а також єврейський легіон для допомоги французам і англійцям в боротьбі з Росією. Заразившись холерою, помер 26 листопада 1855.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вінні-Пух був вперше опублікований Меффіном в жовтні 1926, і ось вже наПротягом багатьох років Мілновскіе книжки - це визнана класика дитячихкнижкових полиць і диснеївських мультфільмів. Іронія долі полягає в тому, що Мілн був переконаний, що він не пишені дитячої прози, ні дитячих віршів. Він звертався до дитини всередині кожногоз нас. Він ніколи не читав своїх розповідей про Пуха своєму синові, Крістоферу  Робіна, вважаючи за краще виховувати Крістофера на творах свого улюбленогописьменника Вудхауза. Вудхауз згодом повернув Мілна цей комплімент,сказавши, що «Мілн - його улюблений дитячий письменник». Книги Вудхауза продовжували своє життя в будинку Мілна і після його смерті.  Крістофер Робін читав ці книжки своєї дочки Клер, книжкові полиці в кімнатіякої буквально тріщали від книг цього дитячого письменника. Крістофер писавсвоєму другові Пітеру (актор): «Мій батько нічого не розумів в специфіці ринкукниг, нічого не знав про специфіку продажу, він ніколи не писав книг длядітей. Він знав про мене, він знав про себе і про Гаррік Клубі (письменницької -артистичний клуб Лондона, прим. Елена-Трой, знаю з літератури) - і вінпросто не звертав уваги на все інше ... Крім, мабуть, самого життя ».  Крістофер Робін вперше прочитав вірші й оповідання про Вінні-Пуха через 60 роківпісля їх першої появи, коли почув записи Пітера на платівці.

Номер слайду 6

З 1968 видавництво Муффін продавало щороку 500000 примірників,причому 30 відсотків розходилися в «нових країнах» - Австралії, Південної  Африці, Новій Зеландії. До 1996 року було продано близько 20 мільйонів копій,причому тільки видавництвом Муффін.

Номер слайду 7

Риси характеру героїв П'ятачок - ,реалістичний, характер якого насамперед визначається спокійний, почуттям неповноцінності, реалізующимся у вигляді тривоги,боягузливо-напруженої невпевненості, тужливо-нав'язливого страху перед майбутнім ібезперестанного переживання подій минулого. Думки завжди біжать попереду дій. У той же час він надзвичайно совісний, соромиться своєї боязкості і хоче бути значним у очах оточуючих.

Номер слайду 8

Вінні - пух це наївний,добродушний ведмідь,  він неймовірно винахідливий.  Іа- завжди був сумний; Сова – хвалькувата,завжди хотіла показатися розумною,але на справді була дурненькою. Крістофер Робін –розумний ,дружній завжди приходить на допомогу своїм друзям.

Номер слайду 9

Тема:Розповідається як у хлопчика Крістофера ожили іграшки,і разом із ними поринув у цікаві пригоди. Ідея:Автор передав настрій усіх героїв,що є взаємодопомога,справжні друзі завжди приходять на допомогу. Пізнавальна цінність:що є такі звірі,де саме вони мешкають,і чим живляться.

ppt
Додано
16 серпня 2022
Переглядів
486
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку