Батьківські збори - родинне свято в позашкіллі

Про матеріал
Новий підхід у проведенні батьківьких зборів як родинного юннатівського свята. Підготовкою та проведенням займаються усі учасники свята - керівники гуртків, батьки, вихованці. Патріотичне та морально - етичне виховання
Перегляд файлу

Родинне свято (Сценарій проведення батьківських зборів)

Ведуча: - Раді вітати у нашій залі велику юннатівську родину.

Про традиції українських родин багато знає заступник директора Прагне з вами поспілкуватись

(міні – лекція та анкетування)

  1. Знайомство з родинами

«Знаєте свою цінність? Вона рівна кількості людей, які не можуть жити без вашого піклування»

Сьогодні ми ближче познайомимось з родинами наших гуртківців, зрозуміємо як саме піклуються один про одного та що сприяє усмішкам на обличчях їхніх діток. Тому зустрічайте оплесками

І Родина, яка навчається та відпочиває у тісному контакті із відділом біології та сільського господарства під керівництвом Мигуна П. П.. Зустрічайте: Польовий Василь Володимирович, Польова Неля Анатоліівна та Польовий Андрій

(представлення родини відділу сг)

ІІ Відділ квітництва приваблює родини своїм творчим підходом та цікавим рукоділлям. Саме там навчається та відпочиває наша наступна родина. Зустрічайте матусю Савельєву Ольгу Володимирівну та чарівних доньок Аріадну, Ангеліну та Машу Внученко

(представлення родини квітництва)

ІІІ У відділі екології завжди багато діток та батьків. Сьогодні знайомимось із активним гуртківцем Довганьом Макаром та найбільшими шанувальниками його творчості бабусею Надією Василівною та дідусем паном Дмитром

(представлення родини екології)

Ведуча: - Дякуємо за цікаве представлення родин. А тепер хотілося б трохи поспілкуватись із іншими батьками та найближчими родичами наших діток, що присутні в залі. Для невеликого цікавого завдання попрошу вийти 5 учасників.

  1. Батьківський стаж

Ведуча: - Як  же визначити батьківський стаж? (сума віку дітей – на власному прикладі сказати)

5 учасників на сцені визначають свій батьківський стаж. Обчисливши стають у порядку зростання стажу зліва направо. Озвучують.

Ведуча: - Якщо ми хочемо отримати гарну роботу – усіх цікавить наш трудовий стаж. Чим більший він – тим кращі наші шанси. Якщо ми хочемо знайти досвідченого педагога для дитини, ми орієнтуємось на тривалий педагогічний стаж. А якщо ми вирішили порахувати батьківський стаж – то напевно ми обираємо батьківський комітет нашого закладу. Усі згодні з кандидатурами? То я жартую насправді. Але в кожному жарті є лише доля жарту. Для вас невеличкі подаруночки, від яких засяють усмішки ваших діток – повітряні кульки

 

  1. Сімейні традиції

Ведуча: - Як казав Оскар Вайльд «Будьте собою. Всі інші місця зайняті» . І кожна з наших родин є оригінальною та неповторною у своїх родинних традиціях. Саме про традиції сім’ї повідають нам наші родини. Зустрічайте!

(І родина з відділу біології

ІІ родина з відділу квітництва

ІІІ родина з відділу екології)

  1. 50 запитань

Ведуча: - Дамо нашим родинам хвильку відпочинку перед тим, як вони представлять смачне домашнє завдання. Але було б несправедливо залишити без креативного домашнього завдання всіх інших батьків. Пропоную вам вибрати своє завдання за допомогою 50 варіантів. Скажіть, коли ви увечері спілкуєтесь з дитиною після довгого робочого дня, які запитання ви обираєте? (батьки відповідають)

 Як пройшов твій день? Як там школа? Ти штани спортивні забрав? Де перезуття? Уроків багато задали?

Все це важливі запитання, але от психологи для кращого емоційного контакту між дітьми та батьками радять принцип 50 запитань. Називайте число від 1 до 50, а я вам озвучу запитання за цим номером, яким ви сьогодні здивуєте увечері свою дитину.

(запитання, розмова з батьками у залі)

  1. Улюблена страва моєї родини

Ведуча: - В традиціях кожної української родини є пригощання гостей, друзів та рідних. Ми знаємо коронні страви кожної знайомої нам родини. Сімї пишаються своїми родинними рецептами або ж новими спробами в галузі кулінарії. Приготуйтесь вдихати аромати, тому що зараз на вас чекають улюблені страви наших родин.

Запрошуємо усі родини на сцену.

(представлення улюблених родинних страв)

Ведуча: - наші глядачі вже досить довго слухали про гарні страви. Саме час їх скуштувати. Поки звучить музика – родини мають змогу пригостити юннатівську родину у залі.

(музика, пригощання)

  1. Творимо добрі справи разом

Ведуча: - Сьогодні ми на ярмарку продавали пригощання та наші вироби. Таким чином ми хочемо зробити спільно з вами одну добру справу. Кошти, а на даний момент їх уже зібрано ……………………, ми передамо на лікування онкохворих діток Вінницької обласної дитячої лікарні. Якій дитині буде надана адресна допомога – ми напишемо у нашій групі в фейсбуку. Хочемо, щоб ви знали – ваші кошти не потрачені даремно. Разом з вами ми робимо важливу справу і допомагаємо родинам, які виявились в скруті і всіма силами та можливостями намагаються боротись із важкою недугою дітей.

 

  1. Подаруночки для вас

Ведуча: - І звичайно, ми хочемо вам віддячити за вашу турботу, за увагу до роботи в нашому закладі, за те, що обрали для дітей додаткову освіту на наших гурточках. Для вас невеличкі подаруночки.

(звучить музика, роздають подаруночки)

Ведуча: - А тепер запрошуємо наші зіркові родини, які на сцені з нами ділились досвідом та традиціями. Вручення невеликих памятних подаруночків. Слово заступнику директора.

(фанфари)

 

docx
Додано
3 травня 2020
Переглядів
344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку