Аліса і її подорож до країни Див

Про матеріал
Аліса - це головна героїня відомої казки Льюїса Керролла "Аліса в Країні Див". Одного дня вона йде за білим кроликом, що біжить, і опиняється у дивовижному світі фантастичних істот, загадкових подій та незвичних правил. Ця неймовірна подорож Аліси розкриває її допитливий характер та здатність до пригод.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аліса і її подорож до країни Див. Аліса - це головна героїня відомої казки Льюїса Керролла "Аліса в Країні Див". Одного дня вона йде за білим кроликом, що біжить, і опиняється у дивовижному світі фантастичних істот, загадкових подій та незвичних правил. Ця неймовірна подорож Аліси розкриває її допитливий характер та здатність до пригод.by Елена Киор

Номер слайду 2

Опис головної героїніАліса - це спокійна та допитлива дванадцятирічна дівчинка, яка живе у Вікторіанській Англії. Вона має чорне довге волосся, сині очі та світле обличчя. Аліса відрізняється своєю цікавістю до навколишнього світу та здатністю ставити нестандартні запитання. Вона часто подорожує уявою, однак зберігає здоровий глузд та наполегливість у вирішенні проблем.

Номер слайду 3

Особливості характеру Аліси. Допитливість і цікавість до всього незвичайного, що вона зустрічає на своєму шляху. Сміливість і рішучість у подоланні перешкод та готовність дослідити невідомі куточки Країни Див. Вміння нестандартно мислити та пристосовуватись до дивних правил і реалій незвичного світу.

Номер слайду 4

Реакція Аліси на дивні події в країні Див1 Здивування і недовіра. Опинившись у Країні Див, Аліса була вражена всіма незвичними речами, які їй доводилося бачити та переживати. Вона часто виявляла скептицизм та нерозуміння стосовно того, що коїться навколо.2 Сміливість і готовність пізнавати нове. Незважаючи на дивовижні події, Аліса демонструвала відвагу та відкритість до всього, що її оточувало. Вона з ентузіазмом досліджувала нові світи та взаємодіяла з дивними істотами.3 Пристосування та адаптація. З плином часу Аліса навчилася сприймати незвичну реальність Країни Див як даність. Вона почала краще розуміти її закони та пристосовувати свою поведінку до них.

Номер слайду 5

Взаємодія Аліси з дивними персонажами. У своїй неймовірній подорожі до Країни Див, Аліса зустрічає цілу низку дивних і незвичайних персонажів, з якими вона вступає у жваві взаємодії. Від галасливого Білого Кролика до загадково посміхненого Чеширського Кота, кожна зустріч відкриває перед допитливою Алісою нові грані дивовижного світу, що оточує її.

Номер слайду 6

Прагнення Аліси повернутися додому1 Тяга до звичного. Незважаючи на фантастичні пригоди в Країні Див, Аліса постійно відчувала бажання повернутися до свого рідного дому, де все знайоме та зрозуміле.2 Потреба в безпеці та стабільностіПотрапивши в дивний та непередбачуваний світ, Аліса шукала затишку та спокою, властивих звичному для неї середовищу.3 Пошук втраченого контролю. У Країні Див Аліса відчувала, що втрачає контроль над ситуацією, тому свій головний порятунок вона бачила у поверненні додому.4 Прагнення до рідних. Тривала подорож оживила в Аліси ностальгію за родиною та близькими, яких вона так сильно хотіла побачити.

Номер слайду 7

Уроки, які отримала Аліса під час подорожіВідкритість до незвіданого. Аліса навчилася сприймати навколишній світ Країни Див з відкритим серцем та допитливістю, не зациклюючись на звичних речах. Гнучкість мислення. Перебуваючи в дивному середовищі, Аліса розвинула вміння мислити нестандартно та пристосовуватися до незвичних правил і ситуацій. Цінність уяви. Пригоди в Країні Див продемонстрували Алісі, наскільки важливою є здатність уявляти та фантазувати, щоб осягнути неосяжне. Допитливість і кмітливість. Постійно ставлячи запитання та шукаючи відповіді, Аліса проявила свій допитливий розум та кмітливість, необхідні для вирішення складних завдань.

Номер слайду 8

Символізм і алегорії в образі Аліси. Подорож до невідомого. Біжить за білим кроликом в проваллі символізує допитливість Аліси та її прагнення до пізнання незнаного. Сила уяви. Постійні зміни в розмірах Аліси демонструють силу її уяви та здатність адаптуватися до непередбачуваних ситуацій. Невинність і чистота. Образ Аліси, юної дівчинки в невинній сукні, символізує незайманість, чистоту та дитячу наївність. Дихотомія раціонального та ірраціонального. Подорож Аліси відображає боротьбу між логічним та абсурдним, між раціональним та ірраціональним.

Номер слайду 9

Вплив пригод Аліси на читача. Подорож уяви. Пригоди Аліси в Країні Див надихають читачів на подорож власною уявою, відкриваючи двері до захопливих світів фантазії та чудес. Переосмислення реальностіІсторія Аліси спонукає читачів переглянути їхнє сприйняття дійсності, проливаючи світло на багатогранність та неочевидність навколишнього світу. Культурний вплив. Пригоди Аліси стали невід'ємною частиною загальновизнаної культурної спадщини, надихаючи покоління читачів на творчість та мислення поза межами звичного. Пробудження допитливостіЦя чарівна казка стимулює в читачах допитливість та жагу до пізнання нового, заохочуючи їх ставити питання та досліджувати невідоме.

Номер слайду 10

Аліса як втілення допитливості та уявиІсторія Аліси в Країні Див є яскравим символом людської допитливості та сили уяви. Ця героїня втілює в собі неспокійний дух пізнання, готовність дослідити незвідане та сміливість відкинути обмеження реальності. Її пригоди демонструють, що всередині кожної людини живе чарівний світ фантазії, що чекає на свого дослідника.

pptx
Додав(-ла)
Кіор Олена
Додано
9 травня
Переглядів
85
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку