Анна Гавальда "35 кіло надії"

Про матеріал
АННА ГАВАЛЬДА "35 КІЛО НАДІЇ" Що любив і чого не любив робити Грегуар? Поясніть його уподобання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

35 kilos d'espoir

Номер слайду 2

Що любив і чого не любив робити Грегуар? Поясніть його уподобання. Грегуар Дюбоськ – 13-річний хлопчик, учень 6 класу, живе у Франції, добрий, творчий, любить майструвати, але дуже погано навчався в школі. Грегуар ненавидів школу понад усе на світі. До трьох років жив щасливо, грався, дивився мультик про ведмежа, малював, вигадував пригоди для улюбленого плюшевого щеняти Гродуду. За годину до школи у нього болів живіт, його нудило. Сніданок — мука. Дорогою до школи грудка душить. …А справжній жах — це увійти на шкільне подвір’я. Запах школи — ось що найгірше. Запах крейди і старих кросівок, від якого важко дихати і нудота підкочується до горла.… Все, чого навчають у школі, для мене китайська грамота. В одне вухо влітає, а з іншого — вилітає. Йому добре в школі було тільки один рік.… Там у мене була вихователька Марі. Я її відразу полюбив. З нею вони виготовляли та приносили додому: їжачок із пап’є-маше, кошеня з пляшечкою молока, мишки в горіховій шкаралупі, вертушки, малюнки... Грегуар сам виготовив їй подарунок на пам*ять… це була суперріч для олівців, з ящичками для скрепок і кнопок, які виймалися, гніздечком длягумки і ще всякими наворотами. Скільки я її клеїв і розмальовував!… дуже хотів зробити бегемотика з коробочки з-під яєць зі сторінки 124. (цю книгу йому подаруваопа вихователька Марі)

Номер слайду 3

Мадам Доре він ненавидів.… що вона вічно обзаводилася любимчиками. Грегуар не любить -…це коли приходять з роботи батьки й починають допитувати, як минув день, і порпатися в моєму портфелі, щоб перевірити щоденник…. У будинку вічні скандали, і мені не вдається їх уникати. Важко. …Коли вони кричать, я намагаюся думати тільки про те, що в цей момент майструю, наприклад: космічний корабель для зоряних війн із «Лего-систем», або апарат для вичавлювання зубної пасти, чи гігантську піраміду із дерев’яного конструктора «Капас» та багато чого іншого. Відрахувала через фізкультуру…спорт я ненавиджу майже так само, як школу.

Номер слайду 4

… Грегуар любив діда Леона .. Закуток діда Леона — це все моє життя. Моя схованка і моя печера…. Мій дід Леон — майстер на всі руки, як…Любить діда сарайчик … Я намагаюся забігати туди якомога частіше. Що-небудь змайструвати, взяти напрокат інструмент чи деревину, подивитись, як працює дід Леон.…входячи у цей захаращений — і не повернутися — сарайчик, я роздуваю ніздрі, щоб глибше вдихнути запах щастя. Запах гарячої змазки, електронагрівача, пайки, клею і ще багато чого. Грегуар мріє виділлити цей запах в чистому вигляді та створити парфуми й назвати їх «Закуток». Згодом Грегуар заради дідусевого одужання зробити те, чого хотів від нього дідусь - стати сильним, незалежним, умілим у справах. Грегуар заліз по канату до самого верху, як би важко йому не було. Між великої купи брехливої реклами коледжів йому сподобалась одна …Тільки одна школа мені сподобалась… Учні на світлинах… розпилювали дощечки за верстатом і навіть не думали усміхатися — вони були зайняті справою. Виглядало привабливо, але це був технічний ліцей. З мотиваційного листа в коледж Граншан: …Мені дуже хочеться вчитися у Вас, тому що в Граншані мені буде найкраще — так я думаю. Я не дуже гладкий, у мені 35 кіло надії… P. S.: Я вперше в житті прошусь до школи… P. S.: Посилаю Вам креслення машинки для чистки бананів,яку я сам зробив, коли мені було сім років».

Номер слайду 5

35 кіло надії

pptx
Додано
23 лютого
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку