Артикуляційна гімнастика у віршах

Про матеріал
Артикуляційна гімнастика – це комплекс вправ для органів мовленнєвого апарату: губ, язика, нижньої щепепи. Вона сприяє формуванню у дитини правильної вимови звуків, виправленню порушень звуквимови, виробленню чіткої дикції. Артикуляційна гімнастика "Язик-чарівник" буде цікавою логопедам для роботи з дітьми. Матеріал поданий у віршах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Артикуляційна гімнастика«Язик-чарівник»

Номер слайду 2

Всім відомо, що язик —Дивовижний чарівник. Він грайливий, не сумує,І завжди нас всіх дивує. Перевтілюватись звик Наш веселий чарівник.

Номер слайду 3

«Голочка» Усміхнутися, висунути язик, зробити його вузьким. Тягнемо язик вперед ніби хочемо вколоти ним. Утримувати 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 10. Слідкувати щоб не загинався. На голочку претворився,Шити вправно вже навчився. Гострим став тепер язик,Може вишити рушник.

Номер слайду 4

«Лопатка» Усміхнутися, відкрити рот, широкий, розслаблений язик злегка висунути із рота і покласти на верхню губу. Утримувати: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10. Перетворюсь я на лопатку,Щоб вскопати нею грядку.

Номер слайду 5

«Гірка» Відкрити рот, заховати кінчик язика за нижні зуби, а спинку язика підняти вгору. Показати круту гірку. Під рахунок до 10. Діток гірочка катає,Всіх навколо забавляє.

Номер слайду 6

«Вітрило» Усміхнутися, потім широко відкрити рот. Поставити язик за верхні зуби, щоб кінчик язика міцно впирався в зуби. Утримувати 5–10 секунд. Ми посміхнулися і рот відкрили,Язик став схожим на вітрило.

Номер слайду 7

«Годинник» Посміхнутися, відкрити рот , кінчиком язика тягнутися в лівий-правий куточки рота. Щелепа і губи не рухаються. Перетворивсь в годинник. Язик у котрий раз,Години та хвилини,Відстукує весь час.

Номер слайду 8

«Грибок» Широко відкрити рот. Язик присмоктати до піднебіння. Утримувати в такому положенні 10-15 секунд. Після дощику з'явився, Та на гриб перетворився.

Номер слайду 9

«Коник» Усміхнутися, відкрити рот, поклацати кінчиком язика. Коник цокає копитами. Бігали коніНа іподромі. Скакали, стрибали. Дітей дивували.

Номер слайду 10

«Хом’ячок» Язик без напруження почергово впирається в праву та ліву щоки, затримуючись у кожному положенні на 3–5 секунд. У хом'яка є звичка – Ховати все за щічки.

Номер слайду 11

«Їжачок» Рот закритий. Виконувати рухи язиком по колу між губами та зубами то за годинниковою стрілкою, то проти.Їжачок, їжачок,Має безліч колючок. Дуже гарна спинка,Спинка, як корзинка.

Номер слайду 12

«Чашечка» Відкрити широко рот, висунути язик. Кінчик і бічні краї язика підняти до верхніх зубів, але не торкатися їх. Утримувати 1-10. Чай з малини чи ромашки,Наливаємо у чашки. Чашку підіймаєм,І ось так тримаєм.

Номер слайду 13

Наш язик-чарівник Показав усе, що міг, Повернувся до хатинки: Час настав для відпочинку..

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Інкл
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
1912
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку