Алгоритми та програми. Команди та їх виконавці

Про матеріал
Презентація на урок з інформатики у 5 класі на тему: Алгоритми та програми. Команди та їх виконавці. Використовувати на уроках і на допомогу вчителям на уроках. Можна використовувати як на уроках онлайн, так і на очному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгоритми та програми. Команди та їх виконавці5 клас

Номер слайду 2

Повторюємо правила БЖД

Номер слайду 3

Номер слайду 4

https://logiclike.com/2.0/uk/cabinet/exercise/2/2/3/problem/80006 покликання на сайт із завданням Розклади олівці. Між жовтими 4 олівці. Третій короткий. Зелений між червоними. Перший не довгий.

Номер слайду 5

Усі ми часто подаємо й виконуємо команди. Пригадайте, що таке команда? Хто або що може бути виконавцем команди? Як можна подавати команди?Діти розгляньте фото ? Хто зображений на них? Хто є виконавцем і які команди дають цим виконавцям на вашу думку?

Номер слайду 6

Команди виконавцям можуть подаватися різними способами: а) спонукальними реченнями, наприклад, «Зачини вікно»; б) звуковими сигналами, наприклад, дзвінок у школі, постріл стартового пістолета на спортивних змаганнях;в) світловими сигналами, наприклад, сигнали світлофора; г) жестами, наприклад, команди регулювальника/регулювальниці на вулиці водіям і пішоходам; д) вибором команди меню та ін.

Номер слайду 7

У результаті виконання команд відбуваються певні події, зокрема, можуть: • змінюватися значення властивостей об’єктів; • створюватися нові об’єкти; • вилучатися існуючі об’єкти; • відбуватися взаємодія об’єктів та ін.

Номер слайду 8

Команди, які може виконати виконавець, складають систему команд цього виконавця.

Номер слайду 9

Кожний виконавець виконує команди, які входять до його системи команд, у певному середовищі. Наприклад, виконавець учень/учениця виконує команди вчителя/вчительки у класі, виконавець футболіст/футболістка виконує команди судді на футбольному полі, виконавці пішоходи та водії автомобілів виконують команди регулювальника на перехресті.

Номер слайду 10

Обговоріть і зробіть висновки. Як можна подавати команди різним виконавцям і як вони сприймають команди? Чи повинен виконавець «розуміти» команду, яку він виконує? Чи є команди, які може виконати один з вас і не може виконати інший?

Номер слайду 11

Визначте, які з наведених речень є командами, і запишіть це у зошит. а) Зачини двері. б) Учора подивився цікавий кінофільм. в) Хочеш піти завтра на концерт? г) Розгорніть щоденники. ґ) Приходь завтра до мене на день народження. д) Як пройти на майдан Незалежності? е) Сьогодні схід Сонця відбувся о 6.32

Номер слайду 12

Придумайте систему команд виконавця, призначеного для допомоги: а) у висаджуванні дерев; б) у переході вулиці людям з вадами зору; в) у приготуванні яєчні.

Номер слайду 13

Виконавець Кресляр має таку систему команд: Команда. Позначення команди. Переміститися на 1 клітинку праворуч →Переміститися на 1 клітинку вгору ↑Переміститися на 1 клітинку ліворуч ← Переміститися на 1 клітинку вниз ↓Зафарбувати поточну клітинку Ф

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Увага! Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся правил без­пеки та санітарно-гігієнічних норм. Відкрийте сторінку в інтернеті за посиланням: https://studio.code.org/s/course3/lessons/2/levels/1 Роздивіться вікно середовища Лабіринт, ознайомтеся із системою команд виконавця Зомбі

Номер слайду 17

Виконайте Завдання 1. Для цього: 1. Перетягніть 3 рази блок з командою рухатись вперед у Робочу область під блок коли гра починається.2. Виберіть кнопку Запустити. 3. Якщо завдання виконано правильно, виберіть кнопку Продовжити у вікні Вітання. Інакше виберіть кнопку Скидання та повторно виконайте команди 1-2. 4. Виконайте Завдання 2-4. 5. Закрийте вікно середовища Лабіринт.

Номер слайду 18

Інтерактивне завданняhttps://wordwall.net/a/jownid

Номер слайду 19

Що таке команда? Якими способами можна подавати команди? Наведіть приклади команд, поданих кожним зі способів. Що таке система команд виконавця?

Номер слайду 20

Записати у зошиті три приклади різних способів подання команд комп’ютеру. Домашнє завдання

Номер слайду 21

Рефлексія. Вправа «Емоційна ромашка». Дай відповіді цеглинками LEGOУ мене все вийшло. Було трішки важко. Нічого не зрозуміло дуже важко

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Інкл
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
1610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку