Автоматизація, комп'ютерізація технологічних процесів

Про матеріал
Опис інтелектуальних технологій, що забезпечують автоматизацію та комп'ютерізацію технологічних процесів, їх переваги та використання у різних галузях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АВТОМАТИЗАЦІЯ, КОМП'ЮТЕРІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ Опис інтелектуальних технологій, що забезпечують автоматизацію та комп'ютерізацію технологічних процесів, їх переваги та використання у різних галузях.

Номер слайду 2

Автоматизація — це заміна діяльності людини роботою машин і механізмів. Технологічний процес - це частина виробничого процесу, що вміщує дії зі зміни стану предмета праці. Запровадження автоматизації на виробництві дає змогу значно підвищити продуктивність праці, забезпечити стабільну якість продукції, що випускається, зменшити кількість працівників, зайнятих у різних сферах виробництва, тощо. Сучасний стан розвитку автоматизації виробництва привів до появи якісно нової системи технологічних машин з керівними засобами, що базуються на застосуванні електронних обчислювальних машин, програмованих логічних контролерів та інших інтелектуальних засобів вимірювання і контролю.

Номер слайду 3

Автоматизація виробництва — один з головних напрямів науково-технічного прогресу. Автоматизовані системи упроваджують у таких галузях, як металургія, автомобільна, хімічна, нафтова, харчова, ювелірна промисловість, та інших видах діяльності, що пов’язані з багатоступеневим процесом виробництва й потребують великої концентрації уваги працівників. Чимало людей сьогодні негативно ставляться до автоматизації виробництва і підвищення продуктивності праці, оскільки в рамках грошової системи це призводить до «технологічного безробіття», втрати купівельної спроможності та засобів до існування для багатьох людей, тоді як робочий день працівників, які залишилися, не скорочується, а відповідальність підвищується.

Номер слайду 4

Існує безліч типів роботів, здатних вирішити різні повсякденні завдання та допомогти людині впоратися з побутовими домашніми справами. Для сучасного виробництва потрібно чимало механічних рук роботів — для завантаження й транспортування різноманітних штучних об’єктів, виконання зварювальних процесів, контролювання продукції тощо. Робот — автоматичний пристрій, створений за принципом живого організму і призначений для виконання виробничих та інших операцій, який діє за заздалегідь закладеною програмою та отримує інформацію про зовнішній світ від датчиків.

Номер слайду 5

Комп’ютеризація — це процес впровадження комп'ютерів, які забезпечують автоматизацію інформаційних процесів і технологій в різних сферах людської діяльності. Сьогодні автоматизація виробництва неможлива без застосування комп’ютерів, які дають змогу зробити інформаційні й технологічні процеси ефективнішими. У наш час відбувається широке впровадження комп’ютерів у різні сфери людської діяльності. Різноманітність програмного і апаратного забезпечення дає можливість швидко обробляти і зберігати величезну кількість інформації, займаючи при цьому мінімальне місце.

Номер слайду 6

Поширення комп’ютерів відіграло величезну роль у розвитку ринку праці. Автоматизація обробки інформації дає змогу за лічені секунди виконати роботу, на яку раніше було потрібно тижні, інформування керівників про стан підприємств і робочих місць теж відбувається миттєво. На розробку нових проектів так само витрачається набагато менше часу, адже сучасні комп’ютери здатні підтримувати складне графічне програмне забезпечення й обробляти великі масиви даних. Неабияку роль комп’ютерні технології відіграють у медицині, де за їх допомогою створюють різні віртуальні моделі розвитку захворювань та величезні бази інформації, на підставі яких винаходять нові лікарські препарати.

Номер слайду 7

Переваги автоматизації та комп'ютерізації технологічних процесів Підвищена продуктивність Демонстрація того, як автоматизація та комп'ютерізація допомагають підвищити продуктивність промислових процесів. Зменшення помилок Аналіз впливу автоматизації та комп'ютерізації на зниження помилок у функціонуванні систем та операцій. Зменшення витрат Детальний опис зниження витрат, яке можна досягти завдяки впровадженню автоматизації та комп'ютерізації технологічних процесів. Не треба робити поспішних висновків про те, що роботи вже заповнили весь світ, що всі проблеми вже розв`язані, а людина і не потрібна на виробництві. Ні, сьогодні руки і розум людини потрібні всюди, і перш за все для того, щоб будувати самі роботи, і експлуатувати їх. Самі підприємства, що використовують у своїй роботі автоматичні системи та робототехніку, зацікавлені в спеціалістах у галузі автоматизованого управління технологічними процесами.

ppt
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
27 листопада 2023
Переглядів
437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку