Аналіз виховної роботи Поморянської ЗОШ І-ІІІ ступенів за 2017-2018 н.р.

Про матеріал

Система виховної роботи в школі розроблена відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту» Конвенції ООН про права дитини, статуту навчального закладу.Основними ідеями, які лягли в основу виховної системи школи, є ідея гуманізму, педагогіки співробітництва, загального піклування, формування єдиного виховного простору.В Законі України «Про загальну середню освіту» особлива увага приділяється вихованню громадянина-патріота своєї держави, який готовий до подальшого навчання та трудової діяльності зі своїми політичними переконаннями, формуванню творчої особистості, свідомого відношення до своїх обов'язків; формуванню навичок здорового способу життя.

Перегляд файлу

Аналіз виховної роботи Поморянської ЗОШ І-ІІІ ступенів за 2017-2018 н.р.

 

     Входження України в європейський освітній простір, розбудова національної системи освіти породжують певні зміни в концептуальних підходах та парадигмі освіти й виховання учнів на сучасному етапі.

     Сьогодні ми розглядаємо стратегію виховання як багатокомпонентну та багатовекторну систему, яка є основою формування особистості школяра та значною мірою впливає на розвиток України в цілому. Пріоритетним напрямом виховання у 2017-2018 навчальному році  стало  формування в учнів ціннісного ставлення до суспільства та держави, які проявляються в таких якостях: самосвідомість, національна свідомість, патріотизм, правосвідомість, політична культура тощо. А стрижнем виховного процесу є національно – патріотичне виховання.

     Колектив школи керувався головним завданням  – виховати морально здорову, духовно багату, різнобічно розвинуту людину, яка поважає й любить рідну землю, культуру свого народу; громадянина правової держави, який знатиме й поважатиме закони, любитиме Україну, орієнтуватиметься в сучасному політичному житті й буде готовий працювати заради процвітання своєї Батьківщини.

     Вся виховна робота проводилась згідно річного плану роботи школи та планів класних керівників і підпорядковувались проблемі формування особистості учня на основі його творчих здібностей та впровадження у навчально-виховний процес основних орієнтирів виховання.

     Згідно річного плану школи протягом 2017-2018 н.р. були проведені такі предметні тижні: української мови, англійської мови та початкових класів.

    Впродовж навчального року проводилися традиційні шкільні свята і лінійки: День знань, День працівника освіти, Квітковий вернісаж, захід до Дня Захисника України,  відзначення Дня писемності, відзначення річниці Революції Гідності, виховний захід-реквієм  ,,Голодом вбивали нашу свободу,, , Андріївські вечорниці , Свято Миколая, новорічний ранок для учнів початкових класів, День соборності України, День пам’яті героїв Крут,вечір зустрічі з випускниками школи, вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, Шевченківські дні, відзначення річниці аварії на ЧАЕС , День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, загальношкільне свято Матері, Свято Останнього дзвоника тощо.

     Перевага протягом навчального року надавалась активним формам роботи, що передбачають самостійну або спільну роботу, набуття дітьми та учнівською молоддю соціального досвіду; сприяють формуванню національної свідомості, критичного мислення, ініціативності, творчого підходу до справи, відповідальності за свої дії та вчинки: участь у благодійній акції «Назустріч мрії», у благодійній акції до Різдвяних свят по зборі продуктів для воїнів АТО, участь у Всеукраїнській акції ,,Серце до серця,,.

     Інтереси, потреби та творчу ініціативу учні мали змогу розвивати через роботу в учнівському парламенті «Лідер». Департаментами шкільного парламенту було організовано та проведено:

- щотижневі загальношкільні лінійки;

- випуск газети «Голос школи»;

- випуск тематичних стіннівок;

- участь у шкільних виховних заходах

- участь у благодійних акціях;

- участь у науково-освітніх конкурсах;

- участь у благоустрої школи.

     З метою запобігання травматизму та підтримання порядку на перервах протягом навчального року організовується чергування по школі учнів старших класів та вчителів. Але цей напрямок роботи ще потребує корекції і сумісних зусиль щодо покращення.

     Становлення гармонійно розвиненої особистості неможливе без фізичного виховання. Тому цій роботі приділяється значна увага. В школі проводяться змагання і турніри з тенісу,футболу, баскетболу. Учні школи постійні призери районних змагань з тенісу та баскетболу.

      З 25 листопада по 10 грудня в Україні, в нашій школі зокрема, проходила акція «16 днів проти насильства», в рамках якої проводився флеш-моб ,,Скажемо СНІДу- Ні!,,.

         Впродовж навчального року учні школи приймають активну участь у всіх районних конкурсах та змаганнях.

     Організована спільна робота педагогів, батьків та учнів Співпраця з батьками посідає також одне з центральних місць у системі роботи нашої школи. Серед форм роботи – тематичні батьківські збори, засідання батьківського комітету, індивідуальні бесіди та консультації, залучення батьків до проведення позакласних заходів, поїздок, екскурсій.

     Лейтмотивом урочних та позаурочних форм роботи у нашій школі звучить любов до України, самовідданість і патріотизм її захисників, активна громадянська позиція українців, особиста відповідальність за долю держави.

     Проект рішення:

  1. Активізувати організацію  краєзнавчо-пошукової роботи у школі.
  2. Активізація діяльності шкільного парламенту  «Лідер».
  3. Пошук нових цікавих форм проведення виховних заходів.

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
15 серпня 2018
Переглядів
622
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку