БЕСІДА (1- 4 класи) «Діти, книга, бібліотека»

Про матеріал
надати дітям поняття про книгу – як джерело науки та знань, яка допомагає у духовному розвитку кожної дитини і в навчанні; поняття про бібліотеку – як культурний центр та простір для кожного учня; виховувати бережливе ставлення до книги та підручника
Перегляд файлу

Первомайська ЗОШ І – ІІІ ст. № 17

 ім. Миколи Вінграновського

 

 

 

 

 

БЕСІДА (1- 4 класи)

«Діти, книга, бібліотека»

 

 

 

 

 

Виконала :

завідувач бібліотекою

Іщенко Т.В.

 

 

 

 

 

 

ПЕРВОМАЙСЬК

БЕСІДА. (1-4 класи)

ТЕМА: «Діти, книга, бібліотека»

МЕТА: надати дітям поняття про книгу – як джерело науки та знань, яка допомагає у духовному розвитку кожної дитини і в навчанні; поняття про бібліотеку – як культурний центр та простір для кожного учня; виховувати бережливе ставлення до книги та підручника.

ВСТУПНЕ СЛОВО: Книга  має величезне значення в житті кожної людини та дитини, тому що це джерело знань, світоч розуму, науки, людської мудрості. Вона відкриває нам світло та вікно у невідоме, таємниче, надихає на добрі справи, сприяє розвитку мови, пам’яті. Книга виховує нас на прикладах своїх героїв, вчить бути чемними, порядними чесними, справедливими, розумними, сміливими, активними, а також виховує доброту, дбайливе ставлення до природи, тварин, людей.

Кожна дитина тримала в руках книгу: розглядала її малюнки, відчувала на дотик бум агу, розглядала букви, а крім того слухала казки, оповідання, вірші які зачитували матусі, бабуся… Отже – дитина та книга ідуть разом по життю, книга супроводжує нас усе життя. Вона друг і порадник, і хоча вона мовчить, розуму і мудрості всіх навчить.

Бібліотека – це центр культури та відпочинку, духовний простір для кожного учня, кожної дитини. На полицях стелажів розставлені книги – найвищий скарб людства, вони чекають на прихід читача, радіють коли читач обирає саме ту чи іншу книгу, розповідають читачам про цікаві події, історичні факти, розкривають таємниці. В бібліотеці панує тиша, адже під час того, що учень-читач спілкується з книгою, йому необхідно зосередитися, прочитати та проаналізувати даний текст або книгу.

В бібліотеці велика кількість книг – «книжкове море» це – художня, науково-художня книга, науково-популярна, науково-пізнавальна, довідкова, словникова, енциклопедична література. Довідкова література для самих допитливих і кмітливих, вона надасть нам відповіді на всі запитання: ЩО? ДЕ? КОЛИ?

В нашій шкільній бібліотеці представлена літературна та поетична творчість таких українських класиків: Т.Г. Шевченко, Л. Українки, І. Франко, М. Вовчок, А. Тесленко, М. Коцюбинського та багато інших;

Російських класиків: О.С. Пушкіна, М. Лермонтова, М. Гоголя, А.П. Чехова, Л. Толстого та інших;

Зарубіжних; Б. Гримм, Ш. Перро, Дж. Родарі, Антуан Екзюпері, Г.Х. Андерсена та інших.

Крім класичної літератури в нашій бібліотеці представлена література українських літературних та поетичних майстрів нашої сучасної доби та твори наших земляків; Людмили Чижової, Віри Марущак, Інни Гаврилової, Євгенії Бардіної, Ольги Славної та інших.

Миколаївські митці літературного слова, а також Первомайщини – Лариса (Лоріна) Лисогурська.

Необхідно зазначити, що в нашій бібліотеці існують і твори відомого українського поета та письменника – Миколи Степановича Вінграновського (ім’я якого носить наша школа), які набрали великої популярності серед читачів нашої школи. Всі його твори надзвичайно цікаві, повчальні, захоплюючі.

Для задоволення попиту читацьких інтересів в нашій бібліотеці оформлюються виставки, тематичні полиці та вітрини, всі вони існують для тог щоб здійснювати популяризацію книги.

Любі  діти, читайте, розвивайтесь, навчайтесь, любіть та бережіть книгу.

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Розробки уроків
Додано
27 березня 2021
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку