Бактус- тренд образу сучасної жінки

Про матеріал
У матеріалах представленої публікації розмова піде про бактус. Це такий собі сьогочасний модний аксесуар, який носить широкоформатне значення як в образі сучасної жінки, так і в її гардеробі.
Перегляд файлу

 

БАКТУС –  ТРЕНД ОБРАЗУ СУЧАСНОЇ ЖІНКИ

 

 

Кожна жінка унікальна! У цей світ вона приходить зі своєю місією, філософією життя. Усередині неї постійно акумулюється енергія, що екстраполюється у Всесвіт через зовнішній образ, особистий компетентнісний досвід, народження дітей й інші чисельні, значущі для суспільства фактори.

На нашу думку, місія жінки полягає у створенні краси й гармонії оточуючого середовища; у збалансованості ритму та життєдіяльності її родини; у вихованні дітей та передачі їм накопиченого досвіду цивілізації й т. ін.

Фокусуючи увагу на зовнішньому вигляді жінки, слід констатувати, що гардероб, зачіска та аксесуари відбивають світосприймання, відображують її індивідуальність. Через все це вона ніби розмовляє зі світом, презентує себе, надихає інших власними творчими здібностями тощо.

У матеріалах представленої публікації розмова піде про бактус. Це такий собі сьогочасний модний аксесуар, який носить широкоформатне значення як в образі сучасної жінки, так і в її гардеробі.

Давайте замислимося, а що ж саме накидають жінки на плечі в прохолодну пору року, щоб зігрітися? Відповідь очевидна – шарфики, шалі, палантини, снуди. А чи знаєте ви, що з 2018 року в сьогочасну моду, для аналогічної функції, активно увійшов бактус? Завдячуємо його появі скандинавським країнам.Але про історію, пов’язану із бактусами, поговоримо пізніше.

Оригінальність бактусів, що відображена у формах і способах їх носіння настільки прийшлася до душі сьогочасним жінкам, що цей аксесуар став демісезонним, або навіть влучніше сказати – всесезонним! Оскільки повсякчас гармонійно, вишукано й функціонально прислуговується у жіночому гардеробі.

Отож, розглянемо більш детально, що ж собою уявляє бактус.

Норвежский национальный костюм (199 фото) » Картины, художники, фотографы  на NevsepicБактус – це невелика за розміром трикутна хустка-шарф, виготовлена із пряжі ручним чи машинним способом. Колір, візерунок та форма виконання бактуса завжди є індивідуальними й такими, що ураховують смаки й потреби його власниці. Відповідно до вказаного, існує безліч способів цікавого пов’язування бактуса на шиї, його оздоблення, декорування різноманітною фурнітурою й аксесуарами.

Наші історичні розвідки дозволили з’ясувати, що батьківщиною бактуса вважають Норвегію. Адже із давніх часів ця хустина-шарф була невід’ємною частиною національного жіночого одягу.

Відмітимо, що традиційний національний норвежський одяг, бунад (норв. Bunad), шили з найкращих тканин, оздоблювали його сріблястою вишивкою та іншими прикрасами. Проте  в усі часи бактус займав центральне місце в загальній композиції такого автентичного костюма. Цікавим для нас виявився й той факт, що по загальному вигляду норвежського традиційного костюма робили висновки про добробут та соціальний стан його власника.

Досліджуючи особливості використання бактуса в гардеробі сьогочасної людини, ми виділили таке:

- виріб є універсальним, оскільки носити його можна всесезонно;

- виріб є доволі практичним, оскільки не підпадає віковому цензу чи гендерному принципу;

- асортимент бактусів вражає: безліч фасонів, широка кольорова гама; ексклюзивність та інноваційність у технологіях їх виготовлення;

- відносячись до категорії аксесуарів, бактус гармонійно поєднується з різними стилями одягу (класичний, діловий, спортивний, бохо, кантрі, кежуал й ін.);

- у разі потреби він із легкістю може перетворитися на головний убір.

Як було попередньо відмічено, бактус можна використати у різні пори року. І носити його можна і як хустку-шарф, і як шалик, і як головний убір.

Узимку гарно виглядатимуть масивні бактуси, крупної в’язки що гармонійно поєднуються із светрами, дублянками, пальтами й пуховиками. Зазначимо, що цікаво вони виглядають на прямих чи приталених силуетах в одязі. І окрім естетичної, носять й утилітарну функцію – зігрівають тіло його власника.

Навесні чи восени бактуси слугують гарним доповненням образу на френчах, плащах. А будучи невеликими за розміром, також слугують гармонійним доповненням під низ чи поверх жакетів або піджаків.

Обираючи бактус для носіння влітку, слід звертати увагу на матеріал його виготовлення. Бавовняні, із ажурним мотивом, вони гарно пасуватимуть із топами чи легкими повітряними сукнями.

Розглянемо, на що ж саме потрібно звертати увагу при виборі цього аксесуару?  Найперше – це матеріал, із якого виготовлено виріб. Він повинен бути якісним й володіти такими характеристиками, як гігроскопічність та гіпоалергенність. Також особливу увагу потрібно звертати й на саму модель бактуса, яка повинна відповідати як загальній стилістиці одягу, так і гармонійно доповнювати створений людиною образ; поєднуватись із декількома речами базового гардеробу тощо.

У нагоді стануть й ці технічні характеристики, що також слід ураховувати при виготовленні, щоб бактус дійсно був бактусом!

1. Кут трикутного миса бактуса повинен бути більше 90 градусів.

2. Кінці бактуса повинні утворитись довгими та витягнутими.

3. Довжина виробу в готовому вигляді складає 120-150 см. А ширина від 25 до 50 см. Проте оптимальною шириною вважають значення 35-37 см.

4. Бактуси, призначені для чоловіків, можуть мати аналогічні параметри, або бути й трішки більшими.

5. Бактуси для дітей в’яжуть меншим розміром, їх орієнтовні параметри можуть бути 95х20 см.

6. Оздоблення бактусів довільне, й спирається  на смаки та побажання його власника.

Звичайно, сучасна промисловість пропонує безліч цікавих, оригінальних у виконанні бактусів. Проте, на наш погляд, ціннішім (а можливо влучніше сказати – дорожчим для вас) стане бактус, який ви створите власноруч, ураховуючи вище надані поради. У цьому контексті доречно сказати й про те, що виготовлений власноруч бактус буде набагато дешевшим, ніж придбаний. Оскільки особиста практика авторів цієї публікації дозволяє стверджувати, що для виготовлення гарного бактусу вам знадобиться лише один моток пряжі, що оберете за своїми критеріями й  доступною ціною.

Отож, для роботи вам знадобляться гачок, моток пряжі й натхнення! Озброївшись усім цим, ви за декілька днів, без особливих зусиль зможете створити дуже гарний виріб. А ураховуючи те, що наближається зимовий період, ми вважаємо що бактус слугуватиме гарним подарунком для близьких вам людей чи додатковим джерелом заробітку (рис.1). Адже із кожним роком ручна праця у світі усе більше цінується.

Здравствуйте,  дорогие! И  наконец-то  оставшиеся  типы  в  теории  линий - натуральные типажи или  stable. Предыдущие  статьи  по  теории…

ШАЛЬ СПИЦАМИ "ИРИША". » Сделай Сама. Шитье. Вязание. Рукоделие

Купить Косынка валяная в интернет-магазине на Ярмарке Мастеров, цена: 1100 ₽. Товары ручной работы с доставкой по России и СНГ. ✓Описание, фото ✓Отзывы реальных покупателей

Шаль от Jasmin Räsänen. Связать красивую шаль крючком Шаль от Jasmin Räsänen. Связать красивую шаль крючком

сказочные пятницу безумства – 1 изготовлены с петлями

Рис. 1. Дивовижний світ бактусів, виготовлених власноруч

 

Із огляду на представлений у статті матеріал, слід констатувати, що власноруч виготовлені в’язані речі підкреслюють індивідуальність образу людини, а їх ексклюзивність відбиває естетичні смаки, світосприймання та загальний образ власника. Із іншого боку – ручне в’язання розвиває художній смак, просторову уяву, мілку моторику та координацію рухів рук людини. А ще виховує завзятість, уміння зосередитися; звичку доводити справу до кінця. Цей спосіб організації дозвілля людини дає можливість не тільки відпочити, а й с користю та насолодою провести час за рукотворчістю.

Із власного досвіду професійної діяльності, рекомендуємо спланувати для здобувачів освіти 9-11 класів цікаві творчі проєкти, пов’язані із виготовленням бактусів. Тим більш, що у чинних навчальних програмах є гарна можливість реалізувати технологію в’язання гачком та спицями. А інформаційні ресурси та широкий асортимент сучасної пряжі нададуть необмежену кількість об’єктів-аналогів на будь який смак.

Відтак на технологічних уроках діти можуть для себе та в подарунок створити дуже гарні речі; цікаво їх презентувати та отримати неабияку насолоду від результатів праці. Отож, шановні колеги, творіть, надихайте інших, робіть світ усередині та навколо вас гармонійним. Оскільки ми твердо переконані у тому, що краса рукотворних виробів прикрашає наше життя; вони роблять нас щасливими!

doc
Додано
4 жовтня 2021
Переглядів
976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку