Арифметичні вирази. Вбудовані функції та функції модуля math. Етапи розв'язування задач за допомогою комп’ютера

Про матеріал
Презентація призначена для використання на уроці інформатики, дозволяє учневі ознайомитись з етапами розв'язання задач за допомогою комп'ютера; навчитись записувати арифметичні вирази мовою Python, створювати програмні коди з використання арифметичних виразів Очікуваний результат роботи учня з презентацією: можу розкласти розв'язок задачі на окремі етапи; знаю, як записуються та виконуються математичні операції в мові Python; можу записати арифметичний вираз мовою Python; можу самостійно складати вирази під час розв'язання задачі та створювати програмний код з використанням виразу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Арифметичні вирази. Вбудовані функції та функції модуля math. Етапи розв'язування задач за допомогою комп’ютера

Номер слайду 2

Арифметичні операції в Python23//5, 23%5

Номер слайду 3

Прикладa=(25+8)/(46-12)+3**2.в математиціна Python

Номер слайду 4

Задача 1. На екскурсіїУ трьох вагонах туристичного трамвайчика пасажирів розміщують наступним чином: у першому - a (11

Номер слайду 5

I. Визначимо вхідні та вихідні дані. Вхідними даними є значення змінної a, що вказує на кількість пасажирів у першому вагоні та значення змінної b, що відповідає за кількість локацій. Вихідними — значення змінних flyer (кількість флаєрів ) та k (кількість жетонів).

Номер слайду 6

II. Визначимо математичну модель розв’язання задачі(в даному випадку математична модель — це формули, за якими даназадача має бути розв’язана).flyer = a+(a-3)+(a-3-2)=3a-8k = b(3a-8)

Номер слайду 7

ІII. Створення програмного коду

Номер слайду 8

Задача 2. Знаходження цифр числа. Створіть програму обчислення суми квадратів цифр цілого трицифрового числа. Так, для даного числа 125  потрібно 12+ 22+ 52=30

Номер слайду 9

I. Визначення вхідних та вихідних даних. Вхідними даними є трицифрове число, позначимо а. Вихідними даними буде значення суми квадратів цифр числа, позначимо його змінною S. Для знаходження цифр числа скористаємося проміжними змінними a1, a2, a3, що відповідають першій, другій та третій цифрам відповідно.

Номер слайду 10

ІІ. Визначення математичної моделі розв’язання задачіa1 = a//100 — перша цифра числа;a2 = a//10%10 — друга цифра числа;a3 = a%10 — третя цифра числа;S = a12+ a22+ a32.

Номер слайду 11

ІІІ. Створення програмного коду

Номер слайду 12

Вбудовані функції

Номер слайду 13

Використання модуля math

Номер слайду 14

Використовуємо функціїОбчислити значення змінної y за формулою  при а=1, b=1, c=1. Створити програмний код, використовуючи знаки операцій та вбудовані функції.

Номер слайду 15

Звірмо результат

pptx
Додано
19 березня
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку