Акція ,,Годівничка. Допоможемо птахам узимку”

Про матеріал
Проведення екологічних акцій дає змогу реалізувати низку важливих теоретичних положень концепції екологічного виховання та відкриває нові можливості у науково-дослідницькій діяльності школярів. Дана акція спрямована на формування у дітей екологічних знань, навичок; збагачення життєвого досвіду школярів прикладами позитивної взаємодії з об’єктами природного середовища.
Перегляд файлу

Акція ,,Годівничка. Допоможемо птахам узимку

Мета: формування у дітей екологічних знань, навичок; збагачення життєвого досвіду школярів прикладами позитивної взаємодії з об’єктами природного середовища; виконання практичного завдання: виготовити годівнички, зібрати корм для птахів, допомогти птахам перезимувати, встановити, які птахи прилітають до нас взимку.

Хід акції

Перший етап – складання плану роботи та ознайомлення учнів з перелітними птахами та особливостями їхнього життя.

Починаючи з кінця листопада в наших садах, посадках, на узліссях з’являються дрозди, омелюхи, снігурі, синиці-лазурівки та інші птахи. Це ті, що живуть переважно в зоні тайги, мішаних лісів, тобто там, де сурові зими. На інші континенти вони не відлітають, а лише відкочовують через наші краї до Італії, Франції (дрізд-горобинник), до Криму (омелюх), а весною повертаються назад. Живляться вони ягодами (горобиною, калиною, бузиною, шипшиною, глодом), насінням, бруньками дерев.

Другий етап – виготовлення годівничок у співпраці з батьками, заготівля корму для птахів, розташування годівничок на деревах. Розвішати годівнички можна біля свого будинку та біля школи, щоб було зручно спостерігати, чи є там корм і хто до них прилітає.

Третій етап – регулярне підгодовування птахів та спостереження за ними. Окрім соняшникового насіння, хліба, пшона тощо, можна нарізати кетяги горобини, бузини, калини і привязати на дереві біля годівнички. Спостереження покажуть, яким птахам що більше до смаку. Наприклад, снігурі їдять тільки насіння з ягід; омелюх їсть увесь плід, але багато ягід губить на землю; дрозди здзьобують усе: і з гілочки, і з землі визбирують.

 

 

 

 

Мій проект називається ,,Годівничка

Я шукаю відповідь на запитання: ,,Які птахи прилітають до нас узимку і як їм допомогти?

Хто з моїх друзів-птахів узимку був у гостях?

 

Хто їв плоди? Провести спостереження.

 

Я повішу на яблуні китиці ягід.

 

Я буду спостерігати, хто прилітатиме до годівнички, і слідкуватиму, щоб у ній було достатньо корму.

 

Я виготовлю годівничку і повішу на яблуні під своїм вікном.

 

Мені треба дізнатись, які птахи можуть прилітати до нас узимку і як їх упізнати.

 

Я хотів зробити:

Я зробив:

 

docx
Додано
16 березня 2019
Переглядів
673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку