Батьківські збори "Школа майбутніх першокласників"

Про матеріал
Шановні колеги, пропоную вашій увазі матеріал проведення батьківських зборів, який допоможе змістовно, цікаво, пізнавально провести першу зустріч з вашим батьківським колективом
Перегляд файлу

Тема. БЗ «Школа майбутнього першокласника»

Мета. Сприяти згуртованості колективу батьків для подальшої  активної співпраці.

Обладнання: презентація, гаджет для демонстрації презентації.

Форма проведення: онлайн-зустріч в Zoom.

 

ХІД ЗАХОДУ

 

1 Слайд

Вихователь1.  Вітаємо, шановні батьки, дозвольте представитись  я – ….., а це моя колега -_ …...

Перш ніж розпочати нашу зустріч, хочемо вам нагадати деякі правила спілкування:

1. включаємо  камери і звук,

2. звук виключаємо за потреби,

3. працюємо активно,

4. відповідаємо на питання,

5.       ставимо запитання

6. беремо участь в обговоренні,

7. найголовніше - позитивний настрій,

І пам’ятайте, в разі повітряної тривоги просимо вас  пройти у безпечне місце, адже життя кожного з нас  - найцінніше .

 

2 Слайд.

         Вихователь2.  Перш ніж ми розпочнемо, цікаво, з яким настроєм ви завітали на зустріч. Для цього викличіть електронний олівець та обведіть смайлик вашого настрою. Звертаємо вашу увагу, що  тут є радісний, щасливий і т.д.

       Дякуємо за вашу активність. Отже, як бачимо у всіх різний настрій, але всіх нас об’єднала на цій зустрічі  спільна мета -  навчання і розвиток наших діточок.

3. Слайд.

Вихователь 1. На цій онлайн-зустрічі ви дізнаєтесь, по-перше, розклад занять , по-друге, зафіксуєте в пам’яті правила поведінки під час відеоконференцій, по-третє, поласуєте родзинками освітнього процесу.

Завітаєте до «Школи майбутнього першокласника» та дізнаєтесь про досягнення наших зірочок.

 

4. Слайд.

Вихователь 2.Заняття для дошкільнят  проводяться відповідно до вимог програми «Дитина від 2 до 7 років», згідно з якою було складено розклад з урахуванням умов  розвитку притаманних для дитини діяльностях ігровій, пізнавальній, практично-творчій. Звертаємо вашу увагу, щотижня ми у вайбер  надсилатимемо дорожню карту вихованця, в якій зазначено  тему тижня, вказано, які заняття відбуватимуться асинхронно, тобто, ви одержуватимете відео із зазначеним завданням. Синхронні заняття, які проводитимуться 2 рази на тиждень у вівторок та четвер о 17.00. на онлайн-зустрічах в зумі. Також ми пропонуємо індивідуальні заняття в синхронному форматі.

Останнім елементом дорожньої карти є заходи тижня, до яких ми пропонуватимемо  долучитися вам з дитиною.

Друга частина дорожньої карти повідомляє про матеріал, який слід підготувати до заняття.

 

5.Слайд

 Вихователь 2. Шановні батьки, звертаємо вашу увагу, що завжди чекаємо на зворотній зв'язок щодо виконання запропонованих завдань. Усі надані фото і відео матеріали ми обов’язково висвітлюємо на сайті закладу, на сторінці закладу у Фейсбуці, на ютуб каналі та на сторінці Управління освіти Херсонської міської ради. До кінця тижня ми надамо вам бланк згоди на висвітлення цих матеріалів. Якщо раптом, ви не захочете, щоб фото і відео з вашою дитинкою було виставлено на вищезазначених інтернет ресурсах, то обличчя дитини буде прикрите смайликом.

 

6.Слайд

Вихователь 1. Ми згадували про те, що під час відеоконференцій слід дотримуватись правил. Але ж це так нудно запам’ятовувати. Тоді зіграймо в гру «Так чи ні»

Якщо ви згодні з правилом, яке я пропонуватиму, то робите помахи головою вгору-вниз.

Якщо  не  згодні, то робите нахили головою ліворуч-праворуч.

 

7.Слайд

Вихователь 2. Шановні батьки, ви чудово впорались і ми впевнені зафіксували ці правила. Так захотілось  з вами поласувати чимось смачним і корисним. Що ж скуштуйте «Родзинки освітнього процесу».

Перша смакота – «Комп’ютерна грамотність». Адже сучасні діти – покоління цифрової ери. Наша з колегою мета – навчити їх користуватися правильно інструментами та ресурсами цього простору .

Отже, зіграймо в гру.

8.Слайд

Вихователь 1.Наступна родзинка – «Фінансова грамотність». На цих заняттях ми розширимо знання діточок у економічному напрямку. І зараз пропонуємо вам гру «Що можна купити за гроші, а що ні?» У вас неодмінно виникне питання, а що потрібно придбати для онлайн-занять.

І про це ви зараз дізнаєтесь.

 На екрані з’являться коробочки з певним зображенням у середині. Ви за бажанням називаєте номер коробочки і ми її відкриваємо. Якщо це те, що потрібно купити  для занять, то гучно плескаємо, а якщо ні, то тупочимо ніжками.

Слайд 9 Фізкультхвилинка «Подаруй усмішку сусідові»

Вихователь 2 .А зараз пропоную вам трішки відпочити та подарувати емоцію один одному. Адже завдяки їй під час онлайн-зустрічей ми дізнаємось настрій дитини. Гратимемо незвичним способом. На екрані буде з’являтись емоція, а ми спробуємо її відтворити.

Гра

Пам’ятайте,  усмішка може не тільки поліпшити настрій вам, а також змінити настрій дитині і зробити життя щасливішим.

Слайд 10.

Вихователь 1. Всі ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли дітки підуть до школи. І водночас дуже хвилюємось, бо з’являються думки, чи потягне моя дитина програми, чи зможе? Запрошуємо вас до нашої школи майбутнього першокласника. Шановні , піднімуть ручку, хто не з лякливих. Отже, пані ….., надаємо вам доступ і пропонуємо з нами гратись. Всі інші батьки, викличіть електронного олівця та уважно слухаємо, що трапилось в Андрійка.

Гра

Ось так легко, ми освоюватимемо з дітками онлайн-інструменти та вивчатимемо програмовий матеріал

Слайд11.

Вихователь 2. Шановні батьки, ми з вами одна команда, яка хоче бачити як сяє зірочка результатів нашого малюка. Завдяки тісній минулорічній співпраці ми маємо справжній зорепад дипломів, грамот та нагород. Адже діти взяли участь у Всеукраїнському конкурсі олімпіад «ВСЕзнайлики» на порталі «Всеосвіта», Всеукраїнському конкурсі від Алаба «Мої права, мої ідеї», Всеукраїнському конкурсі з БЖ «Правила дорожнього руху» , Всеукраїнського конкурсу «Моя космічна мрія» від Ноосфери. Це тільки маленька частина того зорепаду, що ми вам представили. Віримо, що в цьому році ви з дітками будете  активні, наполегливі та працьовиті.

Слайд12

Вихователь 1.Шановні батьки, візьміть, будь ласка, заздалегідь підготовлений листочок . Складіть його навпіл, тепер ще раз навпіл, відірвіть, зігнутий кутик, складіть ще раз навпіл і знову відірвіть кутик. Змінилась форма листочка?

Так, оскільки,  листочки – це ваші дітки, вони всі дітки, але тепер вони по-різному виглядають, бо дітки сприйматимуть та засвоюватимуть навчальний матеріал по-різному. Отже, не хвилюйтесь і не переживайте та пам’ятайте головне – разом ми з вами плідно працюватимемо, щоб наші малюки розвивалися і досягали мети.

 

Дякуємо за увагу . До зустрічі

docx
Додано
4 жовтня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку