Анілін — основа для виробництва барвників

Про матеріал
Анілін — основа для виробництва барвників. Міні-презентація 10-клас. Матеріал не в повному обсязі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анілін — основа для виробництва барвників. Черняк Аліна 10-А

Номер слайду 2

Анілін (феніламін) – органічна сполука з формулою C6 H5 NH2 Він є основною сировиною для виробництва багатьох барвників. Анілін є безбарвною або слабо жовтуватою рідиною з характерним запахом. Він легко розчиняється в багатьох органічних розчинниках, таких як етиловий етер, бензол і спирт.

Номер слайду 3

У барвництві, анілін використовується як ключовий компонент для синтезу різноманітних барвників. Анілін може бути перетворений на широкий спектр кольорових сполук. Наприклад, реакція аніліну з кислотами або азокомпонентами, може дати жовті, червоні, оранжеві та багато інших відтінків.

Номер слайду 4

Ці барвники широко використовуються в текстильній промисловості для фарбування тканин і матеріалів. Вони забарвлюються в різні відтінки рожевого, червоного та фіолетового кольорів. Фенолфталеїни

Номер слайду 5

Азо- та фталоціанінові барвники. Азобарвники використовуються для фарбування широкого спектра матеріалів: Текстиль. Пластик. Папір. Шкіра Фталоціанінові барвники широко використовуються у: фарбахлакахпігментах

Номер слайду 6

Сульфо- та карбонильні барвники. Сульфобарвники мають високу розчинність у воді та використовуються в основному для фарбування текстилю. Карбонильні барвники застосовуються для фарбування пластмас, лакофарбових покриттів та інших матеріалів.

Номер слайду 7

Анілін — основа синтезу різних кольорових сполук

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Презентації
Додано
20 травня 2023
Переглядів
1547
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку