"Аналітична довідка до наказу про підсумки Тижня зарубіжної літератури"

Про матеріал
Аналітична довідка заступника директора з НВР до наказу про результати проведення предметного тижня зарубіжної літератури в ліцеї.
Перегляд файлу

Аналітична довідка про підсумки проведення тижня зарубіжної літератури

Відповідно до річного плану роботи закладу з 02.10 до 06.10. 2023 року в  ліцеї проходив тиждень зарубіжної літератури. Мета:   узагальнити та закріпити набуті знання за прочитаними творами  світової літератури; розвивати творчі здібності учнів; виховувати любов до художнього слова та літератури; формувати почуття прекрасного засобами світової літератури; створити радісну атмосферу дійства.

Тиждень розпочався в понеділок «День книги». Відбулося урочисте відкриття тижня зарубіжної  літератури (шкільна лінійка). На лінійці вчителька зарубіжної літератури познайомила учнів з планом Тижня. Кожен клас отримав конкретні завдання. Учні 8-11 класів працювали над випуском  газети «Історико-літературні пам'ятки світової культури». Для учнів 5-6 Світлана Володимирівна провела літературну вікторину «Чарівний світ казки» з метою  поглибити й узагальнити знання учнів з курсу «зарубіжна література», формувати вміння логічно висловлювати свої думки; розвивати швидкість мислення і пізнавальні інтереси, розвивати виховувати любов до художнього слова. У вікторині перемогу здобула команда учнів 6 класу. Запитання вікторини були доступними для учнів, викликали інтерес.

   Вівторок 03.10 пройшов як «День творчості», відбулися конкурси на кращий літературний кросворд (5-11 класи) та конкурс розмальовок літературних творів з творчим завданням. 5- 7 клас. Учні 5-11 класів під час шкільних перерв та на уроках зарубіжної літератури робили реклами книжок, які попередньо прочитали.

   Середа 04.10 «День поезії». Презентували проектні роботи «Поети рідного краю» учні 9 класу. Учні 7-8 класу взяли участь в поетичній вікторині «Упізнай поета за віршем», а 9-11 класу в літературному турнірі. Заходи були спрямовані на те, щоб  викликати інтерес до скарбниці української та світової літератури, розвивати пізнавальні інтереси, логічне мислення, спонукати здобувачів освіти до читання художньої літератури та самовдосконалення

   В четвер «День знавців літератури» презентували проектні роботи «Література проти війни»  учні 11 класу, а учні 8-9 класу змагалися в бліц-турнірі «Юні інтелектуали» .

    В п'ятницю учні 7-8 класів пограли в гру «Морями книжкових пригод». Відбувся конкурс художнього читання «У світі поезії» для 5-11 класів  та святкова лінійка - нагородження переможців за номінаціями. Були нагороджені грамотами окремі учні і класи.

Всі заплановані заходи у рамках Тижня пройшли організовано. Вони продемонстрували зацікавленість деяких учнів до вивчення зарубіжної літератури, сприяли підвищенню їхнього освітнього рівня, показали добру підготовку до проведення вчительки  зарубіжної літератури, її творчий підхід до проведення уроків, позакласних заходів, оформлення кабінету, школи.

 Рекомендації:

1. Відмітити належну підготовку та проведення Тижня зарубіжної літератури

2. Відмітити активність учнів:

3. Педагогу організатору інформацію про проведені заходи Тижня зарубіжної літератури розмістити на сторінці ліцею у фейсбук.

4. Голові методичного обєднання вчителів суспільно гуманітарних дисциплін винести питання про підсумки проведення Тижня на найближче засідання.

 

doc
Додав(-ла)
Radivci NVK
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
700
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку