Атестація педагогічних працівників НВК в 2022 - 2023 навчальному році

Про матеріал
Презентація організації атестаційної кампанії в освітньому закладі в 2022 - 2023 навчальному році.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Атестація педагогічних працівників – джерело педагогічної майстерності. Якщо ви хочете, щоб педагогічна праця давала вчителю насолоду, щоб повсякденне проведення уроків не перетворювалося на нудну одноманітну повинність, виведіть кожного вчителя на щасливу стежку дослідника В.Сухомлинський

Номер слайду 3

Нормативно-правове забезпечення атестації педагогічних працівників освітнього закладу: - Закон України «Про освіту», ст.54; - Наказ Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 року №930 «Типове Положення про атестацію педагогічних працівників», зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 14.12.2010 року за №1255/18550 (зі змінами); - Наказ МОН № 1135 від 08.08.2013 року "Про внесення змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників"; - Наказ МОН № 1473 від 20.12.2011 року "Про затвердження змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників"; - Лист Міністерства освіти і науки України № 1/9-141 від 04.03.2020 р. «Щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти»; - Постанова Кабінету Міністрів України від 21.08.2020 року №800 «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників».

Номер слайду 4

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ Стаття 50. Атестація педагогічних працівників 1. Атестація педагогічних працівників - це система заходів, спрямованих на всебічне та комплексне оцінювання педагогічної діяльності педагогічних працівників. 2. Атестація педагогічних працівників може бути черговою або позачерговою. Педагогічний працівник проходить чергову атестацію не менше одного разу на п'ять років, крім випадків, передбачених законодавством. 3. За результатами атестації визначається відповідність педагогічного працівника займаній посаді, присвоюються кваліфікаційні категорії, педагогічні звання. Перелік категорій і педагогічних звань педагогічних працівників визначається Кабінетом Міністрів України. 4. Рішення атестаційної комісії може бути підставою для звільнення педагогічного працівника з роботи у порядку, встановленому законодавством. 5. Положення про атестацію педагогічних працівників затверджує центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки. 6. Положення про атестацію педагогічних працівників, які забезпечують здобуття фахових компетентностей спеціалізованої освіти, затверджуються центральними органами виконавчої влади, що забезпечують формування та реалізують державну політику у відповідній сфері.

Номер слайду 5

Стаття 51. Сертифікація педагогічних працівників 1. Сертифікація педагогічних працівників - це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника (у тому числі з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання), що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи. 2. Сертифікація педагогічного працівника відбувається на добровільних засадах виключно за його ініціативою. 3. Формування та забезпечення функціонування системи сертифікації педагогічних працівників здійснює центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки. Процедуру сертифікації педагогічних працівників здійснюють спеціально уповноважені державою установи, положення про які затверджує Кабінет Міністрів України. 4. За результатами успішного проходження сертифікації педагогічному працівнику видається сертифікат, який є дійсним упродовж трьох років. Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником. 5. Педагогічні працівники, які отримують доплату за успішне проходження сертифікації, впроваджують і поширюють методики компетентнісного навчання та нові освітні технології. Педагогічні працівники, які мають сертифікат, можуть залучатися до проведення інституційного аудиту в інших закладах освіти, розроблення та акредитації освітніх програм, а також до інших процедур і заходів, пов'язаних із забезпеченням якості та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти. 6. Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затверджено Постановою Кабінетом міністрів України від 27 грудня 2018 року № 1190.

Номер слайду 6

Закон України «Про загальну середню освіту» (із змінами) у статті 27: назву викласти в такій редакції: "Стаття 27. Атестація та підвищення кваліфікації педагогічних працівників"; доповнити частиною третьою такого змісту: "3. Щорічне підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти здійснюється відповідно до Закону України "Про освіту". Загальна кількість академічних годин для підвищення кваліфікації педагогічного працівника впродовж п’яти років не може бути меншою за 150 годин, з яких певна кількість годин має бути обов’язково спрямована на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині роботи з дітьми з особливими освітніми потребами"

Номер слайду 7

З високими моральними рисами; З відповідною педагогічною освітою та належним рівнем професійної підготовки; Який здійснює педагогічну діяльність; Який забезпечує результативність і якість своєї роботи; Фізичний і психічний стан якого дає змогу виконувати професійні обовꞌязки в навчальному закладі системи загальної середньої освіти. ( Із Закону України “Про повну загальну середню освіту” (п.1 ст.24).

Номер слайду 8

Наявність відповідної фахової педагогічної освіти. Володіння державною мовою в обсязі, необхідному для виконання професійних обов’язків, відповідно до Конституції України ( ст.10). Обов’язкове навчання на курсах підвищення кваліфікації при обласному Інституті післядипломної освіти педагогічних працівників раз на 5 років.

Номер слайду 9

подати заяву на позачергову атестацію; подати заяву на відмову від чергової атестації,якщо на це є підстава; на обов’язкове ознайомлення зі змістом атестаційного листа не пізніше, ніж за 10 днів до засідання атестаційної комісії; На обов’язкове отримання другого примірника атестаційного листа під підпис після рішення атестаційної комісії.

Номер слайду 10

аналізу відвіданих уроків та позакласних заходів; контрольних робіт, зрізів навчальних досягнень учнів, тестування; участі вихованців у Всеукраїнській олімпіаді з базових дисциплін, у конкурсах і змаганнях; аналізу участі педагога в навчально-виховному процесі школи; врахування думок колег, батьків та учнів.

Номер слайду 11

Циклограма атестації педагогічних працівників Алгоритм атестаційних заходів Термін виконання Ознайомлення з Типовим положенням про атестацію вересень Ознайомлення з основними вимогами до атестації вересень Курсова підготовка Вересень-березень Участь в тестуванні, анкетуванні Січень-лютий Звіт про участь у роботі методоб’єднань березень Звіт про особисті творчі досягнення березень Участь у конкурсі “ Учитель року” Грудень-січень Відкриті уроки Протягом навч.року Відкриті виховні заходи Протягом навч.року Результативність олімпіад Грудень-лютий Творчий звіт “ Від атестації до атестації” березень Ознайомлення з характеристикою, наказом про підсумки атестації Березень-квітень

Номер слайду 12

ОЦІНЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА: І. Під час атестації звертати увагу на: 1. Рівень теоретичної, методичної та професійної компетентності. 2. Глибину і якість навчальних досягнень учнів. 3. Використання оптимальних форм і методів на уроках та в позакласній роботі. 4. Методичну активність педагогів (запровадження інноваційних технологій у навчальну та виховну роботу, методичні ідеї тощо). 5. Керівництво науковою роботою учнів. 6. Підготовку переможців і призерів олімпіад. 7. Володіння державною мовою України. 8. Участь у роботі МО. 9. Роботу вчителя як класного керівника. 10. Оснащення педагогічного процесу ( кабінет, якість дидактичного матеріалу).

Номер слайду 13

ІІ. Учитель, що атестується, повинен підготувати: Плани: календарні, поурочні, самоосвіти. Дидактичний матеріал, яким користується. Кабінет. Матеріали роботи класного керівника: - плани виховної роботи; - психолого-педагогічні спостереження; - конспекти виховних заходів; - протоколи батьківських зборів. ІІІ. Під час оцінювання діяльності вчителя слід врахувати його участь у громадському житті колективу Відповідно до затвердження форми атестаційного листа, вивчення роботи та оцінювання діяльності педагогічного працівника доцільно здійснювати за такими напрямами: Рівень професійної діяльності педагога за оцінкою адміністрації школи. Професійна діяльність педагога на рівні МО. Рівень професійної діяльності в школі, визначений його колегами. Рівень професійної діяльності педагога в оцінці учнів. Рівень професійної діяльності діяльності педагога в оцінці батьків учнів.

Номер слайду 14

АНКЕТА оцінювання педагогічної діяльності адміністрацією закладу № Критерії оцінювання 1. Рівень теоретичної підготовки з предмета викладання. 2. Рівень практичної підготовки з предмета викладання. 3. Результативність роботи (участь учнів в олімпіадах, конкурсах, турнірах тощо, які відбувалися в міжатестаційний період). 4. Наявність власних методик викладання, педагогічних технологій, методичних розробок тощо 5. Участь у поширенні інноваційного педагогічного досвіду (організація семінарів, нарад, читань, публікацій, видань тощо). 6. Рівень відкритих навчально-виховних заходів, які проводив педагог у міжатестаційний період. 7. Внесок у створення (поповнення) матеріально-технічної бази закладу (кабінету). 8. Допомога колегам у роботі. 9. Рівень виконавчої дисципліни. 10. Рівень загальної культури.

Номер слайду 15

АНКЕТА оцінювання педагогічної діяльності методичним об'єднанням № Критерії оцінювання 1. Наукове обгрунтування досвіду роботи, застосування педагогічних інновацій, педагогічних технологій. 2. Розробка та видання методичних рекомендацій, посібників, підручників за міжатестаційний період. 3. Поширення та впровадження інноваційного педагогічного досвіду. 4. Надання практичної допомоги колегам у роботі. 5. Надання допомоги молодим педагогам (наставництво, практична допомога тощо). 6. Ефективність та результативність роботи в методичному об'єднанні. 7. Участь у фахових семінарах, конференціях тощо.

Номер слайду 16

АНКЕТА оцінювання педагогічної діяльності колегами по роботі № Критерії оцінювання 1 Рівень загальнопедагогічної підготовки 2 Уміння організувати навчально-виховний процес та ефективність навчально-виховної роботи 3 Надання дієвої допомоги молодим учителям та іншим педагогічним працівникам 4 Впровадження інноваційного педагогічного досвіду в практику роботи освітніх установ 5 Внесок у створення (поповнення) матеріально-технічної бази закладу (кабінету) 6 Рівень і ефективність роботи з батьками учнів (вихованців) 7 Рівень виконавчої дисципліни 8 Авторитет серед учнів (вихованців) 9 Прояв моральних рис (порядність, чесність тощо) 10 Рівень загальної культури

Номер слайду 17

Які мають стаж безпосередньої педагогічної роботи менше, ніж 3 роки. Які перебувають на тривалому лікуванні та у відпустці з догляду за дитиною до 3-річного віку.

Номер слайду 18

  Список педагогічних працівників НВК селища Нове, які атестуються в 2022-2023 навчальному році ПІБ (повністю) Посада (згідно запису у труд. книжці) Попередня атестація (дата, результати) Підвищення кваліфікації   Посада за якою атестується та предмет,   На що претендує Директор ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді. Присвоїти вищу кваліфікаційну категорію. Присвоїти педагогічне звання «Старший вчитель» Заплановані при ДонІППО на листопад 2022 Вчитель трудового навчання ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На відповідність раніше присвоєній вищій кваліфікаційній категорії та педагогічного звання «Старший вчитель» Заступник директора ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії ДонІППО 2022, вересень Вчитель початкових класів ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії Заступник директора ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше встановленій вищій кваліфікаційній категорії. Присвоєно педагогічне звання «Старший учитель». ДонІППО, 2022 Вчитель історії та правознавства ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На відповідність раніше присвоєній вищій кваліфікаційній категорії та педагогічного звання «Старший вчитель» Вчитель математики ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії ДонІППО, 2022 Вчитель математики ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії Вчитель англійської мови ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії 2018,ДонІППО, учитель англійської мови НУШ. Заплановані на грудень 2022.   Вчитель англійської мови ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії Вчитель початкових класів ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді Відповідає раніше встановленій вищій кваліфікаційній категорії. 2021, ДонІППО Вчитель початкових класів ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На відповідність раніше присвоєній вищій кваліфікаційній категорії. Вчитель музичного мистецтва ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст 11 розряду» 2021, ДДПУ та ДонІППО Вчитель музичного мистецтва ЗЗСО. Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорію «спеціаліст 11 розряду» Вчитель української мови та літератури ЗЗСО 2018. Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії 2018, ДДПУ Вчитель української мови та літератури ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст І категорії Педагог - організатор Не атестувалася Пройде до грудня 2022 Вчитель української мови та літератури ЗЗСО. На відповідність займаній посаді. На присвоєння кваліфікаційній категорії «спеціаліст ІІ категорії Вихователь ГПД Не атестувалася Пройде до грудня 2022 Вихователь ГПД. На відповідність займаній посаді. На присвоєння кваліфікаційній категорії «спеціаліст 11 тарифного розряду»

Номер слайду 19

План роботи атестаційної комісії НВК на 2022/2023 н. р. № з/п Зміст роботи Дата Відповідальний 1 Опрацювати з педагогічним колективом Типове положенням про атестацію педагогічних працівників України, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 із змінами, внесеними згідно з наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 20.12.2011 р. № 1473 , від 08.08.2013 року № 1135 Вересень2022 Голови ШПНМК 2 Внести корективи (за потреби) до перспективного плану проведення атестації та підвищення кваліфікації педагогічних працівників на 2022/2023н.р.     До 20.09.2022 Заступник директора ЗЗСО 3 Видати наказ по НВК «Про створення атестаційної комісії у 2022/2023 н.р.» До 20.09.2022 Директор ЗЗСО 4 Засідання атестаційної комісії №1 1.Розподіл функціональних обов’язків між членами атестаційної комісії. 2. Складання графіка засідань АК. 3. Розробка плану роботи АК. 4. Організаційні умови атестації   15.09.2022 Голова АК 5 Оформлення веб - сторінки на сайті « Атестація 2022/2023» До 18.10.2022 Заступник директора ЗЗСО 6 Подати списки педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації та подання про позачергову атестацію (за необхідності) До 10.10.2022 Директор ЗЗСО 7 Засідання атестаційної комісії № 2 1. Затвердження списків педагогічних працівників на проходження чергової атестації. 2. Затвердження графіку атестації та плану заходів. 3.Закріплення членів атестаційних комісій за вчителями, які атестуються, для здійснення контролю та надання допомоги в підготовці та атестації . 4.Складання та затвердження індивідуальних планів підготовки і проходження атестації. 12.10.2022 Голова АК 8 Видати наказ «Про атестацію педагогічних працівників у 2022/2023 н. р» та погодити його з профспілковим комітетом До 18.10. 2022 Директор ЗЗСО

Номер слайду 20

План роботи атестаційної комісії НВК на 2022/2023 н. р. 9 Скоординувати індивідуальні плани підвищення фахової майстерності педагогічних працівників, які атестуються, з планом проведення атестації педагогічних працівників у 2022/2023 навчальному році До18.10. 2022 Заступник директора ЗЗСО Олена КАСЬЯНЕНКО 10 Вивчити систему освітньої діяльності, рівень фахової майстерності педагогічних працівників, які атестуються Жовтень-лютий Аміністрація НВК, відп. члени АК 11 Узагальнити матеріали атестації, надати до атестаційної комісії характеристик педагогічних працівників, які атестуються. До 01.03.2023 Члени АК 12 Засідання атестаційної комісії № 3 1.Про вивчення системи роботи вчителів, які атестуються, членами атестаційної комісії 2. Ознайомлення з атестаційними характеристиками ( під підпис). 15.03.2023 Голова АК 13 Оформити атестаційні листи та ознайомити з ними педагогічних працівників, які атестуються До 20.03. 2023 Члени АК 14 Засідання атестаційної комісії № 4 1. Звіти педагогів , які атестуються 2. Прийняття рішень про відповідність педагогічного працівника займаній посаді , встановлення (підтвердження ) кваліфікаційних категорій. 3. Ознайомлення з атестаційними листами педагогічних працівників НВК (під підпис). 24.03.2023 Голова АК 15 Видати наказ «Про підсумки атестації педагогічних працівників НВК у 2022/2023 навчальному році» До 01.04.2023 Директор ЗЗСО 16 Вручення атестаційних листів( під підпис) атестованим працівникам До 01.04.2023 Голова АК 17 Подати до управління освіти, молоді та спорту клопотання про заохочення педагогічних працівників за результатами атестації До 10.04.2023 Секретар АК

Номер слайду 21

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
6497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку