Артбук "Літосфера"презентація

Про матеріал
Артбук з географіїї ,виконаний по темі "Літосфера". Використовується при вивченні чи закріплення матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літосфера та геологічне середовище11 клас. АРТ-БУК Літосфера. Підготувала: вчитель географіїКилимниченко Лариса Михайлівна

Номер слайду 2

Графічний альбом або Артбук (від англ. Artbook) – колекція зображень та ілюстрацій, зібрана у вигляді альбому під однією обкладинкою

Номер слайду 3

В іншому сенсі слово арт-бук означає книгу зроблену своїми руками і власноруч проілюстровану. Часто навіть папір створюється автором артбука. Періодичні арт-буки називаються фензінов. Наклад артбуків залежить від багатьох факторів, зокрема: матеріалів та складності виготовлення, концепції твору тощо. Майстри створюють артбуки з абсолютно різних матеріалів: дерева, пластику, текстилю тощо. Такі артбуки можна вважати як елітарним явищем, так і «книгою для народу». Проте, вартість та особливості виконання перешкоджають масовості цих видань.

Номер слайду 4

В перекладі з англійської мови, «бук» - це всього лише книга . Тобто всі нижче перераховані буки – це предмети, які нагадують за зовнішніми ознаками книгу. Блокнот на англійській мові звучить як notebook (ноутбук), тобто книга для нотаток (до речі, американці комп’ютер-ноутбук називають лептопом (laptop - «на колінках»), залишаючи термін «notebook» виключно для блокнотів). Тревел-бук (travel book), арт-бук (artbook),смеш-бук (Smash Book), джанк. Бук (Junk Book, Junk Journal), альтер-бук (Altered Book).

Номер слайду 5

Тревел-буки (travel book) найпопулярніші в світі . Хто подорожував, той знає, як зручно мати під рукою блокнот, в який можна записати щось цікаве про нову країну або місто, пару конвертів, щоб скасти в них білети на метро чи автобус, програмки з кіно чи просто рекламні проспекти. Часто замість чемодана сувенірів подорожомани везуть тонни такої «меморабілії» - пам’ятних штучок та речей.

Номер слайду 6

Смеш-буки (Smash Book) – це взагалі політ фантазії! Смеш. Бук – це свого роду «щоденник життя», в якому кожний розворот – це «звіт» про яскраві миті, про щось важливе або навпаки, щоденне. В Смеш. Буках правил немає. Можна застосовувати всі техніки творчості – вклеїти фотографії та чеки з кафе, флаєр, та свои записки зі списком продуктів і т. п.

Номер слайду 7

Джанк. Буки(Junk Book, Junk Journal) - хлам. Буки, блокноти – зошити - альбоми, зібрані буквально з "хламу", тобто залишків скрап - бумаги, картонок, листівок, конвертів, тканин, журнальних листів.

Номер слайду 8

Софтбуки (Softbook) - блокноти з м’якою обгорткою. Софтбуки також бувають різними – кожен майстер робить їх по своєму. Хтось любить кожу та замшу, хтось хлопок , хтось плете каптал та приклеює вже готовий , а хтось пристрачує блоки до обгортки. .

Номер слайду 9

А ще бувають скетч-буки (Sketch book) - блокнот для ескізів та набросків, кук-буки (Cook Book) - блокнот для кулінарних нотаток і навіть дрімбук (Dream-book) - «Книга Мрій».

Номер слайду 10

Літосфера (від давньогрец. лігос - камінь і сфера - куля, оболонка) - це тверда оболонка Землі, яка скла-дається із земної кори та верхнього шару мантії до астеносфери. Її межа доходить до глибини 150-200 км.

Номер слайду 11

Основні типи земної кори

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Утворення магматичних гірських порід

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

pptx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку