Презентація "Як змінюється взимку життя комах і птахів? Зимуючі та осілі птахи."

Про матеріал
Урок за темою „ Як змінюється взимку життя комах і птахів? Зимуючі та осілі тпахи ” розроблено згідно чинної програми з природознавства в 2 класі для загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою за підручником: Гільберг Т.Г. « Природознавство» 2 клас. Одним з пріоритетним завданням галузі «Природознавство» є розвиток розумових здібностей учнів, пізнавальної активності та самостійності, здатності до творчості, самовираження і спілкування. Урок побудовано з елементами гри та ІКТ. Особливістю даного уроку є використання ІКТ , яка є іноваційною технологією і набула великої популярності в перехід суспільства до інформаційної стадії розвитку. Використовуючи інші інтерактивні технології такі, як «Асоціативний кущ», «Гронування», « Мікрофон», «Робота в групах», ігрову, я прагнула створити умови для повного індивідуального розвитку дитини, задоволення природних потреб кожного учня, актуалізацію можливостей дитини, через цікаві ігрові завдання уроку, їх різноманітність використання. Використання ігрової технології – це спосіб, на мій погляд, зробити серйозну роботу цікавою, а зовсім не спосіб звільнити дитину від неї. Проте потрібно мати на увазі, що ставлення дітей до гри різниться і визначається їх особистісним сприйняттям ролі гри у їх житті. Гра – розвага – це зовсім не гра – навчання. Гра-навчання – це життя в адаптованому для дітей вигляді і тому нам, педагогам треба ставитися до цього серйозно і використовуючи обрану мною інноваційну технологію дозуючи, не переплутати гру – розвагу з грою - навчанням. Закінчуючи свою думку, хочу навести слова Венгера «Якщо ми хочимо, щоб дитина щось засвоїла, то потрібно це втілити в діяльність самої дитини.» Ця думка повинна червоною ниткою проходити через всі уроки учителя. Пропоную розробку свого уроку природознавства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок « Природознавства » починаємо з вами. А займемось сьогодні серйозними ділами. То ж часу не втрачаймо, роботу починаймо. Вітаю Вас на нашому уроці!

Номер слайду 2

«Погода»— Яка зараз пора року?— Який місяць?— Яке число?— Тепло чи холодно надворі?— Який стан неба?— Яка температура повітря?— Чи були сьогодні протягом дня опади?

Номер слайду 3

Ознаки зими в неживій природі

Номер слайду 4

Гра «Так чи ні?» Сонце стоїть низько на небосхилі.• Річки й ставки вкрились льодом. • Падають рясні дощі. • Небо часто вкривають темні хмари. • Всі дерева стоять голі. • Повітря надворі тепле. • На землю падає сніг.

Номер слайду 5

Як змінюється взимку життя комах і птахів? Зимуючі та осілі птахи.

Номер слайду 6

Синоптик. Календар погоди

Номер слайду 7

Проблемне питання- Чи відбуваються зміни в житті тварин взимку? Які саме ? Чому ?

Номер слайду 8

Робота за підручникам [с 82-83)

Номер слайду 9

Як живеться птахам взимку

Номер слайду 10

Робота в зошиті (С. 25)

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка «Пташиний двір

Номер слайду 12

Як влаштувати годівничку

Номер слайду 13

Гра «Роздати корм птахам ».

Номер слайду 14

Гра «Посади птахів до годівнички»

Номер слайду 15

ОГОЛОШЕННЯШановні учні школи! Пропонуємо вам долучитися до акції «Допоможи птахам взимку» . Ми вважаємо, що допомога птахам взимку – найважливіша проблема, до якої не можна залишатися байдужими. Учні 2 класу

Номер слайду 16

Підсумок уроку

pptx
Додано
18 березня 2019
Переглядів
806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку