Арт-вправи, для зняття напруги та заспокоєння дитини

Про матеріал
3 простих арт-вправи, які здорово знімають напругу і заспокоюють дитину, якщо вона перехвилювалася. Та й дорослому після напруженого робочого дня буде корисно помедитувати з олівцем в руках.
Перегляд файлу

3 простих арт-вправи, які здорово знімають напругу і заспокоюють дитину, якщо вона перехвилювалася. Та й дорослому після напруженого робочого дня буде корисно помедитувати з олівцем в руках.

Вам буде потрібно:

- Аркуш паперу А4

- Кольорові фломастери (товсті або середні)

- Кольорові олівці

Це заняття не вимагає попередньої підготовки. У будь-якому будинку, де ростуть діти, знайдуться і фломастери, і олівці, а папір можна позичити у тата.

Головне - настрій. Спочатку зробіть м'які струшуюючі рухи провідною рукою і плечовим відділом. Ці дії допоможуть зняти напругу м'язів і сконцентруватися на відчутті власної руки.

1.НЕ відриваючи руки

Дозвольте дитині самій вибрати колір фломастера (олівця). Покажіть їй, як правильно поставити олівець на папір, і запропонуйте почати рух в будь-якому напрямку. Рука переміщається плавно, не відриваючись від паперу.

При цьому, дуже важливо концентрувати увагу на тому, який слід залишає на папері олівець, і спостерігати за його рухом. Допоможіть дитині налаштуватися і розслабитися, щоб не було затискання в руці, стежте, щоб вона дихала спокійно і ритмічно.

2. СЛІПИЙ КОНТУР

Сліпий контур - це малювання з закритими очима. Можна відвернутися, щоб не дивитися на листок, або зав'язати очі.

Вправа завжди викликає бурю захоплення - адже це так дивно і несподівано, що виходить, якщо не бачиш малюнка. Здається, що рука сама виконує його, але насправді в цей момент щосили працює мозок і його аналітична функція, а також розвивається координація тіла. Вимикається внутрішній критик і другорядні відволікаючі фактори, наприклад, розглядання малюнка «А що я роблю?», «А на що схоже?».

Почніть з простої вправи - спробуйте намалювати коло. Посмійтеся разом над тим, що вийшло. Можете мінятися з дитиною місцями, малювати по черзі. Нехай вона спостерігатиме за тим, як ви це робите. Зверніть увагу, що з кожним разом рухи будуть ставати все впевненішими.

Спробуйте повторювати цю вправу час від часу. Ви самі побачите, як чудово вона тренує інтуїцію.

3. СИСТЕМА КООРДИНАТ

А тепер ускладнити завдання!

Варіант 1:

Беремо новий аркуш паперу. На ньому намалюємо не дивлячись, відразу кілька кіл так, щоб вони не виходили за країв листа. Зараз завдання для мозку і системи координації стало ще цікавішим: треба відчувати і форму кола, і допущений для малювання простір.

Якщо є бажання, можна повторити вправу або намалювати кола різними кольорами. Тільки не підглядайте, поки не закінчите малюнок                     </div>
                </div>
                                                                                                            </div>
                    

                    

                                    </div>

                <div class=

docx
Додано
19 лютого 2022
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку