Батьківські обов’язки

Про матеріал
На батьках лежить обов’язок від Бога про піклування дитиною від самого її значення. Дитина є даром Божим для батьків
Перегляд файлу

       Батьківські обовязки

     На батьках лежить обов’язок від Бога про піклування дитиною від самого її значення. Батьки зобов’язані годувати дитину, оберігати її здоров’я і життя від різних небезпек, виховувати дитину, навчати її і молитися за неї. Дитина є даром Божим для батьків, і вони покликані повертати цей дар Богові досконалим, розвинутим, неушкодженим. Особливо велику увагу слід приділити духовному і моральному вихованню дитини, бо, на жаль, більше увагу приділяється переважно харчуванню, одяганню і освіті. Ці речі є дуже потрібні у житті, але якщо дитину не виховати доброю, милосердною, щедрою, то здоровя, освіта можуть стати злом для самої дитини і її батьків.

    Щоб дитина росла доброю, її з самого початку треба привчати до молитви, до добрих діл, до відповідальності за свої вчинки. Дитина починає здобувати своє християнське виховання з сім’ї. Якщо в родині панує атмосфера миру, взаєморозуміння, взаємоповаги, то це буде прийнято дитиною без особливих повчань і стане нормою її життя в майбутньому.

    Перше знайомство з Богом, з Біблією дитина отримує у сімї через своїх батьків. Сімя – це домашня Церква, бо Христос каже:»Де двоє або троє зідрані в моє імя,там я серед них»

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
15 лютого 2019
Переглядів
570
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку