Презентація до уроку зарубіжної літератури на тему: "Анна Гавальда "35 кіло надії""

Про матеріал
Матеріал призначений для ознайомлення з біографічними відомостями Анни Гавальди та знайомством із повістю "35 кіло надії"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анна Гавальда «35 кіло надії»Теми школи, родини, життєвого покликання особистостіВчитель зарубіжної літератури. Могурська Катерина Сергіївна

Номер слайду 2

Сучасна французька письменниця народилася 9 грудня 1970 у французькому місті Булонь-Беланкур. Вона провела дитинство в департаменті Ер та Луар із батьками, які вирішили виїхати з міста та влаштуватися у сільській місцевості. У 14 років її батьки розлучились, і дівчина жила у пансіоні для дівчаток.

Номер слайду 3

У 20 років вона вступає на підготовчі курси в Парижі, а потім вивчає літературу в Сорбонні. У цей період їй доводиться багато працювати: продавчинею, гувернанткою, офіціанткою, квіткаркою, журналісткою, вчителькою французької в католицькому коледжі (свою чудову книгу про підлітка «35 кіло надії» Анна присвятила саме тим своїм учням, які абсолютно не могли вчитися, але при цьому були прекрасними людьми).

Номер слайду 4

Писати почала з 17 років. Її авторський талант був визнаний у 1992 році, коли вона перемогла в національному конкурсі на кращий любовний лист. В середині дев’яностих Анна Гавальда вийшла заміж. У подружжя народилося двоє дітей – син Луї (1996 рік народження) та дочка Фелісіте (1999 рік народження). Але невдовзі пара розлучилася. У 1998 році вона завоювала премію «Кров в чорнильниці» за новелу «Aristote» і перемогла ще в двох літературних конкурсах.

Номер слайду 5

У 1999 році, працюючи вчителькою в середній школі, 29-річна жінка випустила перший збірник новел «Мені б хотілося, щоб мене хто-небудь де-небудь чекав». Перший роман Гавальди “Я його любила” був опублікований у Франції в лютому 2002 року, а пізніше того ж року — англійською. Натхненний невдачею її власного шлюбу, він також мав великий літературний успіх і став бестселером, а за ним вийшов короткий роман для дорослих «35 кіло надії». У 2004 році справжній успіх їй принесла книга “Просто разом”,  яка затьмарила у Франції навіть “Код да Вінчі”. Нині розлучена, мати двох дітей, Гавальда живе в місті Мелун, приблизно в 50 км на південний схід від Парижа. Окрім написання романів, вона також співпрацює з журналом Elle.

Номер слайду 6

Історія створення повісті «35 кіло надії»Анна Гавальда певний час працювала вчителькою французької мови. У неї був учень, який зовсім не хотів учитися. Спочатку вона ставилась до нього зневажливо. Та якось він приніс у школу власноруч змайстровану модель корабля «Титанік». Для його виготовлення потрібно було терпіння, старанність і тисяча годин копіткої праці. Гавальда попросила його принести всі свої роботи і в школі влаштували велику виставку того хлопчика. Тоді найгірший учень став найпопулярнішим. Повість «35 кіло надії» письменниця написала на честь дітей, які у школі залишаються непоміченими. Таким дітям книга додає сили, щоб не зламатися.

Номер слайду 7

Тема і проблематика повістівибір життєвого шляху та виживання у світі, в якому важко адаптуватися через певні розумові проблеми. Письменниця порушує низку проблем:сімейні стосунки, спілкування між батьками і дітьмиставлення до літніх людей, яким бракує уваги,шкільна атмосфера, мрії та шлях до їхнього здійсненняпрофільне навчання. Головна думка повісті: важливо підтримувати тих, кого любиш і усвідомлювати, що кожна людина у чомусь талановита і варта уваги.

Номер слайду 8

Грегуар Дюбоск – хлопець 13 років, щасливо йому жилося тільки до трьох років, своє життя вважає кошмаром, був найслабшим учнем, двічі залишався на другий рік (у початковій школі і в 6 класі), його вигнали зі школи через фізкультуру, в жодному навчальному закладі не хотіли приймати хлопця, він був «хлюпиком», через нього сварилися батьки, більше всього на світі він ненавидів школу, її запах, вчителів, бо йому там було не цікаво, любив дідуся, який був найдорожчою людиною, любив майструвати і складати «Лего»… Він не встигав у школі, бо йому нецікаво було вчитися.

Номер слайду 9

Бесіда за змістом твору1. Хто є головним героєм у творі "35 кіло надії"?2. Якими словами можна описати Грегуара Дюбоска ?3. Чому Грегуара називали "хлюпиком"? Як ви розумієте це слово в контексті його життя?4. Чому Грегуар не любив школу? Які конкретні причини вказано в тексті?5. Чому Грегуара вигнали зі школи через фізкультуру? Як це вплинуло на нього?6. Як ви розумієте вираз "своє життя вважає кошмаром"? Як це вплинуло на відносини Грегуара з оточуючими?6. Чому Грегуар любив свого дідуся найбільше з усіх людей?7. Як Грегуар виявляв своє захоплення майструванням та складанням "Лего"? Чому це йому подобалося?8. Чи змінилося ваше ставлення до Грегуара після того, як дізналися про його життя? Чи викликав він у вас співчуття, розуміння або інші почуття?10. Які важливі уроки можна взяти з історії Грегуара Дюбоска? Як ці уроки можна застосувати в нашому власному житті?

Номер слайду 10

Використані джерела:https://www.wikidata.uk-ua.nina.az/35_%D0%BA%D1%96%D0%BB%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%96%D1%97.html

pptx
Додано
3 березня
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку