Анкета на тему "Педагогіка партнерства" для вчителів ЗЗСО

Про матеріал
Анкета для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, яку проводить адміністрація, щодо організації роботи по налагодженню співробітництва між вчителями, учнями та батьками під час освітнього процесу. Питання анкети допоможуть заступнику директора впроваджувати дієві стратегії реалізації педагогіки партнерства. Анкета може бути анонімною і проводитися через опитування в Google формі.
Перегляд файлу

Наталія КИРИЛЕНКО,                                                                                                               заступник директора з навчально-виховної роботи,                                                                                                                                                             Ліцею №5 імені Т. Г. Шевченка                                                                    Коростишівської міської ради                                                                          Житомирської області

Анкета для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти щодо педагогіка партнерства

Анотація: У статті пропонується анкета для педагогічних працівників закладу загальної середньої освіти для визначення напрямів і форм  роботи адміністрації та педагогів щодо організації співпраці усіх учасників навчально-виховного процесу як шлях до побудови освітньої траєкторії дитини.

Постановка проблеми. Довіра до освіти розпочинається з педагогіки партнерства. Взаємовідносини між педагогами, учнями та батьками учнів відіграють важливу роль для досягнення результату. Проблеми співпраці школи і сім’ї часто виникають через відсутність структури взаємодії, розподілу обов’язків, функцій між усіма учасниками освітнього процесу. Надання якісних освітніх послуг та створення комфортних умов під час навчання  є пріоритетними завданнями для педагогів.

Необхідними умовами формування сприятливого середовища в закладах загальної середньої освіти є подолання соціальних та психологічних бар’єрів, впровадження педагогіки партнерства, створення безпечного освітнього  середовища.

Для планування стратегій реалізації педагогіки партнерства, пропоную провести опитування серед педагогів закладу:

Анкета

1. Чи погоджуєтеся Ви з твердженням, що довіра до освіти розпочинається з педагогіки партнерства?

 

2. Які  підходи варто впроваджувати для налагодження взаємовідносин з учнями з вашої точки зору?

 

3. Які  підходи будуть дієвими для налагодження взаємовідносин з батьками учнів?

 

4. Оцініть рівень ваших   взаємовідносин з колегами у колективі від 1 до 10.

 

5. Назвіть 3 ефективні форми налагодження партнерських взаємин.

 

6. Індивідуальна освітня траєкторія- це...

 

7. Чи варто проводити моніторинг результативності діяльності педагога?

 

8. Сьогодні вчитель - коуч, тренер, фасилітатор. Яке визначення ролі вчителя найбільше підходить Вам?

 

9. В яких формах методичної роботи виявляєте бажання підвищувати професійний рівень?

 

10. Запропонуйте питання для обговорення на засіданнях педагогічної спільноти

 

Висновок.  Співпраця сьогодні - успіх дітей завтра. Засади педагогіки партнерства, без перебільшення, є основоположними для взаємин вчителів, батьків та учнів.

 

docx
Додано
31 січня 2023
Переглядів
719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку